» »

Nest.2007 (III)

1
2
»

pivmik ::

ta-mau:
Fantje lih k pridete tle na obalo bi lahko malo poskrbeli tudi za tiste ki so s tle in so zainteresirani le za kakšna predavanja ne pa tudi bivanje in hranjenje.. par stvari sem omenu tudi Primožu ma očitno ni meu kaj dosti posluha za vse skupaj (vsaj po odgovorjenih mailih se je tko zdelo).. v glavnem 25e za par predavanj se mi zdi absolutno preveč. popravte če se motim.....

ta-mau, se popolnoma strinjam s teboj.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Kami ::

Res ne vem kaj je s vami.

Samo na alkohol mislite, lepo so napisali, da je prepovedan ampak nekateri še kar naprej gnjavite.
Čeprav vas večina samo provocira ampak vseeno ste bedni s tem...

m0LN4r ::

to ni 25€ za par predavanj ampak za hrano, pijačo, prenočišče ob morju (kar ni tako poceni), predavanja, elektriko ki jo trošiš, klimo ki te hladi, vodo ki jo porabiš itd.


Nestovci 25€ je odlična cena zato kaj nudi :D

Jah tak je pač;
˝če je kila kruha 2€, je tudi za tiste ki ga ne bodo pojedli 2€.˝

ne moreš kar tako neke izjeme delat...
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

ru7 ::

@ta-mau: Ja še to mi manjka, da je vstopnina za obiskovalce 2 eura da ja vsak hodi notr krast. Verjamem, da bi eni pršli s poštenim namenom, dost je da je en tak sumljivc.

Primoz ::

Ima kdo kakšno idejo, do kdaj moram pustiti odprte prijave, da se ne boste spet vsi drli, da sem prehitro zaprl vseskupaj?
There can be no real freedom without the freedom to fail.

PARTyZAN ::

Do 19. ? ;)

Primoz ::

Niti pod razno. Ta vikend enkrat.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

ta-mau ::

m0LN4r: se popolnoma strinjam da boljše cene zdj na obali skor ne morš dobit.. so vas kar dobro priskrbeli.. ni kaj.. ne razumem pa zakaj bi mogu dat 25e če nimam nič od tega. glede unga kruha ki si ga omenjal.. mislim da je slo-techovska primarna dejavnost osveščat folk z raznimi novicami, testi, tutoriali in logično bi se mi zdelo da tudi v tem stilu promovirajo svoja predavanja..če zahtevajo tako vsoto za par predavanj mislim da s tem ne izpoljnjujejo zgoraj napisanih ciljev. če se zadeva dela profesionalno naj bo tko tudi organizirana.verjamem da je ta kr velik zalogaj za organizatorja sam s tem pa ne rabi kr povprek rezat vse kar ne prinaša dobička.
Mogoče mi gre zadeva v nos, ker so lani pa kako leto prej imeli obiskovalci drugačen status..Rad bi pa še slišal kako besedo ta glavnih..nekako v vseh pogovorih nisem zasledil kaj bi bil glavni razlog za enotno vstopnino.

uživajte

Mavrik ::

Zato, ker je preprosto logično, da ne pustiš vsakemu kriplu, ki ima 5 min časa, da vstopi v prostor z 200 računalniki.
The truth is rarely pure and never simple.

frenk ::

OrkAA:zmenjen, rezerviraj prostor zame in moj laptop :)

Brane2 ::

Fantje lih k pridete tle na obalo bi lahko malo poskrbeli tudi za tiste ki so s tle in so zainteresirani le za kakšna predavanja ne pa tudi bivanje in hranjenje.. par stvari sem omenu tudi Primožu ma očitno ni meu kaj dosti posluha za vse skupaj (vsaj po odgovorjenih mailih se je tko zdelo).. v glavnem 25e za par predavanj se mi zdi absolutno preveč. popravte me če se motim.....


Motiš se. Poglej si, kliko stane kakršenkoli seminar s kotizacijo v Portorožu. Cene so take da dol padeš, zlahka tudi čez EUR400 za večdnevni seminar. Resda na malo bolj elitni lokaciji od šolske telovadnice, kljub temu pa je tole za 25EUR ZELO poceni.

In zakaj ni cenovnih lestvic na NEST ?
Čisto možno da zato, ker organizator ni imel živcev, da bi si delal komplikacije z zrazličnimi tipi vstopnic in s tem, kaj kdo z določeno vstopnico sme in česa ne.
On the journey of life, I chose the psycho path.

simpatija ::

ta-mau in somisljeniki:
Vstopnica na NEST je 25€ in vkljucuje vstop na prizorisce, uporabo infrastrukture, hrano in predavanja. Ce cesarkoli od omenjenega ne koristis, tvoj "problem". (nekdo je lepo poiskal analogijo z glasbenimi festivali) Potem bi lahko tudi tistim, ki bodo samo za svojim racunalnikom in ne bodo sli na nobeno predavanje, zaracunali manj? Pa tistim, ki...

Vas moti, ker je napisano, da boste z vstopnino pokrili ceno elektrike, predavateljev, varnostnika, prenocisca in hrane (zmisljujem si), ceprav ne boste koristili vsega. Bi bilo drugace, ce bi vstopnino opisali takole (ker naenkrat ne placate posameznih zadev, ampak dogodek sam):


Vstopnina na nest je 25€. Na prizoriscu bo kot vsako leto postavljeno omrezje za igranje iger in ostale pritikline, odvijala se bodo predavanja in tecaji. Vsak udelezenec bo zagotovo nasel nekaj zase. Prenocevanje je kot vsako leto brezplacno, letos pa vam bo brez doplacila na voljo tudi hrana.

mafijc ::

podpis pod simpatijin post :)

strictom ::

Hrana je všteta v ceno.

Lani je bla vstopnina 10€ :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Primoz ::

ta-mau: še enkrat. Vstopnina je 25 EUR. Za ta denar ti Slo-Tech poleg vstopnine na dogodek zagotovi še brezplačno hrano, brezplačno vodo, brezplačno elektriko, brezplačna predavanja ter brezplačno spanje.

Res je, da smo do sedaj imeli cene za obiskovalce brez računalnikov, vendar so vedno težave tipa: jaz bi pa samo za dve uri prišel z računalnikom (in mislim, da bi moral plačati manj), jaz grem pa samo za 5 min pogledat (in ne plačam), jaz bom pa na obisku samo dva dni in ne tri (in bi zato plačal samo 2/3 cene), jaz sem pa samo pol pice pojedel (in zato hočem pol denarja nazaj).

Ne vem zakaj si mnenja, da si brez računalnika zaslužiš kakšno posebno ceno. Tudi brez zasedeš prostor za: spanje, prostor v predavalnicah, prostor kar tako, ker se moraš nekam dat. Edina razlika je tistih 10kWh ur elektrike, ki je ne porabiš (razen če jo, ker imaš notebook, vendar si mnenja, da to ne šteje kot računalnik), ki stane cca 1 EUR.

Sedaj, če ne misliš spat in se boš samo sprehajal po prireditvi ... takoj potrebujemo dodatno varnostno službo. Če si pripravljen plačat 10 EUR za vsak vstop (tudi po čik pavzi) -- torej VSAK prehod vrat, če si pripravljen plačat 10 EUR, ko te dobimo v prostoru po 22:00, če si pripravljen plačat 10 EUR za vsak vstop na predavanj ... se lahko kaj dogovorimo. V nasprotnem primeru je cena 25 EUR, s tem, da Slo-Tech krije razliko do tržne cene (stroškov). Če si mnenja, da dve predavanje tega zneska nista vredni, potem smo očitno popolnoma zgrešili program in na dogodek raje ne hodi.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

m0LN4r ::

Kdor zares hoče prit na 3 dnevno prireditev, se ne bo bunil za 6k SIT aka 25€

Če pa nočeš dat 6k pa sedi doma in si poglej slike. Pa če misliš da so to predavanja ki so manj vredna od 6k (seveda ne smemo pozabit da je od 6k max. 3k namenjeno za predavanje); si poišči predavanja kje drugje.

Primoz. Jaz ti predlagam da prijave pustiš odprte do 18.7.2007 do 23:59.

Kr nekateri si še riktajo prevoze, po 18. pa več ni dovolj časa da bi se kdo spakiral. In je še vseeno 1 dan časa da se napiše seznam prijavljenih.

Vsaj jaz tak mislim, kaj meniš?
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Primoz ::

Predavanja za enkrat (bo kmalu dodano na stran s podatki o dogodku):

1. PHP v casu terorizma (Jure Koren)

Predavanje govori o tem, kako se pametno lotimo razvoja spletne aplikacije z orodjem PHP, ter se pri tem, ceprav morda z malo vec dela, izognemo zoprnim stranskim ucinkom na prvi pogled udobnejših nacinov razvoja.

2. Opensource .NET (Jan Kraljic)

Razvojno okolje .NET je dandanes eno izmed bolj priljubljenih že zgolj zato, ker je bilo razvito za danes najbolj razširjen zaprtokoden operacijski sistem in omogoca programerjem .NET generacije enostaven razvoj aplikacij. Da razbijemo mit o zgornji trditvi, odprto kodna skupnost vraca udarec in nam daje možnost razvoja .NET aplikacij tudi v *nix operacijskih sistemih, kot tudi možnost dolocene prenosljivosti .NET aplikacij iz okolja Microsoft Windows na *nix sisteme.

Na predavanju si bomo pogledali, kaj obsega projekt “Mono project“, si pogledali zanimive programe, ki uporabljajo ta projekt, nato pa se osredotocili na razvojno okolje MonoDevelop. Za poskušino bomo vzeli nekaj zelo enostavnih programov v tem okolju. Vse programe, ki jih bomo sestavili, bomo nato prenesli na operacijski sistem Windows in se ustavili pri prenosljivosti. Za konec pa bomo prikazali da ASP.NET ne deluje samo na sistemih Microsoft Windows.

3. Fizicno ožicevanje (Boštjan Janežic)

Morda se komu zdi, da cas ni primeren za cofotanje po globinah, ampak tokrat se bomo potapljali v globine OSI modela direktno na prvi nivo. Pogledali si bomo, kako lotimo priprave in izvedbe fizicne povezave vec racunalnikov v omrežje, kakšne pasti nas cakajo pri tem in kako se jim izognemo. Seveda bomo skupaj zavihali rokave in tudi v živo naredili in preizkusili testno omrežje.

4. San Andreas Multiplayer - Vecigralski dodatek za igro, ki za
to ni bila nareta (Jernej L.)

V predavanji se bo govorilo o tem, kako je sa-mp nastajal, kakšne probleme smo imeli, ko smo gradili multiplayer za igro, ki za multiplayer sploh ni bila nareta, govorilo se bo o arhitekturi, kako je sa-mp zgrajen, primerjavo z arhitekturo drugih vecigralskih iger, govora bo o skriptiranju vecigralskih skriptov, na koncu pa ste povabljeni na sa-mp lan deathmatch.

Predavatelj je clan sa-mp betateam-a, ki sodeluje pri razvoju sa-mp, drugace pa piše orodja za modificiranje gta-ja, spletna stran: www.gtatools.com.

5. Uvod v uporabnost in nacrtovanje uporabniških vmesnikov (Jure Cuhalev)

Uporabnost uporabniških vmesnikov je podrocje kjer marsikdo misli, da je ekspert že samo zato, ker jih redno uporablja. To pa privede tudi do tega, da se lotevamo izdelave novih vmesnikov (pa naj bodo ti v obliki klasicnih aplikacij, spletnih strani ali pa kot vprašanje kako razporediti lonce v kuhinji) brez poglobljenega razmisleka.

Na sreco naših uporabnikov pa obstajajo vrsta preprostih in hitrih metod s katerimi jih lahko obcutno izboljšamo še preden se potopimo v specifike našega razvojnega okolja. V predavanju si bomo ogledali dve takšni metodi:
papirnate prototipe in hevristicne smernice; ter kako se umešcata v splošni razvojni proces.


6. Odprto brezzicno omrežje Ljubljane in "wireless mesh clouding" (Andraz + Wlan-LJ)

7. Prihodnost splet (Andraz Tori)

Kakšen bo splet prihodnosti? Kaj bo znal in kaj nudil? Zgolj še vec multimedije, ali bomo prica kvalitativnemu preskoku in novim storitvam, ki si jih še ne znamo predstavljati? Kakšna bo nova vloga spleta v naših življenjih?

Web of things, read/write web, iz WWW v V12, Web 3.14 ali zgolj storitve za 53.651 ljudi?

Semanticen splet od spodaj navzgor, od zgoraj navzdol ali s strani? Kaj bi bilo že danes moc narediti z informacijami, ki jih imajo spletne storitve o nas in kako jim bodo jutri pri tem pomagali naši gadgeti z mobilci na celu. Katere spletne storitve že danes napovedujejo prihodnost?

Opozorilo: manicni bralci web2.0 blogov se pred udežebo posvetujte z zdravnikom ali terapevtom, udeležba na lastno odgovornost.

Predavanje bo imel Andraž Tori, ki je CTO v podjetju Zemanta. Prav tako soustanovitelj Kiberpipe in dolgoletni urednik in voditelj oddaje Resnicna resnicnost na RTV Slovenija.

8. Poceni USB napravice (Gašper Fele Žorž)

Kako cim ceneje izdelati majhno napravico, ki jo priklopimo na USB ?
Kako potem tako napravico "spraviti v življenje" ?
Odgovore lahko najdete na internetu, ali pa pridete na predavanje.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

MrStein ::

1. PHP v casu terorizma (Jure Koren)

Eh, vi tudi ne morete brez tega populizma ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zheegec ::

25€ je res preveč za tri dnevni dogodek.
Predlagam, da se ustanovi 3-članska strokovna komisija (vsakemu članu plačamo 500€ za tri dni, tako da bo ta strošek samo 7.5€ na obiskovalca), ki bo skrbno zapisovala kaj je kateri član koristil in kaj ne, tako da se bo zaračunalo točno toliko, kot je kdo porabil.

Ampak resno, 25€ je daleč pod tržno ceno, pa lahko rečete karkoli.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

krho ::

folk jamra, k bo dal 25€ za 3 dni.. fantje tule no3 je hrana... Če predpostaviš, da bi naročal hrano iz neke gostilne pa da bi dobil en obrok za 4€ * 6 obrokov v treh dneh = 24€ samo za hrano.... ups.. tule je pa še plac pa spanje, pa varovanje.. ma dej nehite bluzit.. doma bodite
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

perci ::

No sej. Vsak ima pravico do svojega mnenja. Samo dejstvo pa je, da je ponudba taka kot je in se ne bo spreminjala.

Matevžk ::

krho, nisi čisto dobro razumel problema ... Tisti, ki bodo tam ves čas in vse te ugodnosti porabili, se jim zdi poceni. Drago je tistim, ki bi prišli le za nekaj ur (in najbrž sploh ne bi jedli in prinesli računalnika) in hočejo dobiti možnost manjše vstopnine v tem primeru ...
lp, Matevžk

ahac ::

Upam, da se predavanja ne bodo spet preveč pokrivala z tekmovanji. :\


ps.
Mogoče bi pa ST lahko imel tak sistem, kot je npr. na smučiščih. Potem bi pa postavil tiste križe po dvorani.. in bi lahko nekateri imel dostop samo do predavanj, drugi samo do prostora za PCje.. vsako uporabo WCja bi lahko posebej zaračunal.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

pivmik ::

A bodo video prenosi/posnetki predavanj na voljo preko interneta?
LP, Gregor GRE^

Primoz ::

Ne
There can be no real freedom without the freedom to fail.

ahac ::

Hehe.. bomo pretihotapl kamero notr in po predavanju uploadal nekam. :P
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

gruntfürmich ::

se morda bunijo zaradi cene tiski, ki itq niso imeli namena priti???
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Axmel ::

Jaz bi pa potreboval s še enim prjatlom prevoz iz Kopra (vlaki) do Pirana (NEST).. je kdo? pls

PS: a bom spet mogo nosit ono plastiko okol roke? alergičen na tisto, se mi zdi koda sem krava v helvu - označen, pa še potiš se bol po tistem na roki....

se strinjam z ahac-om - tekmovanja in prevanja ne v istem času...

Primoz ::

Stvar je zelo preprosta. Če ste sposobni nositi nametaga na trakovih okoli vratu ... potem je to to. Če jih niste ... okovi (vinilna zapestnica).
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Urajmal ::

Zgleda da bo treba drugo leto uvest posebej ceno za posebne obiskovalce. Recimo 10€ za enkraten 2 urni vstop, 20€ za 4 urni (morda pretiravam; odvisno od navala prejšnjih let). Vem bilo bi komplicirano in tudi veliko več nereda, ampak bi se pa prav gotovo dalo zaslužit; varnostna služba bi skrbela za pregled.


Obiskovalci bi nosili zapestnice z napisom Guest :)

Primoz ::

In 50 EUR za več kot štiri urnega. Ali res misliš, da je glavna vloga vseh prisotnih, da na prizorišču igramo policaje in spremljamo varnostno službo, da ne vrže ven koga preveč.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

ta-mau ::

Primož vem če sem lih točno seznanjem ma mislim da prejšnja leta kosi opreme niso kar tako neznano izginjali. Obiskovalci pa so bli zagotovo bolj zadovoljni.
molnar: ne skrbi bom že najdu kakšno predavanje na ktero se bom lahko udeležil brez pretirane vstopnine (vsaj zaenkrat ko sem študent), je pa res da če nebi blo te omejitve bi se z veseljem udeležil dogodka.

Primož predlog glede snemanih predavanj se zdi tudi zanimiv, seveda če z njim ne bi imeli preveč težav.mislim da so predavatelji tudi izkušeni tako kamera jim najbrž nebi smela bit tuja. Glede opreme pa mislim da je kr nekaj vaših kolegov v ljubljanski kiberpipi...

Primoz ::

Prejšnje leto smo imeli 12 enodnevnih obiskovalcev (brez opreme), od katerih jih je 5 prespalo na dogodku. Enostavno ni vredno truda.
There can be no real freedom without the freedom to fail.

Urajmal ::

Just a thought. Sicer pa bi marsikoga tako na hitr odpravli. Drgač pa računajte samo predavanja posebej. To pa že meji na kako predavanje iz kiberpipe (ne mislim finančno temveč nek samosvoj dogodek).
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Različni all inclusive aranžmaji

Oddelek: Loža
174484 (1602) c3p0
»

Nasvet pri izvajanju telesnih aktivnosti

Oddelek: Loža
323064 (2093) Meizu
»

Kaj jeste?/kuhate doma?

Oddelek: Loža
466910 (5067) FTad

Ali se vam zdi to normalno

Oddelek: Loža
353983 (1500) slowie
»

NEST.2007, prve informacije (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NEST
14812588 (7897) Mavrik

Več podobnih tem