»

Aplikativni inženir za tehnologije strojnega vida @ Airnamics d.o.o.

Opis delovnega mesta

Želiš biti del razvoja in implementirati rešitve na področju strojnega vida (2D, 3D) za avtonomne robotske rešitve? Da bi z implementacijo produktov, ki obstajajo na trgu, sodeloval pri ustvarjanju rešitev, ki bodo sposobne navigacije v dinamičnem okolju, kontekstualizacije in opravljanja nalog, ki so do zdaj ‘rezervirane’ za ljudi? Želiš sodelovati pri ustvarjanju novih produktov in rešitev, ki bodo na voljo na globalnem trgu?

Iščemo Vision inženirja / aplikativca /, ki bo znal prijeti z obema rokama in razvoj 2D in 3D sistemov v okviru naših razvojnih projektov robotike in avtomatizacije znal ter zmogel popeljati na novo raven. Več izkušenj kot imaš, tem bolje, za uspešno delo pa bo potrebnih vsaj 3 leta delovnih izkušenj na podobnem delovnem mestu.

Airnamics je mlado razvojno podjetje, ki ustvarja rešitve na področju industrijske robotike in industrije 4.0. Smo mednarodna in interdisciplinarna skupina strokovnjakov, ki se ukvarja z najsodobnejšimi simulacijskimi tehnologijami, umetno inteligenco, mehatronskimi sistemi, vgrajenimi sistemi, vision rešitvami, strojnimi konstrukcijami, algoritmi za avtonomno upravljanje in razvojem programske opreme. Torej, brez skrbi, dolgčas nam še ni bilo in še vsak je dobil priložnost razširiti svoja obzorja. Naša pisarna se nahaja v Ljubljani, v bližini Dolgega mosta.

Trenutno aktivni razvojni projekti so v različnih fazah, od PoC, pilotnih, MVP, produktno-industrijske faze. “First principles thinking”, hitro eksperimentiranje, prilagajanje razvoja dognanjem in pa težnja k neprestanem pomikanju mej možnega in že preizkušenega bodo ključni za naše skupno delo.

Od kandidatov zahtevamo

Bolj podrobno, v tvoji domeni bodo:
Testiranje in uporaba rešitev na področju 2D in 3D sistemov, ki že obstajajo na trgu, preverjanje kaj zmorejo, katere omejitve imajo, povzročajo, kako vplivajo na uporabo drugih komponent, kaj funkcionira, kaj ne, ipd.
Implementacija vision sistemov v industrijskih rabi, konkretno na naši rešitvi KoCo robotskega delavca in drugih vrstah uporabe, ki so možne v industriji 4.0. Izkušnje na terenu oz. v industriji so ‘must-have’.
Integracije že obstoječih rešitev (zgoraj) v naš sistem KoCo, sodelovanje in svetovanje pri razvoju, programiranju okvira za robotske delavce,
Uporaba Adaptive Vision, Halcon, in drugih obstoječih programskih rešitev za uporabo na ‘terenu’,
Uporaba Keyence, Cognex, in drugih obstoječih rešitev za implementacijo sistemov vizualnih zaznav v aplikacijah za industrijo 4.0. (ta buzzword imamo radi, če se pojavi še 1x damo za kavo),
Projektno upravljanje oz. koordiniranje R&D projektnih aktivnosti med ekipami Airnamics in Kolektor Vision, in drugimi zunanjimi izvajalci s katerimi sodelujemo na razvoju rešitve platforme KoCo robotski delavec.

Kandidatom ponujamo

Ni pa vse samo tehnologija. Druga zanimanja, ki ti bodo prišla prav:
Delo v interdisciplinarni ekipi, kjer razvoj poteka v kratkih razvojnih ciklih, po principih agilne metodologije razvoja,
Delo na razvoju naprednih produtkov in storitev, pa tudi dopolnjevanje že obstoječih z boljšimi rešitvami in razširitvam,
Nimaš težav z organizacijo dela in projektnih časovnic, komunikacijo in koordinacijo dela z ostalimi ekipami in zunanjimi razvojnimi partnerji,
Želiš, da tvoje ideje postanejo realnost, veš da ga boš kdaj ‘pobiksal/a’, da pa to ni konec sveta temveč priložnost za odkrivanje novega znanja, ‘see-what-sticks-and-carry-on’,
Se ne bojiš prazne strani, ceniš objektivnost in kritično razmišljanje, prek katerega ugotoviš katera ideja bo najboljša rešitev za specifičen problem,
Tehnologije te zanimajo tudi širše, izven tvojega razvojnega področja, in ne vidiš razloga, zakaj se ne bi podal/a tudi na področje o katerem (še) ne veš nič.
Imaš ambicijo in željo biti del nečesa večjega. Pridružil se boš ekipi, kjer to za nas ni le služba, temveč misija - da postanemo igralec na globalnem trgu.
Si želiš delati v ekipi, kjer boš vedno spodbuden k deljenju idej, pogledov, pomislekov, ipd. Najbolj cenimo, kadar se lahko o težavi pogovorimo odkrito in ‘direkt’.
Tehnična izobrazba, diploma 1. stopnje (6/2 UNI ali VŠ 6/1) elektro inženirske smeri, ali druge tehnične smeri, z obveznimi dokazljivimi izkušnjami iz področja implementacije vision sistemov, z vsaj 3 leti delovnih izkušenj,

Kaj ti ponujamo:
Delo z najsodobnejšimi rešitvami, produkti in tehnologijami. Testirati želimo vse kar obstaja na trgu, na področju robotike in širše. Imel/a boš priložnost neprestanega učenja, testiranja, poskušanja in seveda, pri tem tudi zabave.
Veliko pozornosti namenjamo strokovnemu in osebnemu razvoju sodelavcev. Katerokoli področje ti bo dišalo, te zanimalo ali boš videl/a, da ga potrebuješ, bomo s tabo in ti zagotovili resurse, da (z)rasteš.
Super sodelavci, zdravi prigrizki, napolitanke, Domačica in kava.
Možnost dela na domu, kadar to potrebuješ in drsni delovni čas. Naše ‘all-hands-on-deck’ ure so med 10.00 in 15.00. Ure okrog tega pa so stvar tvojega spalnega cikla in življenjskega urnika.

Kontakt

Anja Kodra
anja.kodra@airnamics.com

Klasifikacija delovnega mesta

Lokacija:
Ljubljana
Plačilo:
1876,05 EUR / mesec
Delovni čas:
redna zaposlitev

 

Zahtevana znanja

Vision sistemi Adaptic Vision
napredno znanje
Halcon
napredno znanje
Specifike Vision sistemov v industriji
napredno znanje
Keyence, Cognex
napredno znanje
Adaptive Vision, Halcon
napredno znanje

O podjetju

Airnamics je mlado razvojno podjetje, ki ustvarja rešitve na področju industrijske robotike in industrije 4.0. Smo mednardona in interdisciplinarna skupina strokovnjakov, ki se ukvarja z najsodobnejšimi simulacijskimi tehnologijami, umetno inteligenco, mehatronskimi sistemi, vgrajenimi sistemi, vision rešitvami, strojnimi konstrukcijami, algoritmi za avtonomno upravljanje in razvojem programske opreme. Torej, brez skrbi, dolgčas nam še ni bilo in še vsak je dobil priložnost razširiti svoja obzorja. Naša pisarna se nahaja v Ljubljani, v bližini Dolgega mosta.

Zakaj bi želel delati za vas

Dolgčas nam še ni bilo in še vsak je dobil priložnost razširiti svoja obzorja. Trenutno aktivni razvojni projekti so v različnih fazah, od PoC, pilotnih, MVP, produktno-industrijske faze. “First principles thinking”, hitro eksperimentiranje, prilagajanje razvoja dognanjem in pa težnja k neprestanem pomikanju mej možnega in že preizkušenega bodo ključni za naše skupno delo. V svoje vrste tako vabimo predvsem tiste, ki poznajo obstoječe rešitve in si želijo novih izzivov.

Programerski vprašalnik