"Gostitelja ni mogoče najti", nasvidenje

Gandalfar

16. sep 2003 ob 09:47:23

Verisign, podjetje, ki upravlja z vrhovnimi .com in .net domenami, je danes pozno ponoči uvedlo pomembno novost. Od sedaj naprej vse zahtevke za domene, ki ne obstajajo, preusmerjajo na stran na sitefinder.verisign.com.

Kaj to pomeni v praksi? Če se, recimo, zatipkamo in napišemo stran na www.slo-techhhhh.com namesto Slo-Tech - Tehnološki kotiček spleta, bomo "prijazno" preusmerjeni na Sitefinder, kjer nam bodo ponudili podobne domene. Samo preusmerjanje spletnih naslovov niti ni tako -- dokler ne pomislimo na dejstvo, kaj vse še poleg potegne ta odločitev. Tako po novem, če se zatipkamo pri vpisu elektronskega poštnega strežnika, ne dobimo napake "host not found", kar pomeni, da iz stališča poštnega odjemalca obstajajo prav vsi naslovi poštnih strežnikov. Prav tako je s tem padel tudi preprost SPAM filter, ki preverja, da elektronska pošta prihaja iz obstoječe domene.

Uporabniki Slo-Techa, ki pomagamo še kopici manj veščih uporabnikov, pa smo izredno navdušeni ob vsem tem, ker bodo uporabniki po novem javljali cel kup čudnih napak in ne preprosto "host not found". Juhej. Izvirna novica na Slashdotu.