» »

15. Slovenska vlada (2022- )

15. Slovenska vlada (2022- )

Temo vidijo: vsi
««
«
1 / 236
»»

Levica ::

Odpiram drugo temo 15 Slovenska vlada. Eno sem že z naslovom 15. Slovenska vlada (Robert Golob) 17 marca in bil pobrisan.


V glavnem v novem parlamentu bo 5 strank.

GS 41
SDS 27
NIS 8
SD 7
Levica 5
MŠ 2


Nova koalicija

Gs+SD+MŠ = 51 udobno vladanje

ali

GS+SD+Levica+MŠ = 55 udobdno vladanje



Če dodajo še NSI imajo ustavno večino.



Ali je Golob nekaj novega ali samo še en Cerar in ŠArec pa bo pokazal čas.
Sram me je,da sem bel moški, Black Life maters Slovenija
Vpis SFRJ manjšin v ustavo 64.a člen. Refugees Welcome Slovenija

CiClon ::

Kot pravi naš bodoči gazda - ljudje že ves dopoldan plešejo na ulicah! Fiesta, karnival na Copacabani, maturantska četvorka, ni da ni.

V naslednjih štirih letih se bomo naplesali, ludilo!

sparklyslo ::

Moram priznati, da sem ko sem včeraj na praznovanju videl s kakšnimi ljudmi se je povezal Golob, me je kar zaskrbelo.

Upam, da bo njegov izbor ministrov precej bolj strokoven, kot pa neke anarhistke in Fate iz Jesenic. Da ne bo na koncu polno enih "svobodnih" Hojsov.

FoxKnox ::

GS in Fajonka je dovolj za prezskrbno vladanje.Tu lahko prištejemo še dva manjšinca in je 50.
Levico bolje da pusti SDS u v opoziciji, kjer se bodo ravsali med sabo, NSI pa ne bo vabil.
Me pa malo skrbi iskanje kompetentnih oseb v izvenparlamentarnih strankah, saj sam ne bi našel enega takega v LMŠ , SAB ali katerikoli drugi.
Bolje , če postavi za ministra kakšnega iz Gen i.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FoxKnox ()

FoxKnox ::

CiClon je izjavil:

Kot pravi naš bodoči gazda - ljudje že ves dopoldan plešejo na ulicah! Fiesta, karnival na Copacabani, maturantska četvorka, ni da ni.

V naslednjih štirih letih se bomo naplesali, ludilo!

Tale fiesta se bo hitro končala in se bodo spet vrnili rekreativci pred parlament, kajti sprejemanje nepriljubljenih , a nujnih zakonov pač ne bo minilo brez posledic. Dosežen je edino cilj Sesuti Janšo. Kaj pa sedaj ?
Ja nič, vsi na kolo....

primoz4p ::

fikus_ ::

Jaz bi rekel GS+SD. Levico naj pustijo v opoziciji, da tam gradi gradove v oblakih. In še ijj lahko malo jezijo, ker bodo imeli preveč časa.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Miki N ::

endelin ::

Pri prejšnji vladi so začeli s protesti še preden je bila sestavljena. Opozicija namreč. In opozicija je minirala državo sredi največje krize. Tega ne bom nikoli pozabil. Še preden je vlada karkoli naredila, še preden sprejela prvi zakon, so bili pouličarji na ulicah. Tudi na grozno škodo ljudi takrat.

Nova opozicija bo bolj normalna. Prejšnja je bila vojno stanje, podprto z dnevnim psihiranjem MSM. Ogabno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

Wrop ::

fikus_ je izjavil:

Jaz bi rekel GS+SD. Levico naj pustijo v opoziciji, da tam gradi gradove v oblakih. In še ijj lahko malo jezijo, ker bodo imeli preveč časa.


RG:
Med predvolilno kampanjo sva bila skupaj na soočenjih in velikih razlik nisem zaznal. Mislim, da smo se v prioritetah lepo ujeli. Srčno upam, da se v Levici odločijo, da bo stranka tvorno sodelovala v koaliciji. Če se odločijo — in upam, da se hitro — se veselim vseh njihovih kadrov, ne samo ministrov.


Good luck.
Med kampanjo si je za sodelovanje postavil zelo visoke standarde. Levico bi moral vzeti zraven, plus skupaj z nevladniki, bodo pisali in sprejemali zakone.

link_up ::

ma jst sem ze full nestrpen...komaj cakam, da se sestavijo. :)
In and Out

CiClon ::

Sej dejansko JJ ni tako hudo v opoziciji. Idealno bi bilo, da bi imel vlado, ampak s tem da je v opoziciji nima nekih problemov. Konec koncev je tega vajen lol. V stranki je zazihran. Na seje v DZ mu sploh ni treba hodit. Plačica je. Še dva mandata pa bo penzija.

Kulisti oz. levičarji pa doživijo duševni breakdown, če niso na vladi.

endelin ::

Sicer bo pa zanimivo videt posege v dohodnino, ko bo folk kar en mesec dobil manjšo plačo kot jo je bil navajen? Ma ne vem če bo to šlo. Sploh enkrat v naslednjem letu ali dveh.

ripmork ::

Face it: zaupanje v dosedanjo politiko je bilo tako grozovito slabo, da je nov obraz brez izkušenj dobil enormno podporo.
Včerajšnji rezultat samo pove, kakšen odpor imajo ljudje do pretežne dosedanje politike. Da uspevata tako SD kot SDS (zgodovinsko najbolj pokvarjeni stranki) še vedno tako visoko podporo dobivat, me sicer vedno znova preseneča.

Predvidevanja za naprej: Golob bo sestavil koalicijo z SD-jem (na reakcijo Levice bomo še videli). NSi se bo šel pogovarjat, a je malo verjetno, da bodo prišli do dogovora. Sicer poslušam, da imajo slednji verjetno še najboljši gospodarski program, sam dvomim, da se jim bo uspelo združit.

V vsakem primeru je pa lepo videt, da novontalim satelitom polnim koruptivnih ksihtov ni uspelo prit v parlament, Jelinčič je pa s podporo pod 2% odletel tudi z državne podpore. :)
Levica se bo morala mal zamislit; Mesec se je moral že večkrat distancirat od izjav Kordiša. Bodisi ga bojo moral mal zdresirat, al pa kak drug obraz najt.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

arnecan1 ::

Najbolje za Slovenijo bi bilo Svoboda + NSi, to je 49 glasov. Gospodarsko so si bolj podobni kakor pa Svoboda + SD, da ne omenjamo Levice.

Seveda takšna koalicija ni možna. Razni osmomarčevski inštituti, bivši predsedniki, makarovičke, Marta Kos in podobni raztrgajo Svobodo v trenutku in sestavijo novo vlado z Levico, SD in odcepljenimi poslanci Svobode.

Po drugi strani je več vprašanj:
1. Svoboda leti na podpori medijev, nezadovoljstva, uporništva, umetnega pumpanja stranke... padec zna biti precej trd, mogoče še bolj, kakor pri Cerarju
2. Koliko je podtaknjencev ali koristoljubnežev med poslanci in vodstvom gibanja Svoboda? Koliko bo imel Golob sploh proste roke? Bo vodil stranko, obvladoval vse interese, strice iz ozadja? Bo samo zase vzel energetiko, finance, gospodarstvo, ostalo pa prepustil drugim? Notranjo in zunanjo politiko ter pravosodje SD, socialo in umetnost Levici? Vroči kostanj po imenu zdravstvo pa znajo potisniti tudi Golobu v roke?

Če to zadnje drži, potem tudi jaz napovedujem popolno svobodo - anarhijo in prosti padec celotne države in vseh sistemov ter podsistemov. Samo še kakšna vojska in davkarija bi znali delovati koliko toliko normalno.

Če Golob ne bo držal vajeti v svojih rokah, kot npr. Drnovšek, potem se bojim, da nas ne čaka nič dobrega. In glede na to, da je bil Drnovšek asket, deloholik, živel je za svojo službo in znal držati svoje pse na verigi, se bojim, da mu Golob ne sega do kolen. v parlamentu in tudi strici iz ozadja mu ne bodo prikimavali kakor uslužbenci v GEN-inu, tukaj bodo potrebne druge sposobnosti. kater pa kolerik in uživač Golob po moje nima.

Ampak pustimo, čas bo pokazal svoje. Mogoče pa nas preseneti. Samo pripominjam, da tudi če misli resno, bo to težko uresničljivo. Celo Šarec je imel okrog sebe skupino zaupnikov, s katerimi je vodil državo, okrog Goloba pa zaenkrat vidim samo Urško Klakočar Zupančič, za katero so vsi sodniki dobri in v našem sodstvu ni nič narobe ter Marto Kos, katera pa je precej skrajna v svojih pogledih.

ripmork ::

arnecan1 je izjavil:

Najbolje za Slovenijo bi bilo Svoboda + NSi, to je 49 glasov. Gospodarsko so si bolj podobni kakor pa Svoboda + SD, da ne omenjamo Levice.

Verjetno zna bit kar res to.

TheBlueOne ::

In se nSI je kakor so celo priznali v soocenjih totalen "bit**" sefu. Je bilo v stilu "Smo bili proti, ampak dogovor koalicije je bil, da si ne nasprotujemo.".

Ce vzamejo nSI je kakor, da so sami z vecino. Seveda ce niso bili nSI zgolj romanca z SDS. :)

Pat_MaGroin ::

Golob je rekel "čestitke za 8. marec vsem ženskem in osebam, ki se identificirajo kot ženske". Tonin lih ne verjamem, da bo kot krščanski politik, ki je malo zadržan do splava, tekel k Robertu v objem :).

Pat_MaGroin ::

Jaz pravim, da so GS in NSi precej narazen. Prvi so malo "woke", drugi pa precej tradicionalni.

In zakaj bi potem GS rinil z NSi, če pašejo z SD kot ata na mamo? Te ideje so men čist nerealne.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

Ceprav nSI morda vec nima potrebe biti satelit SDS in bi jim drza, kje znajo sodelovati skoraj z vsakim morda koristila. Je pa vprasanje ce bi preziveli jezo SDSa. :)

Idealna koalicija za PR, ki bi dala obcutek povezanosti bi bila GS, SD, nSI. Niti ni nujno, da se vedno strinjajo.

CiClon ::

Pa da vidimo, če se še kdo ujame na tvoj bait lol

Je pa res, da se bo plošča čez noč obrnila - sledi kadrovski cunami rekordnih razmer, ampak to je Drugače, ker so to vsi nastavljenci od Janše. Od koga so pa bili nastavljenci tisti, ki jih je menjal Janša? Ne, tisti so bili Pravi, potem je sledil kadrovski cunami in so bili Nepravi, zdaj pa bodo spet pravi.

fikus_ ::

SD in NSi ne bodo nikoli šli skupaj po svoji volji.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

TheBlueOne ::

fikus_ je izjavil:

SD in NSi ne bodo nikoli šli skupaj po svoji volji.


Verjetno res. Bi pa bil sigurno v drzavi 10x vecji mir.

CiClon ::

Bolj kot razmišljam, bolj je jasno, da so Kulovci glavni poraženci teh volitev. Vso repenčenje v parlamentu, pa nezaupnice itd. itd. In na koncu te spet pomete fast food stranka, ki še stranka ni, narejena mesec pred volitvami. In še obe preostali kul strančici, bosta imele vlogo kimavca lol

Že četrte volitve so padli na isto finto.
Dejanko bi morali ravno oni najbolj minirat Goloba, ko se je začenjal smukat okoli.

Pat_MaGroin ::

Mislim da so LMŠ, SAB in Levica vsi pričakovali parlament, kjer bi z GS tvorili veliko koalicijo (in s svojimi glasovi uveljavali svoje interese). Pa jih je malo volilno telo zafrknilo :). Levici je uspelo za mišjo dlako, ampak je njihova pozicija slaba, ker jih noben ne rabi za večino.

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Levica je v zelo slabem položaju. V vladi niso potrebni, v opoziciji pa lahko kričijo proti vladi in se jim očita, da bo zarad njih spet prišel Janša, ali pa ne kričijo proti vladi in se jim očita, da čemu so sploh potrebni.
Če slučajno pridejo v vlado, bojo pa dobili eno nepomembno ministrstvo, njihovi glasovi so nepotrebni, dogovarjali se bojo samo Golobi in SD, pa še to vprašanje kolk, in spet imajo isti problem kot če ostanejo izven vlade.

CiClon ::

Levico rešuje to, da levo od njih ni nič, kar bi jim lahko pobralo glasove. Za 4% bi to moralo biti dovolj, sploh če bodo zdaj kritika bolj (neo)liberalne vlade (s SD).

Če pride do kakšnih razkolov in delitev na tem levem bregu, bi pa znalo biti zanimivo.

harvey ::

Utk je izjavil:

Levica je v zelo slabem položaju. V vladi niso potrebni, v opoziciji pa lahko kričijo proti vladi in se jim očita, da bo zarad njih spet prišel Janša, ali pa ne kričijo proti vladi in se jim očita, da čemu so sploh potrebni.
Če slučajno pridejo v vlado, bojo pa dobili eno nepomembno ministrstvo, njihovi glasovi so nepotrebni, dogovarjali se bojo samo Golobi in SD, pa še to vprašanje kolk, in spet imajo isti problem kot če ostanejo izven vlade.

Golobi glede na volivni rezultat so tako superiorni nad SD, da jim lahko ponudijo le drobtinice od svoje piče, Levice pa sploh ne rabijo. Vendar bo verjetno zaradi vtisa pro forme KUL ekipa malo vključena, da ne zgledalo kot da so postali golobi kralji neba.Zgolj po številu prejetih mandatov se oebeta lagoden 4 letni mandat, vendar se bo tekom formiranja ministrskih ekip kmalu videlo, kako dejansko trdni so ti glasovi te transmisije LDS.
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

c00L3r ::

Tonin ima zdaj drugo (ali že tretjo) priložnost, da se poveže s Golobom in loči do Janše. Samo tega ne bo storil, preveč so SDS in NSi prepleteni, če ne drugo imajo skupaj svoj privatni medij.

Ekonomsko gledano pa ni velikih razlik med Golobom in Janšo. Državni posli bodo šli kadrom blizu strank, isto vodilne pozicije v državnih ustanovah. Še vedno bomo dajali milijonske subvencije multinacionalkam, katere teh ne potrebujejo. Stanovanja bodo še vedno draga, (hitro) zdravstvo bo dostopno samo premožnim.

Če bi Levica dobila več glasov, bi mogoče lahko kaj spremenili na področju gradnje neprofitnih stanovanj in zagon gospodarskega sektorja z delavskimi kooperativami, kot je Mondragon. Je pa seveda težko za Levico, če jih vsi večji mediji Nova24, 24ur in RTV SLO napadajo z lažnimi argumenti, da bodo nacionalizirali podjetja in obdavčili plače.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c00L3r ()

fikus_ ::

Navijam za levico v opoziciji.

Dobra kombinacija bi bila GS+NSi z Ljudmilo (brez Tonina).
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Phantomeye ::

Dejstvo je, da politiki z apetiti niso v politiki zaradi plače, ki jo dobijo, to je žepnina za zraven

Unchancy ::

arnecan1 je izjavil:

Najbolje za Slovenijo bi bilo Svoboda + NSi, to je 49 glasov. Gospodarsko so si bolj podobni kakor pa Svoboda + SD, da ne omenjamo Levice.

Seveda takšna koalicija ni možna. Razni osmomarčevski inštituti, bivši predsedniki, makarovičke, Marta Kos in podobni raztrgajo Svobodo v trenutku in sestavijo novo vlado z Levico, SD in odcepljenimi poslanci Svobode.

Po drugi strani je več vprašanj:
1. Svoboda leti na podpori medijev, nezadovoljstva, uporništva, umetnega pumpanja stranke... padec zna biti precej trd, mogoče še bolj, kakor pri Cerarju
2. Koliko je podtaknjencev ali koristoljubnežev med poslanci in vodstvom gibanja Svoboda? Koliko bo imel Golob sploh proste roke? Bo vodil stranko, obvladoval vse interese, strice iz ozadja? Bo samo zase vzel energetiko, finance, gospodarstvo, ostalo pa prepustil drugim? Notranjo in zunanjo politiko ter pravosodje SD, socialo in umetnost Levici? Vroči kostanj po imenu zdravstvo pa znajo potisniti tudi Golobu v roke?

Če to zadnje drži, potem tudi jaz napovedujem popolno svobodo - anarhijo in prosti padec celotne države in vseh sistemov ter podsistemov. Samo še kakšna vojska in davkarija bi znali delovati koliko toliko normalno.

Če Golob ne bo držal vajeti v svojih rokah, kot npr. Drnovšek, potem se bojim, da nas ne čaka nič dobrega. In glede na to, da je bil Drnovšek asket, deloholik, živel je za svojo službo in znal držati svoje pse na verigi, se bojim, da mu Golob ne sega do kolen. v parlamentu in tudi strici iz ozadja mu ne bodo prikimavali kakor uslužbenci v GEN-inu, tukaj bodo potrebne druge sposobnosti. kater pa kolerik in uživač Golob po moje nima.

Ampak pustimo, čas bo pokazal svoje. Mogoče pa nas preseneti. Samo pripominjam, da tudi če misli resno, bo to težko uresničljivo. Celo Šarec je imel okrog sebe skupino zaupnikov, s katerimi je vodil državo, okrog Goloba pa zaenkrat vidim samo Urško Klakočar Zupančič, za katero so vsi sodniki dobri in v našem sodstvu ni nič narobe ter Marto Kos, katera pa je precej skrajna v svojih pogledih.

Se zelo strinjam z napisanim. Lastnik projekta se je iz penzije prišl pofočkat pred kamere in žal Golob ne bo imel kaj veliko besede, drugače se mu bo “zgodilo ljudstvo” - kot so ga nam dostavili ga lahko tudi odstavijo, make no mistake. Ima pa potencial, upam da mu bo uspelo stvari dobiti v roke in vajeti iztrgati stricem iz ozadja.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.

FoxKnox ::

Povsem logično, da je GS slekel do kosti levosredinsko koalicijo.
Kot povsem novo politično bitje je pobrala glasove strankam, ki so v preteklosti nastale na enak način.Pobrala je tudi večino neopredeljenega volilnega telesa, 20 % volilcev, ki do sedaj niso sodelovali na volitvah pa je naredilo razliko do velike zmage.SDS in NSI pa beležita celo izboljšanje volilnega izzida, ostali so strmoglavili. GS je postala največja dolžnica Slovencem, kajti prav lahko se zgodi, da bo čez 4 leta , mogoče še prej, nekdo novi slekel njih.Vse je odvisno od njih.
Slovenci volimo isto kot kupujemo bombonkere. Ne veš kaj je notri, važno je samo, da od zunaj lepo zgleda.

Sc0ut ::

Jansa je pac idiot. S cinizmom in sindromom vsemogocnega ter lutkami ala Hojs pac ne mores zmagat. Organizirani so, ampac pac v nasprotno smer. Slovenci se ne zelimo it orbanizma, avtokracije in zato je pac popušil. Ne more iz svoje kože.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

FireSnake ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Mislim da so LMŠ, SAB in Levica vsi pričakovali parlament, kjer bi z GS tvorili veliko koalicijo (in s svojimi glasovi uveljavali svoje interese). Pa jih je malo volilno telo zafrknilo :). Levici je uspelo za mišjo dlako, ampak je njihova pozicija slaba, ker jih noben ne rabi za večino.


Razumel bi, da bi prišel notri Cerpentinšek (veliko manjše zlo, kot levica).
Tako pa folku še predobro gre, vidim.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

harvey ::

Sc0ut je izjavil:

Jansa je pac idiot. S cinizmom in sindromom vsemogocnega ter lutkami ala Hojs pac ne mores zmagat. Organizirani so, ampac pac v nasprotno smer. Slovenci se ne zelimo it orbanizma, avtokracije in zato je pac popušil. Ne more iz svoje kože.

Sedaj pa dej tole v kontekts kritika politike je bila do sedaj zatrta. Toliko kot je bilo sedaj v 2 letih topogledne svobode ne bo nikoli, zdej ne vem na kakšnih substnacah je tale Hamo, če njegov brat Mihi na Val202 redno povsem sproščeno in nič kaj v rokavicah ne opravlja ravno tisto kar njegov brat progreša (je).:))

Matevž Šalehar - Hamo ne more skriti zadovoljstva ob tem, da so šli ljudje tako množično na volišča. To je po njegovem mnenju nujna stvar, nekaj besed pa je dodal tudi na temo volilnega izida: ''Rezultati? Zanimivo! Ne vemo, kaj nas čaka, imamo pa upanje.'' Povedal je še: ''Sprememba, ki za začetek sledi, je ta, da bo znova dovoljena kritika politike. Sedaj so bile te kritike zatrte, kar preprosto ni pravično do državljanov.''
https://www.24ur.com/popin/domaca-scena...
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------

endelin ::

Phantomeye je izjavil:

Dejstvo je, da politiki z apetiti niso v politiki zaradi plače, ki jo dobijo, to je žepnina za zraven

V naši familiji smo imeli enega visokega predstavnika v Drnovškovi vladi. Lahko ti zagotovim, da razen plače in nekaj let starega službenega vozila ni dobil nič - ne takrat ne kasneje.:) no, verjetno ni imel aprtitov potem :P

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: endelin ()

Voss ::

Lep svoboden ponedeljek.

Naj se čistka prične! Škoda, da LMŠ-ju ni uspelo priti not namesto Levice. Verjetno smo na teh volitvah odločali prav volilci kot sem sam, ko smo se med Svobodo in LMŠ odločili zadnjo sekundo.

Idealna vlada bi bila Svoboda + NSi ampak tako pač je, če so janševi ritolizniki ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

matobeli ::

Tega folka je očitno toliko da je izglasovalo skor za pol parlamenta.

Ne pozabit, Golob je javno podpiral predlog zakona od inštituta 8. marec.

Tko da ljudje so glasovali da želijo čistko

WhiteAngel ::

GS in NSi sta popolnoma nekompatibilna, ker gre za LDS(+nekaj ZLSD) kadre in krščanske demokrate. A ste padli na glavo? Kakšen program in koalicijska pogodba lol?!

Malidelničar ::

Po mojem mnenju bo vlada GS-SD. Če ne bo težav z aferami in to ne bo majalo vlade, potem bi morda za kakšno rešitev koalicija pridobila glasove NSi, ki bi se na ta način tudi profilirali kot državotvorni.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

CiClon ::

Na koncu je pač tako, da je pričakovat dobre odločitve na volitvah, kot da bi pričakoval, da bodo kvalitetne pesmi zmagovale na EMI.

Če ni čista katastrofa, je že ok.

Voss ::

Rezultat volitev je zagotovo boljši, kot pa, če bi se v parlament uvrstila še celotna koalicija KUL. Predstavljajte si to zmešnjavo in usklajevanje. V roku enega ali dveh let bi imeli predčasne volitve (ker v tem primeru SDS vendarle ne bi morala zbrati večine).

nirburu ::

Ni, da sem pretirano zadovoljen s sliko novega parlamenta, sem pa zadovoljen, da so SDS albanofili grdo pušili.
Trenutni parlament je problematičen, ker se počasi spreminja v two-party sistem. Če ne bi bilo levice, bi imeli dve korporativni strani, obe plačani od istega sponzorja.

Ampak ok, vzamem zmago tam kjer lahko, vsaj plešavca bomo manj videvali, hykurba pa se je vrjetno že vpisala na zavod za zaposlovanje.
Še beovičevo, kreka in logarco spravimo v ječo za nekaj let, pa bom relativno zadovoljen.

dexterboy ::

Zdej vam bodo JaJo in SDS pokazali, kako se delajo protesti! Ko bodo goreli kontejnerji, na ulicah bo videti razbite izložbe, prevrnjene avte, razdejanja infrastrukture in ostalo, se boste vprašali, zakaj imate tisti cin - cin na kolesu :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Unilseptij ::

Protesti my ass. Ko bodo iz omar na ministrstvih in na vladi zaceli padati okostnjaki, bo vesel, ce mu ne bo treba nazaj na Dob.

Zgodovina sprememb…

kriptobog ::

Unilseptij je izjavil:

Protesti my ass. Ko bodo iz omar na ministrstvih in na vladi zaceli padati okostnjaki, bo vesel, ce mu ne bo treba nazaj na Dob.


Potm pa spet organiziran izlet rumenih jopičev v LJ :))

nirburu ::

Golobova vlada bo prva vlada, ki bo upravičeno pizdila čez prejšnjo.
V tisti omari niso samo okostnjaki, ampak okostnjaki plešejo mrtvaški ples.
Kaj vse se mora tam notri skrivati...
Od goloba pričakujem kazenski pregon vseh "strokovnjakov" vpletenih v pandemiji. Pa ne samo stroke, ampak tudi njihovega liderja, saj ta je diktiral navodila stroki.

SDS fuj.

kriptobog ::

dexterboy je izjavil:

Zdej vam bodo JaJo in SDS pokazali, kako se delajo protesti! Ko bodo goreli kontejnerji, na ulicah bo videti razbite izložbe, prevrnjene avte, razdejanja infrastrukture in ostalo, se boste vprašali, zakaj imate tisti cin - cin na kolesu :))


Kot nazadnje? Izlet upokojencev v LJ. Organiziran prevoz z malico :))

tilen03 ::

Moja mnenje glede volitev in trenutne vlade

Zmagovalci volitev: GS, SDS, NSi

GS: Dobro ujeli val in ga izkoristili. Pridobili rekordno število sedežev in udobno vladanje. Pometli s taktiko anti-Janša oz. konkurenca Janši na volitvah ter z Janšo samim.

SDS: Glede na res obupni 2 leti vladanja, niso izgubili volilne baze, še celo pridobili.

NSi: Največje presenečenje volitev imo. Vsako soočenje so strašili, da bo Levica ukradla hiše na podeželju, da prinaša komunizem itd. Taktika anti-Levica je uspela. Nabrali so volivce, ki so se bali Levice v parlamentu. Teh je veliko.

Poraženci volitev: SD, Levica

SD: Fajonova je na soočenjih delovala kot Golobova tajnica. Premalo suvereno, preveč podrejeni položaj.

Levica: Levica ima stabilno volilno bazo, ki se nahaja zlasti v Ljubljani. To pomeni, da višja je volilna udeležba, manjši je % glasov na volitvah. Torej, zakaj jo dajem pod poraženke? Ker niso uspeli prepričat novih volivcev na katere so ciljali: mladih. Mladi so raje obkrožili Goloba. Če bi dogodek Marihuana Marš uspel, bi mogoče lahko izvlekli več glasov, ker so vedno sodelovali na njem.

LMŠ, SAB: Razen taktičnega glasovanja ni bilo zadosti argumentov, zakaj bi ti2 stranki naj obstajali.

....

Kar se tiče trenutne vlade, se nam obeta koalicija GS + SD + Levica. Ne razumem zakaj še vedno nekateri upate, da bo GS + NSi? Zakaj bi se hotel združiti s to lažnivo stranko polno korupcije? Stranko, ki meni, da je nakazilo gotovine svojim državljanov dober način za lajšanje gospodarske krize. Za totalno breznačrtno nakazovanje gotovine. Golob je takoj povedal, da je on za ciljno pomoč skupinam, ki jo v danem trenutku potrebujejo. In ne dejanske gotovine. NSi ima najboljši gospodarski plan? Lepo vas prosim. Sploh veste kaj vse prinašajo nizki davki? In pa to, da NSi podpirajo podjetniki... Ja, večinoma obrtniki, ki ustvarjajo nizko dodano vrednost. Golob cilja na visoko dodano vrednost, na to, da ustvarimo svoja podjetja z visoko dodano vrednostjo. Ne pa na to, da bi zvlekli navlake tipa Uber in tuje firme, jih razvrednotili davka, da pri nas potem odprejo tovarno z nizko dodano vrednostjo. GS in NSi imata drugačen pogled na gospodarstvo in ne moreta sodelovati.
««
«
1 / 236
»»