» »

Corsair VX 550W

Corsair VX 550W

Mitch ::

Kaj ima slučajno kdo ta napajalnik? Ker kolikor sem do sedaj prebral na netu, gre za zelo dober napajalc s kar sprejemljivo ceno (AGT - 93€).

LP!
Mitch

pozitron ::

Zgleda, da so ga sedaj v kratkem dobili, škoda, da sem že kupil drugega. Napajalnik je baje super, saj hvalijo ga vsi. Ne sestavlja ga pa seasonic kot nekatere druge corsair modele (HX), ampak CHANNEL WELL (CWT), ki pa je tudi priznana firma (je oem proizvajalec za antec, thermaltake, corsair, LC power metatron serijo), slabost napajalnika je edino mogoče, ker nima modularne kable.

eVro ::

In točno zato je HX 520 boljši. Pa še Seasonic ga dela.

pozitron ::

Zakaj je boljši, ker ma modularne kable? :|

Sej ne dela samo Seasonic kvalitetne napajalnike

Napajalca sta kar blizu link, če ti pač niso pomembni modularni kabli oz. imaš dovolj prostora vzameš cenejšega VX, kar se kvalitete in performansa tiče sta blizu pa še oba imata 5 let garancije.

Komponente v napajalniku so kvalitetne, pa še johnnyguru recommended link

Mitch ::

Hvala za odgovor!

Kar se pa tiče kvalitete tegale VX modela že ne more biti slaba, kajti v nasprotnem primeru že ne bi dajali 5-letne garancije. Glede na to, kako se tle hvalijo razni LC power napajalniki bi pričakoval, da bo odziv na tale model dokaj pozitiven. Sicer pa sam nimam nič proti LC-ju, tudi sam si ga lastim (LC 6550GP 550W) in sem ga vgradil kar nekaj prijateljem, ampak sem se odločil za svoj nov računalnik nekaj kvalitetnejšega. Edino kar me pri tem Corsairju še moti je dejstvo, da se ga v Nemčiji dobi že za okrog 70€, pri nas pa je najceneje (edino) tukaj.

Lep pozdrav!
Mitch

pozitron ::

LC power 550W in nizje ne proizvaja CWT ampak so eni noname in zato tudi kvaliteta ni primerljiva z LC metatron serijo.

[SkA] ::

Če ti kaj pomaga, si lastim HX620 in sem siloma zadovoln. Asusov PC probe pravi, da je 3.3V linija 3.3V, 5V da je 4.99V in 12V da je 12.04V. Seveda vzami v zakup, da je to izmerjeno preko senzorjev, nisem šel dejansko merit zadeve na izhodih.
Pa tudi priključki so super narejeni, neka "plastična sponka sistem", da lažje iztakneš kabel dol. Deluje super. :)

no_fear ::

Mal si bom sposodu temo!:D

Kupujm napajalnik, k more bit TIH, "free plug kablouje", primerne kvalitete (Corsair, Enermax, Tagan...) pa seveda more ustrezat mojmu računalniku!
Gledu sm Corsair HX 620W pa me zanima, če je uredu?
Kaj predlagate?

Specifikacije:
-Asus P5K-e
-Intel C2D e8400
-Geforce 8800GT
-Corsair 2GB
-pa po ena optika, disk pa floppy:D


P.S. budget prb.130€
Hvala za odgovore!


LP

[SkA] ::

Mja, jaz sem se malce prenaglih s tem Corsairom. Sicer je izredno tih, kablovje (prijetno dolgi pravtako) in izdelava zgleda res na nivoju, ampak ko sem v računalnik na koncu vtaknil novo grafično kartico (iz HD 3850 na 8800GT), z njo ni hotel tiho sodelovati. Ob večjih obremenitvah (ko sem zagnal kak 3d mark, ali pa igro) je po intervalih začel spuščati zvoke, podobne tistim, če ob prižganem napajalniku rukaš napajalni kabel (torej, kot da bi preskakovala elektrika, oziroma iskre - laično povedano). Kasneje sem poizkusil še s prijateljevo 7800 GS a je v tem primeru ostal tih.
Presketanje se je celo povečevala, če sem dlje časa obremenjeval računalnik, tako da je zgleda tudi temperatura v ohišju pripomogla k celotni zadevi. Na srečo so ga pri AGTju brez komplikacij vzeli nazaj, žal pa niso v tistem momentu imeli drugega, da bi preizkusil, če se enako obnaša - tako da sem ostal na svojem starem 480W Taganu.

Vseeno, za to konfiguracijo imaš vrh glave 480W - 500W. Tako da, če hočeš malo prišparati, morda 500W Enermax Liberty (modularen) ali pa Tagan Easycon serije (prav tako modularen). Oba imata 120 mm ventilator, kar naj bi pomenilo tišino, čeprav še malo preverbe o tem ne škodi. Tega Corsaira pa nasplošno res hvalijo kot enega najtišjih na trgu (če le deluje, kot je potrebno).

Sicer pa ne me narobe razumeti, Corsair me je drugače navdušil in mi je prav žal, da ni vse skupaj klapalo. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: [SkA] ()

no_fear ::

Zanima me, kaj je zdej s temi LC Power napajalnik? Eni kle po forumu jih hvaljo, drugi pravjo, da so "slabi" kaj je zdej res?

Gledu sm:
- LC8700
al pa
- LC8850


Tnx za odgovore!
LP

pozitron ::

Dva, ki si ju naštel sta metatron serije in sta kvalitetna napajalnika. Za LC jih dela CWT (channel well), ki je že dolgo priznan v izdelavi napajalnikov, 550W verzije, pa izdeluje nek no name. Res je zelo malo review-je za LC metatron serijo. Lahko pa pogledaš za thermaltake toughpower 750W ter 850W review-je, ker so to isti napajalniki, po notranjosti in zunanjosti, razen nalepke (thermaltake/LC Power). Če že res rabiš 700-850W, za 100e sigurno ni slab nakup. Sicer pa "od viška ne boli glava".

RC14 ::

no_fear:

jaz si lastim 700W in sem zelo zadovoljen. Prej sem mel LC 550W GP in je tud bil uredu, Vse navito pa je delu brez problema,vendar tam pač niso bile tko stabilne linije kot na tem napajalniku..... na tem LC 700W HYPERION pa so linije zelo stabilne , predvsem 12 in 5V linija.
za ta denar, je po mojem zelo dober nakup.

Lp
:4770K@4.5GHz @ BeQuiet!Dark Rock Pro2; MSI Z87 GD65 Gaming; 16GB RAM:
::GTX 1060 6GB; SSD Samsung 840 EVO 250GB; SEAGATE 3TB+3TB+1TB; LG 27"IPS::
:::: XFX 850W Black Edition; X-Fi Titanium; Fractal Design ARC R2 ::::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RC14 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kvaliteten napajalnik

Oddelek: Kaj kupiti
151953 (1683) klinker
»

Gaming računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
286798 (6337) fr4nc
»

Napajalniki "višjega" ranka

Oddelek: Strojna oprema
71757 (1623) Vanadium
»

Dovolj močn napajalnik?

Oddelek: Kaj kupiti
262283 (1780) sakkra
»

Novi računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
211679 (1221) msms

Več podobnih tem