Zima vsak dan

OwcA

20. feb 2004 ob 23:42:57

Ekstremni pristopi k hlajenju niso domena daljnih krajev. Rednim bralcem oddelka Hlajenje in modifikacije našega foruma je gotovo znan Sharpov sistem hlajenja s spreminjanjem faze. Ako so vam tovrstne pošasti in fizika za njimi nepoznane, dovolite, da vas poprej omenjeni oddelek razsvetlji s temama Kako z kompresorskim hlajenjem in Water chiller!!!.

Niso pa hlapljivi plini in razvejana omrežja bakrenih cevčic edina ekstremnost, v katero se podajamo na sončni strani Alp. Mnogi smo se vdali in poteptali predsodek, da voda in električne naprave niso najboljši par. Toda v kolikšni meri stojimo za svojimi novimi prepričanji? Dovolj, da vodno hladimo napajalnik? w1n5uck3r že.

Čemu sploh hladiti? Da lahko bolj navijamo, seve! A hlajenje samo ni vedno dovolj za dosego željenih ciljev. Takrat nam ne preostane drugega, kot da posežemo po modifikacijah strojne opreme. Jackal je za vas zbral tovrstna "vandaliziranja" grafičnih kartic. Jih imate še sami kaj na zalogi? Pošljite nam jih!

Hlajenje smo obdelali, modifikacije načeli. Kaj nam na tem področju še ostane? Modifikacije ohišji naprimer. Kaj porečete na Kovinsko ohišje v obliki cilindra ali ohišje iz ogljikovih vlaken? Slin, slin? Vsekakor.