Epsonov uspeh v boju proti kompatibilnim kartušam

aljazh

18. okt 2005 ob 22:05:29

Photographyblog, sklicujoč se na izjavo za medije družbe Seiko Epson Corp. poroča, da je omenjena družba nedavno vložila tožbo proti britanskem podjetju CybaHouse Ltd., zatrjujoč, da slednji z uvažanjem in distibucijo kompatibilnih kitajskih tiskalniških kartuš (pod blagovno znamko IM JET) krši Epsonove pravice iz naslova patentov.

Epson je na predlog tožene stranke pristal na poravnavo, v kateri je bilo dogovorjeno, da bo družba CybaHouse opustila prodajo Epsonovih kompatibilnih kartuš, tožniku povrnila stroške spora ter plačala odškodnino za povzročeno škodo. Znesek odškodnine - tako kot druge podrobnosti poravnave - ni znan, saj je vsebina poravnave poslovna skrivnost.

Seiichi Hirano iz družbe Seiko Epson Corp. je dejal, da Epsonovi izdelki vsebujejo tehnologijo in oblikovanje, ki sta plod dolgoletnega razvoja in raziskav. "Za Epson je pomembno, da zaščitimo našo intelektualno lastnino ter zaščitimo naše izdelke pred uvozniki in izdelovalci izdelkov, ki kršijo naše pravice. Epson bo s tovrstno prakso nadaljeval"

Predstavnik tožene družbe je sporočil, da je CybaHouse prejel zagotovila s strani kitajskega proizvajalca kartuš, da so le-te legalne. Vendar se je družba po njegovih besedah na podlagi pravnega mnenja odločila za ustavitev uvoza in distribucije Epsonovih kartuš.

Vir: photographyblog.com

Ali ne bi bil že čas za oblikovanje seznama "do uporabnika prijaznih" proizvajalcev tiskalnikov?