Še malo SiOLa

Sergio

19. nov 2002 ob 20:48:30

Po tem, ko vas je Mate zelo prijetno razveselil z novico o prenovi ADSL paketov, vam moram razjasniti še nekaj zadev, ki jih je SiOL spremenil na bolje, a so večimanj ostale skrite očem javnosti.

Po zloglasnem prvem decembru, ko se bodo začele spremembe izvajati, bo vsak naročnik neštudentskega ADSL paketa upravičen do treh dodatnih poštnih predalov, katere bo lahko upravljal (dodeljeval in spreminjal) sam. To pomeni, da boste lahko imeli na enem ADSL naročniškem paketu kar štiri poštne predale s 25 MB kvoto, kar je hvale vredno.

Za imetnike dinamičnega IP naslova: Po novem bo omejitev dveh hkratnih povezav na internet preko ADSLja zvišana. Od spremembe dalje boste lahko preko huba/switcha na internet dostopali kar preko štirih računalnikov naenkrat.

Študentje, naročeni na ADSL, se lahko veselijo tudi obračunavanja klicnega dostopa, če ga bodo morebitno uporabljali. Vsem študentom na ADSLju se bo namreč klicni dostop na internet obračunaval po tarifi študentskega klicnega paketa (beri: poleg pol cenejšega ADSLja še pol cenejši dial-up).

Tudi cena najema dodatnega poštnega predala se je znižala iz prvotnih 912 SIT mesečno na znosnejših 540 SIT. Na boljšem so tudi napredni uporabniki, saj je SiOL izjemno znižal ceno storitvi NPS (navidezni poštni strežnik) ter tudi zakupu diskovnega prostora.

Ste že zadihali? [:D]