Nextherm ICS 8200

Matek

26. avg 2005 ob 18:50:39

Na MetkuMods so pripravili zanimiv test ohišja, omenjenega v naslovu (ne, ne gre za nov dodatek voznemu parku Slovenskih železnic, kot bi bilo morda možno soditi iz imena). Gre za nadpovprečno funkcionalno ohišje z dosti dodatki, značilnimi za višji cenovni razred tovrstnih izdelkov (kvaliteten napajalnik, nožice za boljšo stabilnost, dosti odprtin za ventilatorje, drsni zatiči za 5,25 palčne enote, sistem za pritrditev razširitvenih kartic, ...), ima pa tudi nekaj precej izvirnih lastnosti.

Najbolj izstopa klimatska naprava, ki zrak ohladi na temperaturo, nižjo od sobne, kar pripomore k hlajenju celotnega sistema. Princip delovanja te naprave ni kompresorski, kot pri izdelkih, namenjenih hlajenju bivalnih prostorov, saj temperaturo zraka niža s pomočjo vgrajenega peltierjevega elementa.


Kljub vsem dobrotam ima ohišje tudi nekaj slabosti (pomanjkanje prostora za 3,5 palčne enote, hrupni ventilatorji, ...), tako da bo najbolje, da preberete celoten test in sami presodite, ali je vredno zanj odšteti 360 zelencev.

Če bodo prihodnja poletja podobna letošnjemu, Nexthermovo ohišje gotovo pri nas ne bo prodajni hit.