Slo-Tech GNU/Linux 2

mathjazz

1. apr 2004 ob 22:48:28

Natanko eno leto po napovedi prve izdaje Slo-Tech GNU/Linuxa je napočil čas, da uradno najavimo izid drugega rodu prvovrstne slovenske distribucije živega Linuxa. Slo-Tech GNU/Linux 2 je popolnoma prenovljen operacijski sistem z novo osnovo, ki se lahko pohvali z novim namiznim okoljem KDE 3.2, pisarniško zbirko OpenOffice.org 1.1, brskalnikom Mozilla Firefox 0.8, upraviteljem osebnih informacij Evolution 1.4 in mnogimi drugimi programi, ki jih potrebujejo za delo študentje in dijaki, pa tudi računalniški zanesenjaki, ki se želijo spoznati s prosto programsko opremo.

Na zgoščenki se nahajajo tudi:

Poleg novih različic programov so na voljo tudi nova orodja za nastavljanje sistema, med katerimi izstopa namestilnik, ki je stabilnejši in primeren za namestitev Slo-Tech GNU/Linuxa na vaš računalnik ob bok obstoječemu sistemu ali kot vaš edini sistem. Zgoščenko lahko uporabite tudi v operacijskem sistemu Windows, saj so na njej nekateri prosti programi zanj.

Uradna predstavitev in izdaja Slo-Tech GNU/Linuxa 2 bo v petek, 9. aprila 2004, ob 19.00 na Kersinkovi 6 v Kiberpipi, kjer bo Jure Čuhalev AKA Gandalfar predstavil razloge, zakaj je nova slovenska distribucija Linuxa nadvse primerna za veliko večino uporabnikov. Klik!