Namenski čip za umetno inteligenco

Matek

6. sep 2006 ob 19:10:29

Proizvajalci neprestano pospešeno iščejo nove tržne niše (beri - načine za oskubljanje kupcev), v zadnjem času so na primer postali popularni kosi strojne opreme, ki skrbijo za določene namenske izračune (ponavadi v igrah, saj navdušenci v zameno za nekaj FPS-jev z veseljem odštejejo kup zelencev) in tako razbremenjujejo glavne procesorje v osebnih računalnikih. Najbrž vsi poznate AGEIA PhysX, kartico za procesiranje fizikalnih pojavov, o kateri je bilo povedano že zelo veliko, dejanski razultati pa so razočarajoči, pred kratkim pa je bil predstavljen tudi Killer NIC, gamerska mrežna kartica.

Arstechnica tako poroča, da se je podjetje AISeek odločilo, da bo zgrabilo svoj kos pogače, dokler je ta še vroča. Najavili so čip z imenom Initia, ki naj bi skrbel za izračune umetne inteligence računalniško kontroliranih likov v igrah. Zaenkrat primanjkuje oprijemljivih dejstev o izdelku, datum izida še ni znan, na voljo pa so predstavitveni posnetki, iz katerih je razvidno, kako naj bi zadeva delovala. Preberite izvorno novico in obiščite domačo stran proizvajalca, če se vam ljubi.

Sam razmišljam o tem, da bi ustanovil podjetje in predstavil tipkovnico z vgrajenim namenskim procesorjem za prižiganje signalnih LEDic, trenutno je za to namreč potreben signal iz računalnika, ki ga sproži pritisk na tipko, kar je seveda grozna potrata CPU ciklov. Nakup priporočam vsem WoW fanom, ki pogosto uporabljate Caps Lock.