Tretja generacija "stisnjenke" - Squeezboxa

Stepni Volk

25. okt 2005 ob 22:40:34

Slimdevices je predstavil svoj novi audio gateaway squeezbox v3. To je napravica, ki je sposobna poslati audio vsebine z računalnika na audio sistem. Razveseljujoče je, da ga lahko poganjate na Apple, Linux in Microsoft OS-ih. Poleg naprave so predstavili tudi novo verzijo odprtokodnega SlimServerja 6.2, ki omogoča poslušanja WMA tokov na različnih platformah.


Kritike uporabnikov prejšnje verzije so očitno upoštevali, saj je premajhen ekranček preteklost, še več, stisnjeno škatlico so vzdignili. Gizmo tako sedaj gleda z največjo površino proti uporabniku in na hrbtni strani skriva povezave, kar je precej bolj optimalno. Stisnjenka je sposobna predvajati veliko različnih avdio formatov, vključno z internetnimi radio postajami, zna pa tudi prikazovati novice v formatu RSS brez vklopljenega računalnika.

Na voljo sta dve verziji - brezžična (802.11 b/g) za 300 in ožičena (Ethernet) za 250 zelencev. Ker zadeva uporablja enake 24 bitne Burr-Brown DAC-e, kot prejšnja verzija v2, veljajo vsi audiofilski in ostali testi tudi za novo verzijo.

Pogrešam še prenos videa, jpeg, iPod Dock, ter dejstvo, da se gizmo zaenkrat prodaja samo v ZDA. Da si ga bom lahko ogledal in ga preizkusil v Londonu na MacExpo od 27. - 29. oktobra, me čisto nič ne potolaži.