Macromedia MX 2004

Ziga Dolhar

31. avg 2003 ob 11:20:18

Macromedia je najavila nadaljevanje serije razvoju internetnih aplikacij namenjenih izdelkov MX. Z oznako MX 2004 se bo najprej kitil 'standarden' nabor, torej programi Fireworks (namenjen pripravi slikovnega gradiva za splet), Dreamweaver (postavitev in prelom spletnih strani), Flash (namenjen izdelavi koristnih multimedijsko opremljenih interaktivnih strani, zlorabljen za izdelavo utripajočih menijev), ki pa se mu bo pridružila še profesionalna izvedenka Bliskavćka.

Novosti? Večina uporabnikov bo opazila predvsem 'po-xp-jan' grafični vmesnik, ki tokrat na srečo mnogih ne prinaša bistvenih sprememb, kakor se je to zgodilo pri prvi seriji MX, ko so bili v prenovitev sistema padajočih menijev primorani že zaradi spora s podjetjem Adobe; vizualci se ne bodo branili izboljšanega urejanja CSS stilov v namenskem oknu ter urejevalniku kode, podpore preprostemu urejanju slik brez uporabe zunanjega pripomočka; pripravljalci grafičnih elementov bodo dobili mnoga nova orodja, med drugim bodo lahko lažje/bolje obdelovali fotomaterial, zvesti glasniki uporabnosti pa si sami preberite seznam novosti [>:D].

Dodatek: zbirka ima biti po uradnih kanalih dosegljiva kaj kmalu ... agronomi pa ste -- kot je že v navadi -- na potezi že sedaj.