Holics Project: Posilstvo Office 11

Ziga Dolhar

19. jan 2003 ob 13:08:39

Omenjena skupina je izdala prvi dejansko delujoči crack za prihajajočo verzijo paketa Office, znanega pod oznakama "Office 11" ter "Office .Net". Gusarčki, ki so poskušali uporabljati beta 1 verzijo omenjenega paketa (ki je zaenkrat namenjena zelo ozkemu krogu preizkuševalcev), so se srečevali z napol delujočim popravkom, ki naj bi zgolj ponastavil število dovoljenih zagonov, vendar pa v mnogih primerih niti to ni delovalo brez poglobljene terapije.

Tokratni izdelek deluje neposredno na odgovorno .dll datoteko ter odpravi t.i. nag screen, izdana pa je bila že tretja dodelana različica.

Zelo zanimivo pa je opazovati reakcije ljudstva: mnogi namreč trdijo, da so Microsoftu ponovno dokazali, da nezlomljiva zaščita preprosto ne obstaja. Sam menim, da se Microsoft tega zelo dobro zaveda ter v nasprotju z Oraclom ne daje tovrstnih izjav. Ostaja pa zelo zanimivo dejstvo: z zlomom pričujoče zaščite so se skupine mučile kar dva meseca -- toliko časa je namreč Office 11 na voljo v divjini. Če to primerjamo s hitrostjo razbitja prejšnjih nikakor ne moremo trditi, da je bila ta slaba.

Čestitke vsem vpletenim.

Dodatek: Slo-Tech v skladu s Pravili prepoveduje oglaševanje ter dajanje povezav do t.i. "wareza" v širšem pomenu besede.