Nov Plextorjev snemalnik DVDjev

Matek

10. jul 2003 ob 20:53:48

Počasi se je začelo snemanje na DVD-je uveljavljati tudi med množico, saj so se cene enot in medijev spustile na dosegljivo raven, a navkljub temu dejstvu nekatere težave ostajajo. Domačim pekom DVD-jev štrene mešajo predvsem plusi in minusi, torej različni standardi za zapisovanje diskov (DVD-R in DVD+R). Medtem, ko se na tržišču bije boj, pa so proizvajalci zavarovali svoje naprave pred morebitno slabo prodajo ob prevladi enega od standardov tako, da prodajajo DVD pekače, sposobne zapisovanja na več načinov.

Taki sta tudi novi Plextorjevi enoti PX-708A (notranja) in PX-708UF (zunanja). Dobavljivi sta v običajni umazano sivi ter črni barvi, opremljeni pa sta z vsemi tehnologijami, ki jih lahko pričakujemo od sodobnega snemalnika optičnih medijev. Da ne bom našteval marketinških imen, naj samo omenim, da je prisotna zaščita pred prekinitvijo toka podatkov (buffer underrun protection) tako pri snemanju CD-jev kot DVD-jev, pa tudi zaščita pred napakami ne manjka. Hitrost zapisovanja znaša 6x-8x (DVD+R), 4x (DVD-R) in 40x (CD-R), prepisujemo pa s hitrostjo 4x (DVD+RW), 2x (DVD-RW) in 24x (CD-RW), kar naredi nova Plextorjeva izdelka najhitrejša na trgu.

Cena bi naj znašala 349 evrov za zunanjo oziroma 275 evrov za notranjo izvedbo, kupec pa dobi tudi dve leti garancije. Originalna novica izvira s strani CDR-Info, več o enotah pa lahko izveste na Plextorjevi domači strani.