Bosejevo podvozje

Stepni Volk

28. nov 2005 ob 22:27:29

Tisti, ki kdaj pokukate v Hi-Fi debate, že veste, da sem Bose fetišist - znamka je nekaj, čemur se ne morem odpovedati, ker sem bil zvoku devetstoenk izpostavljen že od malih nog. Kasneje me je fasciniral tudi sam dr. Amar Bose, ki je pred kratkim ponovno presenetil. Izkazal se je na zanj čisto novem področju, razvil je namreč nov tip avtomobilskega podvozja.


Namesto hidravlike je uporabil linearne elektormagnetne motorčke za vsako kolo vozila, ki so seveda sposobni veliko hitrejših reakcij, kar posledično zagotavlja absolutno vodoravno držo v ovinkih in prijetno počutje potnikov. V intervjuju za Wired je povedal, da ni minil niti en sam dan, da se ne bi ukvarjal z umotvorom, pa čeprav ima kot ustanovitelj podjetja Bose in predavatelj na MIT-u ogromno obveznosti.

Več o vsem skupaj si lahko preberete na domači strani njegovega podjetja, žal pa ima izum eno veliko pomanjkljivost. Stane kar pet tisoč zelencev, s čemer je za povprečnega potrošnika (tako kot večina ostalih Bose proizvodov) predrag.