Volja FTP Downloader

V-i-p

14. apr 2002 ob 18:24:29

Glede na to, da nas je veliko v Sloveniji, ki koristimo takoimenovanega zastonj ponudnika internet storitev Volja, za vas ena zanimiva novica, ki bo prišla prav marsikateremu uporabniku.

Volja se je odločila, da vsem svojim uporabnikom ponudi možnost prenašanja datotek z oddaljenega računalnika. Kot vsi vemo, je trn v peti marsikateremu slovenskemu ljubitelju interneta prav pipica v svet. Velika večina nas, žal, še danes objokuje 56 kbps modeme, ki res niso hitri, kakopak. Si predstavljate, da se lotite dolvleke datoteke, ki je dolga 500 megabajtov ali celo, bognedaj, 1 gigabajt? Gotovo se boste prej upokojili, ali pa privarčevali za najetje lastnega voda oziroma satelita :D. Storitev ki jo ponuja Volja, pa gre takole:

Če ste njihov uporabnik, jim pošljite popoln URL naslov FTP strežnika, vključno z imenom datoteke, ki bi jo radi imeli. Po tem jo bo za vas vunpotegnila Volja (pa ne vaša lastna :D). Ko dokončajo dolvleko, dobite na vaš e-mail obvestilo, da je datoteka prenešena, ter nadaljna navodila, kako fajl prenesti na lastno računalo. Več o tem pa tukaj!