Depeche Mode prvi od novih starih glasbenikov?

Gandalfar

20. sep 2005 ob 10:04:07

Kakor poroča Thomas Baekdal na Signal vs. Noise blogu bodo kupci novega albuma skupine Depeche Mode, ki ga bodo pretočili iz ameriške glasbene spletne prodajalne iTunes, prejeli posebno kodo s katero jim bo omogočen dostopen do prednakupa kart za turnejo. Tu prav tako ne gre za karšnekoli karte ampak za svoje največje oboževalce obljublja prav posebno dobra mesta.

Avtor nadalje izpostavi še zanimivo potezo skupine White Stripes, ki je svoj album postavila v spletne trgovine že dva tedna potem, ko so ga dokončali. Za tiste, ki niste seznanjeni s postopkom izdaje glasbe v svet naj omenimo da ponavadi traja mesece, da album pride do prvih glasbenih kritikov in potem še nekaj mesecev da smo je deležni tudi oboževalci. Zato ni nič nenavadnega, če po internetu krožijo kopije že par mesecev pred uradnim izzidom.

Kot odgovor takšnim dejanjem nekateri že omenjajo, da bo prišlo do manjše revolucije tudi pri glasbenih založbah in glasbenikih, ki bodo posvojili postopek hitrega lansiranja izdelkov na trg.