Naučimo se programirati

minmax

6. apr 2003 ob 20:19:47

Za vse ki bi se radi naučili programiranja, v Kiberpipi organiziramo delavnico, na kateri se bodo udeleženci naučili osnovnega programiranja v C++ programskem jeziku. Namenjena je tako popolnim začetnikom v programiranju, kot tudi tistim, ki programirati sicer znajo, a bi se radi naučili še več.

Ni hujšega kot postati suženj računalnika, ki nam ukazuje, jemljedragoceni čas in nikoli ne uboga. To je žal prej resnica kot redkost. Pomislimo, kako lepo bi bilo, če bi računalnik vedno ubogal na ukaz, delal to kar želimo, ter nam nikoli ne pokvaril dneva.

Seveda lahko vedno izberemo drug program, saj je dandanes na internetu moč dobiti skoraj vsakršen računalniški program, a večinoma gre za kupovanje (ali pa le “dol-potegovanje”) mačka v žaklu, saj nikoli ne vemo, koliko napak ima program in potihem upamo, da nam bo pridno služil in opravljal svojo funkcijo.

Večino takih strahov in predsodkov je odpravila odprta koda, saj ima tako praktično vsakdo možnost pogledati v drobovje programa in odpraviti kako napakico, ga malo “pošraufati” in prirediti svojim potrebam. Za to je pa seveda potrebno znanje programiranja.

O tečaju lahko več izveste na tej strani in se hkrati tudi prijavite.