» »

Samsko življenje brez resne zveze

Samsko življenje brez resne zveze

Temo vidijo: vsi
««
6 / 6
»
»»

dild0idis ::

Vsakemu svoje.

Sicer pa kako je že un pregovor?

"Norms and traditions are peer pressure from dead people!"
Ni važno na koga mečeš jedrske, važno je, da ti Lady Gaga poje!

PrihajaNodi ::

Čakaj, KDO je cenejši? :-)


Prostitutka

Cista avtomatika.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

neocodexx ::

Ashrack je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Gagatronix je izjavil:

To je tisto, ko babe mislijo da lahko komandirajo, folk pa nasplosno ne zna komunicirat.


Ja ce ji bos pa rekel po svoje bo pa vik in krik in mesec brez sexa.

V primeru da zenska izkorisca sex kot orozje, je pa bolje da gres takoj stran od nje.


Jaz pa ne razumem, kako lahko to funkcionira, da ona vihti to orožje, ker povsod vedno slišim da so ženske tiste, ki ne morejo zdržati brez seksa (2-3 mesece je že too much, se ji začne mešat), medtem ko pa samski moški lahko tudi po nekaj let brez problema? A nima tudi ona nekaj od seksa, če že tako pravijo? Sicer še nisem bil v točno taki situaciji, pa sem prepričan da bi prej ona popustila kot jaz. Razen če ne bo šla na drugi cvet, še bolj možno - saj jim ni težko enega fukača najt. Tebi bo odvzela (in ti misliš da "zmaguješ") ona pa takoj dobi :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neocodexx ()

FiReFTW ::

Problem je da ima OP neko predstavo o tem kako je resna zveza, v bistvu pa je to samo njegova predstava v glavi, v realnosti pa ni nujno tako.

Biti z nekom v resni zvezi je nekaj najlepšega, ko imaš nekoga skoz doma, na voljo za odnose, ki te podpira, ki te vzpodbuja, sta financno mocnejsa, sta kot ekipa in uzivata zivljenje skupaj itd...

Vsekakor pa je res da je resna zveza groza ce je nekdo posesiven, ljubosumen, nima stvari v glavi pošlihtanih, te omejuje, se ne klikata in nimata istega razmišljanja niti iste vizije prihodnosti.
Ampak to ni kriva "resna zveza" to je kriva da druga oseba nima stvari pošlihtanih in ni dovolj zrela za resno zvezo.

Jaz sem recimo bil tudi par let samski pa sem mel ogromno punc ki sem jim bil všeč, ampak enostavno niso ble dovolj zrele za neko medsebojno zdravo zvezo.

Obstaja en rek ki pravi: Raje sam kot v slabi družbi

In to je res za zveze.

Ampak ko najdeš osebo ki je zrela in ve kaj je to zdrava zveza, tisto je pa nekaj najboljšega.

FTad ::

Če se vrnemo na OP-jev prvi post. Bi se strinjal z njim, da zna biti samsko zivljenje tudi povsem ok (ali boljse). Ampak le v primeru, da bi navedel, da je bil v nekaj dolgorocnih vezah (recimo 5+ let) in je nato ugotovil, da mu to ne ustreza in ne prinasa zadovoljstva. Dejstvo pa je, da je napisal, da temu ni bilo tako, zato menim, da je bilo odprtje teme bolj zelja po potrditvi njegovih razmisljanj, da bi se bolje pocutil.

Zgodovina sprememb…

  • odbrisal: BigWhale ()

BigWhale ::

Ob prvem off-topicu bom kr zaklenil. Zmenjen? :)

Cveto ::

Kdor hoče, ima seveda polno pravico biti sam. Meni se zadeva ne zdi več tako stigmatizirana. Če imaš družbo, ki jih to moti, pač menjaj družbo. Ponavadi pa bolj moti sorodnike, sploh kakšno mamo (kdaj bodo vnuki itd...). Teh pač ne moreš zamenjat, lahko pa se odmakneš (če pogovor ne pomaga).

Je pa seveda tudi druga plat, a to mora vsak razčistiti pri sebi. Ko si starejši, postane neprijetno biti sam, že če ni otrok je težko, brez partnerja še težje. Ponavadi je vse ok, dokler recimo "samska" oseba živi pri starših, mama vse opere, skuha itd..., družba, kadar se izkaže potreba, je, ko ti ne paše pa pač ne, prav tako ni nobenih obveznost (da bi ti kdo težil, kdaj boš prišel domov itd...). Fajn. Potem pa starši umrejo, vsi ostali imajo svoja življenja, ti pa ostaneš sam.

Glede na pisanje OP, bi prej rekel, da gre za stigmatiziranje iz strani okolice, ker nekdo še ni našel punce, ker je pač morda ne more (pa sicer bi). Če je tako, se bo slej ko prej rešilo in je potem čisto druga stvar, kot tisti, ki so z namenom samski.

Kenpachi ::

Cveto je izjavil:

Ko si starejši, postane neprijetno biti sam, že če ni otrok je težko, brez partnerja še težje. Ponavadi je vse ok, dokler recimo "samska" oseba živi pri starših, mama vse opere, skuha itd..., družba, kadar se izkaže potreba, je, ko ti ne paše pa pač ne, prav tako ni nobenih obveznost (da bi ti kdo težil, kdaj boš prišel domov itd...). Fajn. Potem pa starši umrejo, vsi ostali imajo svoja življenja, ti pa ostaneš sam.


To je projekcija, ceprav slovensko pregovorna in deloma podprta s statistiko (stevilo odraslih ljudi, ki zivijo s starsi v istem gospodinjstvu), ampak se vedno samo projekcija.

Samski ljudje, ki zivijo na svojem, si znajo tudi skuhat in oprat, pa jim nic ne manjka. Se najmanj jim manjka komentar okolice "kdaj se bos 'zrihtal'", kot da je 'zrihtanje' neko univerzalno pravilo.

Lahko se samo strinjamo, da so psiholoski procesi drugacni pri samskih kot pa pri vezanih, to je pa to.
Zaraki Kenpachi.

Cveto ::

Meni bi bilo dolgčaš, je pa seveda to izbira vsakega posameznika. Jaz takih ne obsojam oziroma jih gledam enako kot vse ostale.

__Devil__ ::

To je res, ko si mlad in zdrav, imaš družino/starše se ti zdi, da ti nič ne manjka. Ko pa si starejši pa zna bit družba in pomoč prav, ker vedno ne zmoreš vsega sam, zato smo tukaj, da si pomagamo.

GrX ::

__Devil__ je izjavil:

To je res, ko si mlad in zdrav, imaš družino/starše se ti zdi, da ti nič ne manjka. Ko pa si starejši pa zna bit družba in pomoč prav, ker vedno ne zmoreš vsega sam, zato smo tukaj, da si pomagamo.

Odvisno.. kolegi so pri 35 letih samski, živijo na svoje, pa jim nič ne manjka. Najbrž je odvisno od sebe do osebe.

zobnik ::

...so samski dokler ne spoznajo tapravo in hitr pride tud otrok pa svoboda gre u ku*ac:D

GrX ::

Možno, sporočim čez 10 let.. :)

Kayzon ::

sci3nc3 je izjavil:





Slisi se ko da si meces pesek v oci zaradi tega ker se nisi imel pravega odnosa z zensko,zato ces ni zate resna zveza.. Moras se malo poglobiti vase ce pri teh letih nisi niti ene vecje zveze dal cez.

Je pa lahko nekaj najlepsega ce najdes osebo ki te ima neizmerno rada in se ti prilaga tako kot ti njej,skupaj rasteta in delata skupne nacrte.

Invictus ::

GrX je izjavil:


Odvisno.. kolegi so pri 35 letih samski, živijo na svoje, pa jim nič ne manjka. Najbrž je odvisno od sebe do osebe.

Počakaj, da pridejo do 45...

Brez familije, brez nekih močnih socialnih vez, pridejo poškodbe, bolezni... Potem rabiš backup. Če že ne drugega, da te pelje k zdravniku.

Imam par kolegov, samskih, vsi jokajo kako bi imeli familijo... Prej pa nobena punca ni bila dovolj dobra... Zdaj dobivajo ostanke...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Mato989 ::

Invictus je izjavil:

GrX je izjavil:


Odvisno.. kolegi so pri 35 letih samski, živijo na svoje, pa jim nič ne manjka. Najbrž je odvisno od sebe do osebe.

Počakaj, da pridejo do 45...

Brez familije, brez nekih močnih socialnih vez, pridejo poškodbe, bolezni... Potem rabiš backup. Če že ne drugega, da te pelje k zdravniku.

Imam par kolegov, samskih, vsi jokajo kako bi imeli familijo... Prej pa nobena punca ni bila dovolj dobra... Zdaj dobivajo ostanke...



Vse je odvisno od karaktera... Jokaci so pa vsepovsod tudi onih ki so vezani in jamrajo da ni vec to to
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Quagmire ::

sci3nc3 je izjavil:

Zakaj je samski stan v družbi nesprejemljiv? Samski ljudje pri 30+ veljajo za čudake (vsake toliko časa kje preberem kakšno tovrstno izjavo) in nasplošno v družbi prevladuje mišljenje, da se prej kot slej moramo vsi poparčkat... saj veste za tista vprašanja: Imaš kakšno punco? Si že našel kakšno? Kdaj jo boš predstavil? Zakaj ni ta status enakovreden veroizpovedi ali politični opredelitvi? Nihče te ne vpraša kakšne vere si ali katero politično stranko spremljaš, vse pa zanima, če imaš partnerja.

Mene recimo resne zveze sploh ne zanimajo (punce ja, zveze ne). Star sem 35 let, resne zveze nikoli nisem imel in si ne predstavljam, da bi imel ob sebi nekoga, ki bi mi vsak dan pridigal in bi za vsako svojo odločitev moral upoštevati še mnenje nekoga drugega. Takšen stil življenja mi pač ustreza in zakaj bi nekdo s takšnim razmišljanjem moral veljati za čudaka? V zveze je treba ogromno vložiti in se marsičemu odpovedati, na koncu pa lahko čez noč vse skupaj propade, ker ni več kemije ali ker nisi izpolnil pričakovanj, za katera morda niti nisi vedel. In takih primerov je ogromno. Vsi pa dobro vemo, kje se zadeve končajo, ker se ljudje nočejo sprijazniti s porazom, da je izgubljeno vse v kar si več let vlagal. Meni se to zdi veliko bolj čudaško kot pa, če nekdo živi samsko življenje. Tudi se mi zdi čudaško, da ljudje v resnih zvezah niso spodobni opravil nasprotnega spola (on ne zna prat in kuhat, ona ne zna zamenjati gume na avtu).

Lahko kdo pojasni, od kod družbi takšno razmišljanje? Zakaj kot družba ne znamo razmišljati, da morda pa nekomu resna zveza ne ustreza in je morda nekdo samski celo bolj srečen kot nekdo v resni zvezi, ki na zunaj lepo zgleda, znotraj pa propada? Zakaj imamo takšne predpostavke, kaj je čudaško in kaj ne? Da me ne bo kdo narobe razumel: Punce so super, resna zveza pa je nepotrebna odgovornost, ki ti lahko lepo zakomplicira življenje.


Po mojem mnenju je problem v tvoji predstavi kako naj bi (zdrava) zveza izgledala.

Če boš šel v zvezo z mentaliteto kaj lahko od nje vzameš si po mojem zgrešil. Tudi ne vem zakaj bi bilo ob morebitnem razhodu vse izgubljeno? Se pač ni izšlo in, če si bil iskren nisi nič izgubil samo videl si, da z nekom nisi kompatibilen...

GummyBear ::

Tudi jaz sem samski. Pa kaj potem!

Pričakovanja so skromna:
1. Ne sme imeti prtljage iz prejšnjih zvez (za otroka naj skrbi, kdor ga je napravil),
2. Mora biti vsaj iz iste regije (prevelike razdalje se ne obnesejo - imam izkušnje),
3. Mora imeti vsaj približno enak stil življenja (miselnost, veroizpoved, prioritete ipd.),
4. Ne sme biti prevelika starostna razlika,
5. Mora mi biti vsaj malo privlačna (ne iščem manekenke, a privlačnost mora biti).

Kriterije sem razporedil tako, kot so mi pomembni. Po razpadu prve in zadnje resne zveze sem si vzel nekaj časa, da sem vse skupaj prebolel in pozabil. Kasneje mi je kar ugajalo biti samski, zadnjih nekaj let pa spet iščem, ker opažam, da so nekatere stvari lažje v dvoje. V bistvu imam obdobja, ko dobim nekakšen optimizem in iščem bolj zagreto, potem pa opazim da bolj kot iščem, bolj nič ne najdem. Samskih deklet je ogromno in veliko jih ustreza mojim pričakovanjem, vendar nemogoče jih je spoznati oz. kakorkoli priti v stik z njimi, ko se spoznavanje novih ljudi počasi zaustavi... zato večina moških ostane samskih in verjetno bom tudi jaz med njimi.

Alayne ::

Se strinjam z OP. Družba to obsoja. Mene so pomoje na vseh družinskih srečanjih od 16. leta naprej maltretirali kdaj bom koga pripeljala. Ko sem ga (relativno pozno) in se ni izšlo, so me pa nadaljna 3 leta maltretirali kaj sem naredila narobe, da je odšel. Isto prijateljice. Na koncu sem domov pripeljala le še tistega, ki sem ga na koncu poročila. Potem se je pa začelo kdaj bodo otroci maltretiranje...

OSebno sem rada v DOBRI zvezi in tudi samski mi nič ne manjka. Takrat pač zapolniš čas z drugimi hobiji.

Trenutno imam nekaj 'večno samskih' kolegic, nekaj takih, ki so v vidno slabih in zanje škodljivih zvezah in nekaj v srečnih zvezah. Se z vsemi razumem in z njimi lahko družim in pogovarjam sej nisem kolegica z njimi zaradi njihovih partnerjev?! Opažam pa pri partnerju in njegovih, da družba kar naenkrat postane skupna. Potem se družijo 'cele familije' ali partnerja skupaj. Kaj pa vem...sej ti ne morejo biti vsi blizu. Osebno mi pač nekateri iz njegove (posledično razširjene) družbe ne odgovarjajo in kak piknik preskočim.

BigWhale ::

Za nek random chat obstajajo drugi mediji. Hvala.

FireSnake ::

FiReFTW je izjavil:

Problem je da ima OP neko predstavo o tem kako je resna zveza, v bistvu pa je to samo njegova predstava v glavi, v realnosti pa ni nujno tako.

Biti z nekom v resni zvezi je nekaj najlepšega, ko imaš nekoga skoz doma, na voljo za odnose, ki te podpira, ki te vzpodbuja, sta financno mocnejsa, sta kot ekipa in uzivata zivljenje skupaj itd...

Vsekakor pa je res da je resna zveza groza ce je nekdo posesiven, ljubosumen, nima stvari v glavi pošlihtanih, te omejuje, se ne klikata in nimata istega razmišljanja niti iste vizije prihodnosti.
Ampak to ni kriva "resna zveza" to je kriva da druga oseba nima stvari pošlihtanih in ni dovolj zrela za resno zvezo.

Jaz sem recimo bil tudi par let samski pa sem mel ogromno punc ki sem jim bil všeč, ampak enostavno niso ble dovolj zrele za neko medsebojno zdravo zvezo.

Obstaja en rek ki pravi: Raje sam kot v slabi družbi

In to je res za zveze.

Ampak ko najdeš osebo ki je zrela in ve kaj je to zdrava zveza, tisto je pa nekaj najboljšega.


Marsi kdo v tej temi bi si moral tole sprintati in vsako jutro prebrati.


@mod: tako spoštljive in mirne teme že dolgo ne.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: FireSnake ()

Berserker ::

Hehe tematika mi je kr znana, sem bil skoraj 8 let samskih, nakar sem julija lani spet pristal v zvezi s punco, ki je doma 100km vstran. Sva hodila ven za vikende, šla enkrat na morje, potem pa se je oktobra vse spremenilo, kr je nastala gužva na jobu in sem cele vikende še preživel na firmi, zatem pa še lockdown med regijami in občinami, tako da sva se zdaj videla zgolj med prazniki. Vprašanje, če bova do prvega maja sploh že kaj odprto. Skratka kot da mi ni usojeno bit v zvezi. :))

profii ::

Berserker je izjavil:

Hehe tematika mi je kr znana, sem bil skoraj 8 let samskih, nakar sem julija lani spet pristal v zvezi s punco, ki je doma 100km vstran. Sva hodila ven za vikende, šla enkrat na morje, potem pa se je oktobra vse spremenilo, kr je nastala gužva na jobu in sem cele vikende še preživel na firmi, zatem pa še lockdown med regijami in občinami, tako da sva se zdaj videla zgolj med prazniki. Vprašanje, če bova do prvega maja sploh že kaj odprto. Skratka kot da mi ni usojeno bit v zvezi. :))


A selitev skupaj pa ni opicja? :)

Bezukhoff ::

V dvoje je lažje biti sam.

Bojda.

Berserker ::

profii je izjavil:

Berserker je izjavil:

Hehe tematika mi je kr znana, sem bil skoraj 8 let samskih, nakar sem julija lani spet pristal v zvezi s punco, ki je doma 100km vstran. Sva hodila ven za vikende, šla enkrat na morje, potem pa se je oktobra vse spremenilo, kr je nastala gužva na jobu in sem cele vikende še preživel na firmi, zatem pa še lockdown med regijami in občinami, tako da sva se zdaj videla zgolj med prazniki. Vprašanje, če bova do prvega maja sploh že kaj odprto. Skratka kot da mi ni usojeno bit v zvezi. :))


A selitev skupaj pa ni opicja? :)


Seveda je, sicer proti koncu leta ko se končajo restrikcije. Študirava nekje blizu LJ, ker ima tam boljše plačan job, jaz bi pač moral na novo iskat, pa se prilagodit na novo okolje.

IL_DIAVOLO ::

To je samo preizkus, koliko se je partner pripravljen prilagajati, ona pa nic. Imam tak primer v zlahti...v 5 letih od tate do copate :|
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

zobnik ::

Invictus je izjavil:

GrX je izjavil:


Odvisno.. kolegi so pri 35 letih samski, živijo na svoje, pa jim nič ne manjka. Najbrž je odvisno od sebe do osebe.

Počakaj, da pridejo do 45...

Brez familije, brez nekih močnih socialnih vez, pridejo poškodbe, bolezni... Potem rabiš backup. Če že ne drugega, da te pelje k zdravniku.

Imam par kolegov, samskih, vsi jokajo kako bi imeli familijo... Prej pa nobena punca ni bila dovolj dobra... Zdaj dobivajo ostanke...


Saj človek o tem prej močno premisli, razmisli in se odloči. Menda ni to nekaj kar tako na izzi odločitev brez tehtanja.

avom23 ::

Sicer se pa v današnjem času lahko zgodi da partnerja najdeš tudi kje drugje, v kakšnem drugem kulturnem okolju, tudi v Španiji npr.kot v tem primeru:
https://radioprvi.rtvslo.si/2021/01/dru...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: avom23 ()

chucki ::

Berserker je izjavil:

Hehe tematika mi je kr znana, sem bil skoraj 8 let samskih, nakar sem julija lani spet pristal v zvezi s punco, ki je doma 100km vstran. Sva hodila ven za vikende, šla enkrat na morje, potem pa se je oktobra vse spremenilo, kr je nastala gužva na jobu in sem cele vikende še preživel na firmi, zatem pa še lockdown med regijami in občinami, tako da sva se zdaj videla zgolj med prazniki. Vprašanje, če bova do prvega maja sploh že kaj odprto. Skratka kot da mi ni usojeno bit v zvezi. :))


Ljubezen ne pozna meja. Potem ze ni prava :D
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Robocop1 ::

Za vprašanja "kdaj nam boš kakšno predstavil?" sem jaz našel dober odgovor, s katerim vsem takim tercialkam zavežem jezik - in to z dvojnim vozlom.

Pri meni je tako, da nekako ne znam z ljudmi. Marsikoga sem imel za zelo dobrega prijatelja pa je kasneje pokazal svoj pravi obraz. Večina se je name spomnila samo takrat, kadar je od mene nekaj potrebovala, po tem pa kot da se več ne poznamo. Ljudje, za katere bi dal roko v ogenj, te znajo tako izkoristiti in ti tako lagati, da je težko verjeti. Sčasoma sem ugotovil, da imam s takimi samo nepotrebno delo in sem takšni družbi rekel hvala lepa! Da bi se lahko s kom zbližal, mora izkazati vsaj toliko zaupanja, da ga imam lahko za dobrega prijatelja, potem se gradi na odnosu. Sem se pa samskega življenja že tako navadil, da trenutno ničesar ne pogrešam. In kdor ničesar ne pogreša, tudi ne išče ničesar drugega.

Očitno sem tip človeka, ki se sam počuti bolje kot v družbi. Vem, da je to nekaterim težko razumeti... tudi meni je težko razumeti vezane.
««
6 / 6
»
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Samsko življenje brez resne zveze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
35068943 (11385) BigWhale

resna zveza (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10414552 (11575) 111111111111
»

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
483100205 (86383) guest #44

Več podobnih tem