Sparkle ponuja GeForce 7900 GT s 512 MB RAM-a

kuglvinkl

16. apr 2006 ob 12:31:33

Počasi, a vztrajno se povečuje količina pomnilnika na grafičnih karticah. Če smo še ne tako dolgo tega shajali z 128 MB, ali celo s 64 MB RAM-a, je danes, glede na ceno, ki jo plačamo in dani izkoristek, najbolje poseči po različici s 256 MB RAM-a.

Nekatera podjetja pa skušajo priti na naslovnice novičarskih strani in tiskanih revij tudi tako, da dodajo več pomnilnika, kot to predvideva referenčni dizajn. Poleg tega proizvajalci radi posežejo še po izdelavi posebnega sistema hlajenja (po tem je/bil znan denimo Leadtek), ki omogoča boljše navijanje. Nobena novost niso tudi serijsko vodno hlajene grafične kartice. V zadnjem času pa pozdravljamo kartice s pasivnim hlajenjem.

Kot rečeno, pri Sparklu so ubrali pot povečanja količine pomnilnika, ki ga je tako 512 MB. Kot veste, referenčni GeForce 7900 GT nosi na tiskanem vezju 256 RAM-a.

Poleg dodanega pomnilnika so povišali takt jedra na 500 MHz (50 več kot referenčna kartica), povišane pa so tudi frekvence delovanja pomnilnika, ki deluje pri 700 MHz (40 več). Zraven pridajo še igro Painkiller in software za predvajanje DVD-jev. Cena kartice še ni znana.

Na vprašanje, ali je smiselno odšteti več denarja za več pomnilnika, so poizkušali najti odgovor na Firingsquad-u, kjer so za testno okolje izbrali igro Oblivion Prepričajte se sami!