LCD novice

Stepni Volk

30. nov 2005 ob 20:09:58

Začnimo najprej s slabo (oz. za nekatere samo škodoželjno) novico - Jabolčniki so imeli težave že z ekrančkom na iPodu Nano, ki se je v zelo majhni pobegli seriji lomil. Nove težave z LCD zasloni imajo 15-inčni Powerbooki, pri večjih ločljivostih namreč dodajajo prikazani sliki horizontalne črte. Enako napako so odkrili tudi na nekaterih Appleovih prenosnikih prodanih v Nemčiji.

Samsung, na drugi strani, objavlja bolj optimistične vesti. Že pred časom so se povezali s Sonyjem z namenom skupne izdelave LCD televizijskih zaslonov. Sedaj sta oba giganta vložila dodatnih 10 milijard japonskih jenov v skupno podjetje S-LCD Corporation, s katerim želita razširiti ponudbo 7 generacije amorfnih TFT zaslonov. Samsung je poleg tega razvil fleksibilen 7-palčni LCD zaslon sposoben prikazovanja resolucije 640x480. Uporaben naj bi bil v prenosnikih, mobilnih telefonih in celo za reklamne panele v oblekah. Sedem palcev morda zveni malo, a je to trenutno največji fleksibilen LCD zaslon.

Moja velika dilema pri tem je, če smem kupovati Samsungove izdelke, ko pa vendar želim bojkotirati Sony. Kot drugo, iz izključno moškega problema o nabavi novega zaslona se je razvil uniseks problem: Si naj kupim nov monitor ali raje novo jakno? Seveda v nakupu slednje vidim velik minus - žena bo takoj hotela, da nosim okoli sliko nje in otrok. Očitno bom moral zadevo povezati z lokatorjem njenega mobilnega telefona, da se bodo slike takoj zamenjale, ko bo v bližini. Sicer bom zadevo povezal na več različnih kamer integriranih v jakno, ki bodo predvajala ozadje in bom "neviden". SKB, here I come again.