Omrežja in internet @ Slo-Tech http://slo-tech.com/forum/15/rsssl-si Fri, 22 Nov 2019 15:46:27 +010015KKS > Triera > UPC > Telemachhttp://slo-tech.com/forum/t67849#crtaSpchttp://slo-tech.com/forum/t67849#crtahttp://slo-tech.com/forum/t67849#crtaFri, 22 Nov 2019 15:38:14 +0100 kaj menite o tem
:D ]]>
T-2: Informacijehttp://slo-tech.com/forum/t183768#crtaOmegaBluehttp://slo-tech.com/forum/t183768#crtahttp://slo-tech.com/forum/t183768#crtaFri, 22 Nov 2019 14:10:01 +0100T-2 je novi ISP, ki ponuja dostop do spleta preko VDSL tehnologije. Domača stran podjetja.

Splošni pogoji za opravljanje telekomunikacijskih storitev v omrežju T-2

Hitrosti:
VDSL dostop do interneta za fizicne osebe

1 Mbps / 256 Kbps
1 Mbps / 1 Mbps
10 Mbps / 2 Mbps
10 Mbps / 10 Mbps
20 Mbps / 4 Mbps
20 Mbps / 10 Mbps

Višje hitrosti po dogovoru.

Vse cene paketov: Tukaj

 • Seznam telekomovih central lahko dobite tukaj, z njegovo pomočjo si lahko zmerite razdaljo od vas do centrale, to lahko izvete tudi s klicom na 080-8000.

 • Dostopnost storitev lahko preverite tudi tukaj.

 • T-2 ne omejuje portov pod 1024 in nima omejenega mesečnega prenosa.

 • ISDN ali PSTN (analogni telefon) priključek NI pogoj za priklop

 • Pingi ali odzivni časi so nižji kot sedaj na SiOL ADSLu zaradi uporabe čistega ethernet protokola namesto PPPoE.

 • T-2 bo ponuja IP-televizijo, možno je spremljati 3 programe hkrati ob doplačilu maksimalno 5, cena televizijskega priključa 3.000 sit ( z ddv ) in vključen je prvi settop box. Oba nadalnja sta plačljiva, cena enega je 25.000SIT. seznam kanalov

 • VoIP je tudi v ponudbi, za cene poglejte zgornjo povezavo.

 • Uporabnik ni časovno zavezan za uporabo storitev T-2.

 • Uporabnik ne plača ne priključnine, ne naprav, ki jih tehnik T-2 brezplačno namesti na lokaciji uporabnika.

 • Dinamični IP se spremeni ko uporabnik ponovno zažene računalnik in ne na 24ur.

 • Uporabnik lahko downloada in uploada s polno hitrostjo in medsebojno se ne motita

 • Statični IP je mogoč in je brezplačen

 • Po dogovoru je možno tudi večje število statičnih IP naslovov.Varnostni paketi:
Varnostne cone
Nizka varnost (Privzeto) - Vsa vrata (porti) so odprta navznoter in navzven, razen vrat na katerih delujejo virusi, črvi, itd. Vrata zapira tehnika T-2 po lastni presoji.

Srednja varnost - Navznoter so zaprta vsa vrata, navzven pa so vsa vrata odprta.

Visoka varnost - Navznoter so zaprta vsa vrata, navzven pa so odprta le dobro znana vrata naslednjih aplikacij: DNS, FTP, TFTP, HTTP, HTTPS, ICMP, IMAP, MAIL, NTP, PING, POP3, SIP, H.323, SNMP, SSH, SYSLOG, TELNET.

Opomba 1: Pred-nastavljena (privzeta) varnostna cona je cona "nizka varnost".

Potek priklopa:

1. Naročnik podpiše pogodbo s T-2.

2. T-2 izvede pri Telekomu Slovenije povpraševanje o tehnični izvedljivosti tega preklopa. Maksimalni časovni rok v katerem mora Telekom Slovenije odgovoriti je 15 dni.

3. V primeru pozitivnega odgovora T-2 naroči Telekomu Slovenije preključitev na omrežje T-2 in v imenu naročnika odpove tudi druge storitve, ki so jih opravljali drugi operaterji na naročnikovem telefonskem priključku (ADSL, Televizija preko ADSL, ISDN, PSTN). Maksimalni rok v katerem mora Telekom Slovenije izvršiti preključitev je 14 dni.

4. T-2 izvede priključitev naročnika najkasneje v treh delovnih dneh po priključitvi telefonske povezave na omrežje T-2.

Torej pričakujte prve priklope čez kakšnih 30 dni.

Kako se priklopim v omrežje?

Na opremo, ki jo prejmete v uporabo in je last T-2, je možno priključiti stikala, IP telefone, TV komunikatorje (settop box) in do dva računalnika ali usmerjevalnika, ki preko protokola DHCP dobita javna IP naslova. Po želji je možno dobiti en statični IP naslov, ki ga določi T-2 in si ga stranka ročno vpiše na omrežni vmesnik.

Ostalo:
Če hočete izvedeti ali je priklop na vaši lokaciji mogoč izpolnite obrazec za fizične osebe ali pravne osebe - samo povpraševanje NI obvezujoče.

Formula za izracun penalov pri odstopu od SiOL-a

Strošek predčasne prekinitve znaša 2.400 sit z DDV, poleg tega je potrebno plačati še preostali znesek subvencije opreme (1.250 sit pomnožite s številom preostalih mesecev).

Računate po formuli 2400 SIT + (1250 SIT * x).

Predno postavite novo vprašanje pozorno preberite FAQ na njihovi strani.

Veliko dvomov se je pojavilo glede lastništva družbe T-2 in vplivov lastnikov na poslovanje družbe. Zagotavljamo vam, da lastnik ne bo omejeval poslovanja družbe.


Prometa ne omejujejo količinsko in cena paketov ostaja enaka ne glede na to koliko podatkov prenesete.
E-poštnih naslovov dobite toliko kolikor je članov v vašem gospodinjstvu. Predal je velikosti 100M, največja količina prenesenih podatkov na eno sporočilo pa je 30M.Ostale informacije lahko pridobite tudi preko kontaktnega e-mail naslova in preko telefonske številke 0590 00-000 od 8-22h. ]]>
Kloniranje WIFI na wifi powerline extenterjuhttp://slo-tech.com/forum/t755658#crtaroki11http://slo-tech.com/forum/t755658#crtahttp://slo-tech.com/forum/t755658#crtaFri, 22 Nov 2019 11:37:21 +0100
imam powerline extender kit: tole
Rad bi kloniral wifi omrežje od obstoječega ruterja, ampak preko wps ni šlo in sem zadevo po navodilih nastavil ročno (ssid in geslo omrežja).
Potem pa se pojavi problem. Z napravo (telfon, tablica,...) se lahko povežem samo, če omrežje osnovnega ruterja v napravi pobrišem (pozabi funkcija) in se potem na omrežje extenderja prijavim (pod istim imenom omrežja). Ko pa pridem izven dosega enega omrežja se moram na novo povezati.
Kloniranje omrežja sem razumel tako, da je isto omrežje na obeh, tako na osnovnem ruterju, kot tudi na omrežju extenderja. Tako kot je navedeno na proizvajalčevi spletni strani:
One Touch Super Range Extension - Wi-Fi Clone Button simplifies your Wi-Fi configuration and helps build a seamless unified home network


Ima kdo kakšno idejo, kako do tega "enotnega" omrežja doma?
Hvala ]]>
Corrupted files - omrežje ne dela prav?http://slo-tech.com/forum/t754626#crtaZvitorhttp://slo-tech.com/forum/t754626#crtahttp://slo-tech.com/forum/t754626#crtaThu, 21 Nov 2019 19:34:08 +0100
zadnje čase, mogoče kakšen mesec, imam težave s tem da so zdownloadane datoteke pogosto pokvarjene. To se ne zgodi vedno, ampak pogosto - kar mi še bolj otežuje troubleshooting.

Sedaj sem stestiral ta problem na več različnih računalnikih (fizičnih mašinah), ASUS, Lenovo, HP in tudi v VM, nima veze. OS Windws 7 in Windows 10, nima veze. Browserjih IE, FF, Chrome, nima veze. Z AV Avast, Defender, ESET, tudi nima veze. Prišel sem do zaključka, da je lahko krivo le še moje domače omrežje.

Omrežje - torej moj router (Cisco/Linksys E2500 - gor imam Tomato FW) ali moj "modem" (ZTE MF283+ s SIM kartico, interface javlja da bo spomin kmalu poln SMS sporočil, ki pa jih ne morem izbrisati saj interface zamrzne ko skušam dostopati do SMS-ov) ali pa moj ISP (Hofer - HoT internet). Tak sistem omrežja sicer uporabljam že malo manj kot dve leti, do sedaj brez težav (vključno s Tomato FW routerja in nezmožnostjo dostopanja do SMS-ov v web interfaceu "modema", tako je bilo že od začetka ko sem ga prvič priklopil).

Ko sem vse zgoraj omenjene računalnike priklopil na drugo omrežje (prijateljev WiFi, z drugačnim usmerjavalnikom in pri drugem ISP) težav s pokvarjenimi datotekami ni bilo več. Tudi po dolgotrajnem testiranju. Priklopim nazaj na moje omrežje (preko WiFi ali preko UTP kabla, vseeno) - problem spet prisoten.

Naj omenim še to da pri downloadanju izgleda kot da se datoteka prehitro prenese, kot bi prenos prehiteval dejansko zmožno hitrost dostopa (ali pa se mi le dozdeva, ampak mislim da je dejansko prehitro). Pokvarjene oz. krouptane datoteke kažejo v Windows isto velikost a se jih ne da zagnati, ali javijo napako podpisa ali pač koruptan file, če jih dam na VirusTotal tudi pokaže drugače kot če dan pravilno preneseno datoteko gor.

Kje/kako naj začnem reševati težavo, v čem je najverjetneje problem? ]]>