Prihajajoči dirkačini

Matek

19. jun 2004 ob 18:17:18

Starejše igre iz serije Need For Speed so se zelo dobro prodajale, potem pa je sledilo nekaj izdelkov, ki so naleteli na kritike. Pri Electronic Arts so se trudili na različne načine in z zadnjo izdajo NFS-ja zadeli v črno. Need For Speed: Underground je prepričal s svojim občutkom hitrosti, grafiko in igralnostjo, popularen pa je bil tudi pri medmrežnih igralcih. Pri EA so opazili, da je ljudstvo razgrabilo vse kopije in se zato odločili obdržati staro formulo za uspeh (Don't fix it if it ain't broken), tako da naslednji naslov iz serije NFS ne bo v popolnoma nič drugačnem stilu, kot je bila to navada zadnjih nekaj let; le izpilili, poglobili in polepšali bodo prejšnji del.

V prihajajočem Need For Speed: Underground 2 bo poudarek predvsem na zgodbi, presenetljiva pa je novica, da so Elektronski Umetniki k sodelovanju povabili Brooke Burke (v reviji FHM proglašena za 10. najbolj seksi žensko na Zemlji), ki bo igralca vodila skozi dirkaško podzemlje. Več novic o prihajajoči igri dobite na uradni strani, slike pa so na voljo tukaj.


Colin McRae že dolgo posoja svoje ime Codemastersom za dirkačino Colin McRae Rally, ki kljub pogostim izidom rally simulacij drugih proizvajalacev ostaja na vrhu. Naslednji dirkač, ki gre po Colinovi poti, je rally prvak iz leta 2001, Richard Burns. Igra, pri izdelavi katere sodeluje, je letos izšla z presenetljivim naslovom Richard Burns Rally, pišejo pa jo pri SCi Games. Ker je od izida preteklo že nekaj časa, so zaradi dobrega odziva kritikov in igralcev pripravili Gold verzijo, ki bo zaenkrat izšla za dve platformi -- PS2 in XboX. Kdaj jo bomo videli na PC-jih, še ni znano, predviden izid omenjenih različic za konzole pa je 9. julij.