Java odslej hitrejša ?

kopernik

8. apr 2004 ob 14:06:31

IBM je predstavil namenski procesor za poganjanje javanskih aplikacij z uradnim imenom zSeries Application Assist Processor (zAAP). Namenjen je IBM-ovim velikim računalnikom (mainframe), njegova cena pa je, kot trdijo, dokaj nizka: 125 000 ameriških dolarjev na računalnik. Naj samo omenim dejstvo, da se cena IBM-ovih velikih računalnikov navadno začne pri milijonu zelencev.



Java že do sedaj normalno delovala na VelikihRačunalnikih™ VelikegaModrega™, toda namenske strojne opreme zanjo ni bilo. IBM priporoča nakup omenjenega procesorja vsem strankam, saj naj bi se tako na splošno povečala učinkovitost vseh tistih sistemov, na katerih teče Java. Razlog naj bi bil predvsem v razbremenitvi splošno namenskih procesorjev, ki potem skrbijo za druge, nejavanske procese. Splošno znano je, da je Java precej požrešna, saj zahteva veliko sistemskih sredstev za efektivno delovanje.



IBM seveda ni pozabil poudariti, da se ta investicija splača v kombinaciji z WebSphere Application Serverjem, ki je namenjen poganjanju J2EE aplikacij.



Preberite si še izvorno novico.