Varnostni problemi pri Yahoo in Hotmail

slycer

4. jun 2001 ob 10:46:29

Ker danes ni kakih posebnih Linuxaških novic, sem prisiljen, da se potrudim še na kakem drugem področju. No kljub temu sem našel še eno precej zanimivo novico:
Pojavili so se ponovni varnostni problemi na Yahoo in Hotmailu. Yahoo in Hotmail sta pustila odprto varnostno luknjo, ki se jo lahko izkoristi za precej umazane stvari. To varnostno luknjo se da izkoristiti za izdelavo internet črva. Ta črv sicer ne more povzročiti nobene škode, lahko pa dobesedno zamaši internetne poštne strežnike. Celoten črv deluje na podlagi HTML povezave. Napadalec pošlje žrtvi e-mail, ki vsebuje povezavo (link), ki je v bistvu črv. Če žrtev klikne povezavo, se izvrši HTML koda in črv se pošlje na vse pošiljatelje e-mailov, ki jih imate shranjene v in-boxu. posledica tega je poplava raznih e-mailov in seveda počasnejši internet. Seveda pa stvari niso nikoli tako črne. Ta črv je grožnja bolj na kratek, kot pa na dolgi rok. Če pa se hoče črv aktivirati, pa mora luknja obstajati na strežniku, ki istočasno služi za e-pošto.
Skratka Yahoojevi in Hotmailovi uporabniki bodite malce bolj previdni in ignorirajte pošto, ki bi lahko imela sumljivo vsebino. To je vse.