Ponovno v Matriko

darh

6. feb 2003 ob 13:03:33

Tokrat interkativno skupaj vašim PC-jem (pa tudi na PS2, XBox in GameCube). Podjetje Shiny Entertainment, znano predvsem po zelo kvalitetni tretjeosebni akcijski igri MDK, nam skupaj z očetoma filma The Matrix -- bratoma Wachowski -- pripravlja igro Enter The Matrix. Da bo spektakel še večji, je izid igre napovedan istega dne (15. Maj 2003), kot bo pričel pohod po kinematografih po sveti nadvse pričakovano nadaljevanje Matrike - The Matrix: Reloaded. Avtorji zatrjujejo, da vam bo brez igranja te igre manjkal kos zgodbe.

Kaj loči to igro od ostalih, ki so bile narejene po filmih? Po besedah ustvarjalcev je to dobro sodelovanje z ustvarjalci filma (ustvarjalci igre so namreč več mesecev gledali pod prste snemalcem v Avstaliji in Kaliforniji). Pri borilnem delu igre je pomagal g. Yuen Wo-Ping -- kriv je sodelovanja pri celotni The Matrix seriji. Da je mera polna, lahko pričakujemo še filmske inserte s profesionalnimi igralci in zasedbami, ki so to mesto zasedle že v filmu. Ampak to še ni vse, brata Wachowski sta pripravila še nekaj posebnih scen, posnetih posebej za igro.

Končno bomo lahko počeli stvari, o katerih smo sanjali ob gledanju prvega dela -- pričakujemo lahko bullet-time in hojo po stenah; strelske obračune in obračune s pestmi (ter ostalimi deli telesa, vozili, zgradbami... [>:D]) in seveda avtomobilske akrobacije.

Ostale informacije o igri lahko preberete na spletni strani enterthematrixgame.com