Novi časi za igre?

alien-w

7. okt 2003 ob 23:19:45

Vstavim CD ... čakam ... "Namesti" ... izberi mesto namestitve ... nameščam ... končaj. Nastavitve - ločljivost, detajli, filtriranje, AA, zvok, ... "Bo sploh delovalo gladko? Upam!" Zaženi!

To je običajni postopek nameščanja in nastavljanja igre pred prvim zagonom, pa ne glede na to v katerem operacijskem sistemu. Morda pa TV konzola sploh ni tako slaba ideja? Vstaviš medij in že pretepaš/streljaš/plešeš.

Z novim 64-bitnim Linux CD-jem lahko iz na AMD Athlon64 temelječem sistemu naredite pravo pravcato konzolo. Vse kar morate postoriti je to, da vstavite CD z igro, počakate da se računalo zbudi in kar sam poskoči v igralno konzolo. Medtem še malce popravi nastavitve glede na vaš hardware, pridoda malce softwerskih prioritet in zažene igro. Tehnologija GameStorm, kot se zadeva imenuje, je trenutno na voljo le kot igra America's Army, razvijali pa so jo v sodelovanju z AMDjem, nVidio in Ameriško vojsko. Je to prava kombinacija? Izgleda da, saj pravijo, da je občutek kot da bi igrali konzolo na steroidih.