Microsoft se spušča na področje superračunalnikov

nicjasno

15. nov 2005 ob 13:44:49

Medtem, ko je do sedaj na večini superračunalnikov kraljeval Linux, Microsoft ni imel pravega protiorožja. Linux je namreč nameščen na 4-ih sistemih iz peterice svetovnih superračunalnikov.

Sedaj pa je Bill Gates na SC05 (Supercomputing Conference 2005 - konferenca o superračunalništvu) oznanil Windows Computer Cluster Server 2003, ki je pravkar prešel v beta-2 fazo testiranja. Sistem je optimiziran za delo v gručah, z njim lahko postavljamo opravila v vrsto, deležen pa je bil še kupa drugih optimizacij.

Microsoft pa tako tudi razmišlja, da bi začel ponujati na trgu poleg svojih Live verzij Offica, tudi brezplačne namizne programe, v prihodnosti pa mogoče celo sam operacijski sistem, ki bi sicer bil brezplačen, bi pa vseboval reklame, s katerim bi se zadeva financirala. Ker je to v samem sistemu malo težko narediti, načrtujejo, da bi izdali nizkorazreden sistem, ki bi v stilu Linux distribucij že vseboval uporabne programe, kot je na primer Office, in reklame prikazoval preko uporabniških vmesnikov teh programov.

A bi kupil kdo Windows SE (Spam Edition)?