Microsoft IE 7.0 in https, Exchange 5.5 gre v pokoj, prihaja MSN Book Search

Microsoft

28. okt 2005 ob 19:02:07

Microsoft namerava ob koncu leta prekiniti podporo za Exchange Server 5.5, kateremu je že dodobra zrastla brada, prav tako pa je že zdavnaj dobil (celo dva) naslednika - o mlajšem med njima, ki je te dni dobil tudi drugi servisni paket, smo nedavno pisali.

Prav tako se ukinja splošna brezplačna podpora za Exchange 2000, za katerega bo od začetka naslednjega leta na voljo še samo plačljiva različica. To v praksi pomeni, da bodo morali uporabniki plačati tako za podporo, kot tudi za popravke, ki niso varnostne narave (slednji bodo še naprej na voljo zastonj). Velja dodati še, da Microsoft namerava izdati naslednjo verzijo Exchangea pod številko 12 ob koncu naslednjega leta ali v začetku leta 2007. Več o tem lahko preberete na PCWorld.com.

Naslednja točka na seznamu je prihajajoči Internet Explorer 7.0 (IE7), ta naj bi na področju varnosti svojo nalogo opravljal bolje kot predhodnik, tudi po zaslugah privzeto vključene podpore Transport Layer Security (TLS). Trenutno IE6 privzeto uporablja Secure Sockets Layer 2.0 (SSL 2.0), ki je manj varen, TLS pa je možno vključiti v nastavitvah. IE7 bo na straneh, do katerih dostopamo preko varne povezave, prikazoval samo vsebino, prenešeno preko te povezave. Če vas varno brskanje zanima, lahko več izveste na ZDnet.co.uk

Da Google ne bi ostal sam na področju spletnih knjižnic ( Google Print), se je Microsoft odločil, da mu začne konkurirati - preizkusno različico MSN Book Search bi naj splavili enkrat v naslednjem letu. Na news.com je napisanega več na to temo.