Linki ponovno dovoljeni za IE uporabnike

Gandalfar

3. feb 2004 ob 03:12:37

Z današnjim dnem ste lahko uporabniki Microsoftovega Internet Explorerja ponovno pomirjeni. Microsoft je po samo 53 dneh od objave varnostne luknje, ki omogoča ponarejanje spletnega naslova, objavil Varnostno posodobitev 832894. Novica je izredno dobrodošla po tem, ko smo pred dnevi poročali o Microsoftovem priporočilu, da naj uporabniki vnašajo spletne naslove in ne klikajo na spletne povezave. Hiter pregled popravka nam pove, da so popravili še vrsto drugih varnostnih napak, ki omogočajo krajo podatkov ter napako v DHTML dogodkih, ki je omogočila, da se je ZlobnaKoda™ lahko predstavila kot neškodljivi pdf dokument.

Za konec pa še največja novost. Po novem več naslovi oblike http[s]://uporabnik:[geslo]@stran/vsebina ne delujejo več. Zadevo je sicer mogoče vklopiti s posegom v register vendar smo se že dodobra navadili na to obliko. Če spletnim mojstrom lahko svetujejo uporabo piškotkov pa si bo marsikateri uporabnik vseeno želel, da bi Internet Explorer privzeto podpiral RFC 1738.

Če imate dovolj 'hitrih' popravkov za Internet Explorer, neverjetnih varnostnih lukenj in zmogljivosti, ki s popravki izginjajo, vam lahko le priporočamo uporabo odprto-kodnih brskalnikov, ki za to boleznijo ne trpijo.