Novi Apple-ovi izdelki

TribesMan

28. feb 2006 ob 21:55:51

Apple je danes na manjši prireditvi v Cupertinu predstavil nove izdelke, ki predvsem ciljajo na širše množice.

Najbolj odmevna bo zagotovo predstavitev prenovljenega malčka Mac Mini, ki je od sedaj naprej osnovan na Intelovih procesorjih. V ponudbi sta dva modela, ki se razlikujeta predvsem po vgrajenem procesorju. Osnova je Intelov Core Solo, ki tiktaka pri frekvenci 1.5 GHz, medtem ko je močnejši model podkrepljen še z dodatnim jedrom (Intel Core Duo) in nekoliko višjo frekvenco 1.67 GHz. Razlika je tudi v diskovnih in optičnih enotah, osnovni Mini ponuja 60 GB disk in Combo optično enoto, močnejši brat pa ima 80 GB disk in SuperDrive enoto.

Ostale specifikacije so enake, v sistemu je 512MB DDR2 667 pomnilnika, Intelovo vezno čipovje 945G z vgrajenim grafičnim čipom GMA 950, gigabitni mrežni vmesnik, brezžična mrežna kartica, Bluetooth 2.0 vmesnik ter kot dodatek še infrardeči daljinski upravljalnik, enak kot ga dobimo zraven iMac-a ali MacBook-a.

Velja omeniti, da se je nekoliko razširil tudi nabor priključkov na zadnji strani naprave. Tako imamo sedaj na voljo 4 USB, FireWire, DVI, LAN ter optične in analogne zvočne vhode in izhode.

V kompletu pa seveda, kot z vsakim drugim Appleom, dobite še komplet standardne programske opreme.

Cena za osnovni model je $599 (oziroma 649€ za evropejce), dražji model pa cenijo na $799 (875€ v EU).

Druga malo manj odmevna novost je iPod HiFi, ki je še eden v množici dodatkov za iPode. Gre za komplet zvočnikov z vgrajenim iPod pristanom, na katerega lahko postavimo kateregakoli iPoda. Zvočniki obsegajo dva 80 mm širokopasovna, ter enega 130 mm nizkotonca. Druge omembe vredne lastnosti so še delovanje na omrežje in baterije (6 "D" celic), analogni in digitalni vhod in podpora za daljinski upravljalnik. Cena? "Skromnih" $349 oziroma 379€.