Vem, da danes bo srečen dan...

Matek

29. avg 2002 ob 18:46:18

Saj sem zjutraj nekaj čutil, ja [:D]. Uresničile so se napovedi iz foruma -- vsem ADSL uporabnikom se bo prenos podvojil, preden pa se se začnete veseliti, naj povem celotno novico.

Pri SiOl-u bodo z novim šolskim letom uvedli nekaj novih stvari. Najpomembnejša sta sigurno nova ADSL paketa, poimenovali so ju standardni in komfortni. Pri standardnem bodo prenosi do uporabnika znašali 1024 kbps oz. en megabit, prenosi od uporabnika pa 128 kbps. Komfortni paket pa bo ponujal še več komforta [:D]. Prenos bo namreč 2x večji od onega pri standardnem paketu in to v obe smeri, naročniki pa bodo dobili tudi 10 megabajtov prostora na SiOL-ovem strežniku. Naročnina standardnega paketa bo ostala enaka kot do sedaj (8000 SIT), komfortni paket ba bo za 2 tisočaka mesečno dražji. Kot sem že omenil, bomo vsi dosedanji uporabniki ADSL-ja dobili nadgradnjo na standardni paket brezplačno. Pri SiOL-u dodajajo, da bo mogoče dobiti tudi fiksno IP številko (v obeh paketih), vendar le, če boste potrebo dobro utemeljili. Da pa se ne bi veselili samo tisti, ki imamo močne pipice v svet, so pri SiOL-u tudi razpolovili cene klicnega dostopa na internet za dijake in študente ter dodali dodatnih 7 zastonjskih ur.

Za konec bi SiOL-u rekel hvala, saj so mi polepšali dan, za vas pa imam samo dve besedi: Raduj se narode![:D]

Dodatek: na SiOLovi strani ni o fiksnem IPju omenjenega nič. Kakorkoli, o tem se je po spletu že lep čas veliko govorilo, kar sem tudi telefonsko preveril pri SiOL-u: govorice so resnične, 'zadostovala' bo utemeljena prošnja. Yippie! --Ziggga