Recilkliran črno beli svet nasilnih iger

Stepni Volk

5. maj 2006 ob 21:53:30

Svet računalniških iger je pomensko zelo črno bel. Ravno pravšnji za sejanje raznih političnih, rasnih in verskih prepričanj. Verjetno zato razni verski fanatiki, puristi in ostali zategnjenci tako zelo nasprotujejo goloti v določenih igrah. Da ne omenjam ameriške vojske, ki je že pred leti pristopila k rekrutiranju in treniranju na virtualen način.

Virtualen bumerang se je vrnil. Trenutno največji nasprotniki globalne velesile so igice izkoristili v svoj namen. Preoblekli so američane v arabce in zlobneže v američane. Vkomponirali še nekaj video posnetkov iz realnosti, par govorov in slik, in že je tu Al-Kaida party game.

Modificiranje je moč relativno enostavno izvesti s pomočjo raznih programskih orodij ali zakrp, ki se jih najde na spletu. O učinku nasilnih iger na mladino so mnenja sicer deljena, a za labilne osebnosti definitivno škodljiva. Ker je takšnih možno na raznih kriznih območjih bližnjega vzhoda relativno enostavno najti, zna torej takšna "zabava" postati izvrstna metoda za pridobivanje novih rekrutov.