Resnična resničnost 120. - nova podoba

minmax

21. feb 2006 ob 00:41:11

V torek 21. februarja ob 18.05 bo na prvem programu TV Slovenija prvič predvajana oddaja Resnična resničnost v povsem novi grafični podobi!

'Preselili' smo se v udobnejše prostore s pomočjo tehnologije imenovane virtualni studio. Igranje z njim je prav špasno, a kaj, ko tako kot vsaka tehnologija na začektu še precej zafrkava. Gre pa za precejšen preskok iz prejšnjih scenografij.

Sergej nas bo poskušal prestrašiti z izračunom koliko denarja pokurimo za energijo naših kavnih mlinčkov in nas poučil o magičnih metodah (hibernacija ala Sneguljčica) za štedenje z novci. Vesna pa se je namesto za varčevanje odločila za poslovnost in pogledala kako je z domačimi spletnimi borzami in boljšjaki.

Intervjujali smo tudi človeka, ki je na kavne mlinčke in takorekoč v vsak dom pripeljal šifriranje - Phila Zimmermana. Njegov program Pretty Good Privacy se je v začetku devetdesetih vladi ZDA zdel tako nevaren, da ga je uvrstila pod vojaško tehnologijo in tako poskušala preprečit njegov izvoz. Gašper pa bo nujnost šifriranja utemeljil tako, da bo demonstriral program, ki vohunu prikaže vse slike, ki letijo po lokalni mreži. Pogledali smo si še kaj je to e-demokracija in predstavili zanimiv projekt Edu-roam, ki evropskim študentom omogoča priklop na brezžična omrežja na vseh fakultetah z istim geslom. Vabljeni k ogledu!