D-Link DGL-4300 Wireless 108G Gaming Router

Gandalfar

11. apr 2005 ob 17:22:46

Ena od posledic računalniškega opismevanja je, da dandanes želi biti omrežen že vsak družinski član. Žal pa pasovna širina trenutnih domačih internet povezav ne zdrži hkratnega početja vsega, kar bi si vsi družinski člani želeli. Če namreč sestra na veliko snema iz videospote svoje najljubše fantovske skupine, to ne bo najbolje vplivalo na naš uspeh v spletnih streljačinah. Seveda se sestro da z nekaj preprostimi potezami (prekinjen kabel) odstraniti iz enačbe dostopa do spleta, a kaj če se nad P2P navdušujeta tudi mama ali oče?

V tem primeru moramo dati spletnim paketkom naše streljačine prednost pred ostalimi, manj pomembnimi. Ker si mnogi niti ne predstavljajo, kje začeti, so namesto njih mislili izdelovalci strojnih usmerjevalnikov. Pri Viper's Lair so spisali test 120 dolarjev vrednega usmerjevalnika D-Link DGL-4300 Wireless 108G Gaming Router, katerega poslanstvo na trgu je omogočiti igralcem mrežnih iger igranje le teh z minimalnim odzivnim časom.

Sama napravica ima vgrajen mehanizem za zagotavljanje kakovosti in je že prednastavljen, da trenutno najbolj popularnim igram doda najvišjo prioriteto. Seveda najvišje prioritete ni potrebno nujno dodati samo spletnim igram. Zelo uporabno bi bilo tudi za razno spletno telefonijo ali oddaljeni nadzor.

Podobno rešitev pa si lahko sestavite tudi sami s pomočjo starega, odvečnega računalnika.