Poceni 0.13 mikronski Tbred B Athloni XP

AtaStrumf

9. jan 2003 ob 16:56:38

Kak mesec nazaj so se pojavile govorice o prihajajočih 0,13 mikronskih Athlonih XP na Tbred-B jedru, ki bodo na voljo tudi pri nižjih hitrostih, kot sedanji 2400+ modeli z dvema GHz-jema. Takrat so bili mnogi upravičeno skeptični do takih napovedi, a ne boste verjeli kaj se je zgodilo. V zadnjih nekaj dneh so se točno ti procesorji začeli pojavljati v trgovinah širom sveta.

Kot si lahko preberete v tej forumski niti so se, resda redki primerki, znašli v rokah srečnežev v Hong Kong-u, Grčiji in Nemčiji. Gre za zelo sveže čipe, saj so izdelani v 50. ali 51. tednu ravnokar minulega leta, kar pomeni, da so iz proizvodnje linije prišli dobra 2 do 3 tedne nazaj. Procesorji imajo nazivno hitrost 1700+ in 1800+.

In kako se izkažejo ti procesorji pri svojem "primarnem" poslanstvu, torej navijanju? Čeprav imajo lastniki neprimerne osnovne plošče, in še ne morejo popolnoma izkoristiti njihovega potenciala, zaenkrat kaže na tam okoli 2 GHz (2400+) pri rahlo povišani napetosti (1,75V) in zračnem hlajenju. Optimisti računamo, na malce širšo dostopnost teh malih pošati, tam nekje koncem januarja, začetek februarja, do takrat pa sledite zgoraj podani forumski niti in se slinite.