Prijavi se z GoogleID

»

Helpdesk @ Banka Slovenije

Opis delovnega mesta

Iščemo študenta za pomoč/podpora uporabnikom informacijskega sistema, sprejem klicev, odpiranje servisnih zahtevkov, konfiguracija mobilnih naprav (Android in iOS), priprava prezentacij in ozvočenja, namestitve programske opreme, pomoč pri pripravi in distribuciji delovnih postaj z Windows sistemi. Zaželeno poznavanje Windows sistemov, mobilnih operacijskih sistemov, izkušnje v klicnem centru in odpiranju zahtevkov (ticketing), poznavanje Microsoft Office.

Od kandidatov zahtevamo

Zaželeno poznavanje Windows sistemov, mobilnih operacijskih sistemov, izkušnje v klicnem centru in odpiranju zahtevkov (ticketing), poznavanje Microsoft Office.

Kandidatom ponujamo

Študentsko delo.

Kontakt

zoran.murn@bsi.si

Klasifikacija delovnega mesta

Lokacija:
Ljubljana
Plačilo:
5,20 EUR / uro
Delovni čas:
zaposlitev preko ŠS

 

Zahtevana znanja

poznavanje Windows sistemov, mobilnih operacijskih sistemov, izkušnje v klicnem centru in odpiranju zahtevkov (ticketing), poznavanje Microsoft Office
začetnik

O podjetju

Banka Slovenije je centralna banka Republike Slovenije in je del Evropskega sistema centralnih bank (ESCB) ter del Evrosistema, na katerega je bila hkrati prenesena pristojnost za vodenje denarne politike. Banka Slovenije izvaja skupno denarno politiko Evrosistema, upravlja uradne devizne rezerve, skrbi za delovanje plačilnih sistemov, izdaja evrobankovce. Opravlja še druge zakonske naloge, kot so nadzira banke, sodeluje pri ohranjanju finančne stabilnosti, upravlja Centralni kreditni register, skrbi za varnost depozitov in reševanje bank, skrbi za oskrbo območja RS z gotovino, vodi račune in opravlja plačilni promet za državne organe, banke in osebe javnega prava. Je delovno okolje za pridobivanje unikatnih delovnih izkušenj, ki so cenjene tako v Sloveniji kot tudi izven slovenskih meja.

Programerski vprašalnik