Slovenski OpenOffice.org

krjul

24. okt 2003 ob 18:12:34

Danes sta na spletni strani OpenOffice.org tudi uradno objavljena projekta Slovenski OpenOffice.org (sl.ooo) in Grški OpenOffice.org (el.ooo). Oba pripadata obsežnejšemu projektu z imenom Native-lang, katerega naloga je predstavljati, koordinirati in razširjati jezikovne skupnosti uporabnikov in razvijalcev OpenOffice.org po vsem svetu.

Kot je povedal vodja Native-lang projekta, Charles Schulz, nova projekta kažeta na nenehno širjenje OpenOffice.org v evropskem prostoru.

Spletni naslov slovenskega projekta najdete na naslovu http://sl.openoffice.org. Služil naj bi kot izhodiščni naslov za nadaljnje informacije o novostih projekta, povezavah do datotek za prenos z najnovejšimi stabilnimi in preskusnimi različicami programa, podpori uporabnikom preko dopisnih seznamov idr.

Gradnjo paketov za okolja GNU/Linux, Microsoft Windows, FreeBSD in Sun Solaris/Sparc za nas in za druge jezike (danski, madžarski, slovaški in seveda češki) izvajajo člani češkega OOo projekta pod vodstvom Pavela Janika.

Trenutno ime projekta na prvi strani je "Slovenian" in ne "Slovensko" ali "Slovenščina", razloga za to pa sta dva: - "Slovensko" v slovaščini in češčini pomeni dobesedno "Slovaška" in bi prepogosto prihajalo do zmešnjave, - "Slovenščina" ne more biti zaradi omejitev nabora znakov na vstopni strani projekta OOo (ISO-8859-1).