» »

Microsoft pripravlja SP1 za Visto

1
2
3

Ch4N93 ::

Glede na predvideno hitro izdajo SP1 za Visto, bodo zdaj pač ljudje razlagali, da Viste do SP2 ne bo na njihovem računalniku. :D
Ni nam lahko...

MrStein ::

Eh, kaj pa brez mreže, SebaR ?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

BoLhCa ::

Zakon, dober sistem bodo še izboljšali:D Go Micro, Go Microsoft:D :D

MrStein ::

Novi Yugo je 26% boljši od prejšnjega ! Feštaaaaaa ! >:D
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Microsoft ::

Ok po dolgem casu sem si rekel, da res neki napisem in to tudi posljem, ker res ne morem verjet, kake bedarije kle gor folk pise. Itak tisti, ki nimajo pojma, pisejo da ni novosti. Vsakomur, ki si je malo prebral o novostih ve, koliko jih je. Recimo na podrocju z upravljanjem certifikatov, novih protokolov, templati etc. Ampak ker je vecinoma nepismenih, pol uletijo da ni nic novega.

Drugra stvar pa je ta, da je (vsaj meni tko znano) v planu, da SP1 pride ven ob izzidu 2008ke, saj bo s tem ujel razvoj, katerega so ta cas delali na serverju. Recimo, kaksen stvari, ki so jih na serverskem delu delali zadnje pol leta, se zna pojavit v dodatnih funkcionalnostih, ki jih prinasa SP.

Ampak je pac tako, da je ST full of shit razno raznih "strokovnjakov". Itak me pa kle gor na sreco ni vec tolko, tko da me to ne moti vec tolko. Malo pa vseeno.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zheegec ::

Imam visto business, vse dela super. Hitrost kopiranja med diski in po mreži je enaka kot z win 2k3 server ali xp, na ključek pa malo počasneje.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

neres ::

Jaz verjetno ne bom šel na Visto vsaj do SP2. Nimam nobenega razloga zakaj bi šel. Imam pa ene par razlogov zakaj ne it. Npr. fajn bi blo če bi imela en disk defragmenter, vsaj približno tak kot je v XPjih. Performance v aplikacijah je slabši itd.
Nove funkcije? Katere?
na podrocju z upravljanjem certifikatov, novih protokolov, templati etc.

to meni ne pomeni nič, verjamem pa da se kdo najde ki mu je to uporabno.

Nočem brez veze neki pljuvat čez Visto ampak resnično ne vidim razlogov za uporabo le-te, vsaj ne še kako leto, dokler ni zadostnih programov/driverjev. Morda če ne bi uporabljal TCja bi me nov Explorer prepričal, kaj pa vem...

SebaR ::

MrStein: Tut brez mreze je kul.

Kul OS je :)
Povej ti to raje komu brez nog, da bo lahko skakljal po cesti...
:>

Highlag ::

Mogoče bi bil čas za kakšno anketo kateri OS uporabljaš?

Zanimivo, da me na Visto sploh nič ne vleče. Ko so izšli XP-ji so bili na mašini precej hitro. Le zakaj?:D
Pravzaprav Viste sploh še nisem nikjer videl ne sprobal...
Never trust a computer you can't throw out a window

Spc ::

http://www.vnunet.com/vnunet/news/2194002/microsoft-delays-windows-server

Spet sami delay-i.
|O

Anketa bi res prav prišla.
Pa naj tudi vsebuje windows server 2003 in druge server os-e.
 

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Spc ()

zk_eu ::

evoo jst isto, uporablam visto od aprila naprei, in ne grem več nazai na XP-je, pa ne zaradi njene lepote, bolj je odzivna, se mi zdi da vse hitreje steče :D
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

Tilen ::

evoo jst isto, uporablam visto od aprila naprei, in ne grem več nazai na XP-je, pa ne zaradi njene lepote, bolj je odzivna, se mi zdi da vse hitreje steče :D

Seveda, ker si zraven novega računalnika dobil še Visto. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Icematxyz ::

Sem pa vesel da uporabniki Viste so zadovoljni. Res jim privoščim. Brez zajebancije.

SmeskoSnezak ::

Seveda so veseli, če jim lepo dela. Če jim ne bi, bi že povedali. Vi pa mislite da bo vesolni potop, če boste sprobali Visto. :D
@ Pusti soncu v srce... @

krneki0001 ::

Sam sem šel iz tiny2003 na visto zato, ker delata oba enako hitro(vista brez aerota, ker ga ne rabim - sprobal pa sem ga samo ni nič posebnega), funkcionalnosti pa so iste, v visti pa še par dodatkov.
Kopiranje datotek na scsi 10k diskih deluje fenomenalno - tudi preko 70mb/s. Malo slabše je s kopiranjem iz ali na ide diske 7k - tu je hitrost pod 25Mb/s, a je to še znosno. Ključek uporabljam pa samo za pospešitev sistema. Celo stara zvočna sb 128 iz leta 1998 mi deluje brezhibno. Geforce 440MX deluje normalno, z malo znanja in tweakanja pa lahko laufaš celo aero na njem.

Hitrosti kopiranja so malo višje kot v 2003, stabilnost je odlična(vista se še ni niti enkrat sesula), razen enkrat sem imel probleme, da mi ni inicializiralo miške in tipkovnice, ko sem vstavil nov disk. Po reštartanju pa je tudi to delalo.

Res pa je da sem visto z vlite oklestil do konca. Vse kar ne rabim je letelo ven in ostalo je okoli 670Mb vsega skupaj. Zadeva pa sedaj resnično deluje hitro, ter troši malo rama in zaseda okoli 4Gb na disku.

Tr0n ::

Kopiranje je morda v Visti pocasnejse tudi zaradi transakcijskega NTFS file sistema. Mogoce bodo tole kaj optimizirali.

MrStein ::

neres:
fajn bi blo če bi imela en disk defragmenter, vsaj približno tak kot je v XPjih.

Saj ga ima.

Highlag:
Ko so izšli XP-ji so bili na mašini precej hitro. Le zakaj?

Zanimivo, posebej če upoštevamo, da je razlika 2000-XP zelo podobna razliki XP-Vista. Torej zakaj si takrat upgradal, zdaj pa ne ?
(ja razlike med XP in Visto so večje kot med 2000 in XP, ampak zdaj naštej 5 pomembnih novosti XP, ki jih 2000 ni imel in so bili razlog za tvoj update. Difolt lepi wallpaper ? ;) )


Spc:
Anketa bi res prav prišla.
Pa naj tudi vsebuje windows server 2003 in druge server os-e.

Pred anketo bi bilo fajn imeti eno debato, kaj se naj vključi kot izbira. (v bistvo to debato imamo vedno, ampak po anketi)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

dzinks63 ::

:)) Malo je še treba počakati , da pride nekaj DX10 iger in potem se bo kar bolj množično začelo upgrejdat na visto, zaenkrat pač še ni nujne potrebe.

Matevžk ::

Hm. Vista. OS za igračkarje. :D
lp, Matevžk

Highlag ::

MR Stein
Če se prav spomnim W2000 nisem doma nikoli uporabljal. Šlo je za prehod iz Windows ME, s katermi takrat praktično nisem imel problemov.
Pravzaprav nikoli nisem z Okni imel problemov. Le z Visto...
Never trust a computer you can't throw out a window

bluefish ::

hm, zanimivo. Enako pri meni. Nobenih težav na ME (izjemoma gonilniki za takratni 56k modem) ali XP-jih. Pri Visti pa sem naletel na polno težav z driverji, nepodprto opremo,... In ja, ne leti vsa graja na proizvajalce strojne opreme, tudi MS je pošteno zavozil nekaj reči. Zakaj recimo naprave, ki so celo brez driverjev delovale na XP-jih nenadoma ne delujejo na Visti?

Mr.B ::

Vis ki so resno uporabljali ms, so preskočili ME !
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

bluefish ::

ja, vendar pa sedaj to nima veze. Je bil pač moj prvi OS na resnem računalniku, drugega takrat še nisem poznal.

krneki0001 ::

Ampak men je pa to resnično čudno, vista mi deluje na mašini iz leta 1999 brez kakršnihkoli problemov, celo driverji so vsi razen za ATA133 kontroler, ki pa v visti deluje z driverjem od win2000. Pa da ne govorimo, da je to exotična mašina in da ima polno čudnih zadev zraven - recimo poleg dveh P3 xeon procesorjev ima še tretji powerPC procesor za nadzor napak v mašini, pa da ima dvojni scsi kontroler onboard in podobne zadeve.

Očitno je z vašimi mašinami kaj narobe, ali pa ne znate skonfigurirat ms produktov. In ja če se kdo sprašuje ali je treba tudi ms produkte skonfigurirat je to jasno dejstvo, da se jih mora. Nekatere stvari so pa še bolj zakomplicirane kot na linuxu, ampak potem zadeve delajo tako kot morajo. Če pa samo posnameš sistem in misliš da boš že lahko delal se pa motiš. Niti linux in niti windowsi ne delujejo čist normalno če jih samo poinštaliraš na disk, brez kakršnekoli konfiguracije.

bluefish ::

poglej, z mašino ni nič narobe, če dela odlično na XP. Očitno je nekaj narobe z Visto oz. še raje z gonilniki, da prihaja do težav. Sicer pa sem jaz Visto odstranil zaradi drugih razlogov in ne zaradi driverjev.

Luka Percic ::

Z 1 letom starim prenosnikom, šlo kot namazano- aero/zvok iz prve.
Je pa res da nima nič eksotičnega.

Na sempronu tudi iz prve.

No, razemn enkrat ko sem namestil driverje od proizvajalca(za zvok), se je začela sesuvat. Klinac pa proizvajalčevi driverji. Po odstranitvi deluje nemoteno.

Prej sem tudi vsakič imel probleme kako inštalirat s-ata krmilnik. Disketnika nimam več- pa sem moral vdelovat driverje.
Zdej pa kar dela.

Samo tako- v osnovi je z visto majn problemov kot z xp-ji.
No, če imate nemarnega proizvajalca, potem boste mogoče prikrajšani za kakšno dodatno funkcijo.

krneki0001 ::

Očitno ima vista probleme samo z določenimi driverji točno določenih proizvajalcev. Tko da bi bilo dobro en spisek napisat, kaj ne dela v visti, ali pa slabo in bi ta spisek objavili tukaj na foruimu, da se ljudje ob nakupu lahko odločijo kaj bi kupili in kaj ne.

Looooooka ::

Ampak kriv bo vedno microsoft in ne driverji.
Ce bi kj tazga probal na linusa vrzt bi pa takoj "sj mas source napis si driver" excuse vn letel.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: gzibret ()

SmeskoSnezak ::

Eh... ne bi rajši naredili spisek kot praviš in potem kot _forum_ (saj ima večjo veljavo in tudi ime) pošlje complain podjetjem, da naj porihtajo driverje? Ali pa direkt na MS, pa naj on naredi uporabne driverje, podjetjem pa podkuri naj začnejo delat driverje kot je treba, da ne bodo uporabniki Microsoftu gnjavli za driverje, če pa je to delo od podjetja.

To slednje je še najbolša ideja in možnost, ki se da realizirat.
@ Pusti soncu v srce... @

krneki0001 ::

Pol pa sestavite spiek, pa se ga v imenu foruma pošlje na microsoft in naj se oni s tem ubadajo.

krneki0001 ::

Meni dela vse tako v linuxu, kot v ms produktih.

Luka Percic ::

Vista ma fajn poštimano "Problem reports and solutions" sekcijo.
Vsakič ko krašne, zapiše v log in pošlje microsoftu- le ta posreduje težavo naprej- te obvesti da da so dali težavo naprej, alpa da oni delajo na njej (če je njihova). Čez čas se pojavi link do rešitve. Nove verzije, na proizvajalčevi strani, do njihovega odziva na težavo,...

Pa še fency preprost log imaš, tako da lahko vsakič preveriš, kateri program se je sesul, (tudi microsoftovi servisi), kaj je bil problem, datum,...

Od februarja se mi je explorer sesul 38x. To je hkrati servis ki ga je največkrat sesulo. Je pa treba povedat, da se v Visi takoj restartira. Pa da 38x v enem letu ni dosti/pod xp-ji se mi je večkrat obesil. Če multi-taskaš se pač obesi.
(mreža-več oken kopira skrati, večkrat ga je seul wireless network, ko sem večkrat updejtal, da sem našel signal.)

Imo super zadeva, in imo nadomesti že precej "ročnih" bug reportov. Pa za vse programe/servise/driverje. Pa takoj zveš, da je nova verzija ki odpravi težavo.

No, še malo več sodelovanja, med microsoftom ter temi firmami pa bo stvar odlična.

neres ::

Uno z defragmenterjem sem mislil na to da je zelo slab, ne da ga sploh ni. Npr. to da niti ne moreš izbrat particije za defragmentirat in da ne vidiš stanja particije.

zk_eu ::

nx7400: evoo jst isto, uporablam visto od aprila naprei, in ne grem več nazai na XP-je, pa ne zaradi njene lepote, bolj je odzivna, se mi zdi da vse hitreje steče :D

Tilen: Seveda, ker si zraven novega računalnika dobil še Visto. >:D

Ne tilen ta računalnik sem kupil nov novembra, gor so bli prednaloženi Windows XP Home, nato sem aprila šov na Visto Ultimate, in je bolša velik, se ne vrnem na XPje več,

Drugače ko pravte kak so se XPji hit prjel, tud ko so XPji izšli je folk meu full pripomb, kak so počasni, RAM požrešni(kar je blo za takrat res), kako močno mašino rabiš ipd, danes je pa isto za VISTO
Non omne, quod licet, honestum est - Ni vse, kar je dovoljeno, tudi pošteno.

bluefish ::

seveda, saj je tudi za XP-je izšel SP.

roli ::

Hmmm a ima kdo kak programček, da bi visto še malo zoptimiziral?
Trenutno mi deluje super vse tekoče in veliko bolje kot XP, vendar bi se dalo to še izboljšati.Res pa je, da od 800MB RAMa kuri celih 41%.Drugače pa dela veliko bolj odzivno kot XP.
http://www.r00li.com

MrStein ::

(ej, kam je šlo moje prejšnje sporočilo ??? OK, jovo nanovo)

nebivedu:
Očitno je z vašimi mašinami kaj narobe, ali pa ne znate skonfigurirat ms produktov.

Ali pa Vista nima priloženih driverjev za čisto ves HW. Očitno. Ni potrebe po žalitvah.

Luka Veliki:
Samo tako- v osnovi je z visto majn problemov kot z xp-ji.

Koliko konfiguracij si probal ?
Ker nekdo, ki mu XP lepo dela, Vista pa ne da zvoka od sebe, se s to trditvijo pač ne bo strinjal.

neres:
Uno z defragmenterjem sem mislil na to da je zelo slab, ne da ga sploh ni. Npr. to da niti ne moreš izbrat particije za defragmentirat in da ne vidiš stanja particije.

Kakšno primerjavo pa si naredil ?
Particijo izbereš komot: klikneš na C: (ali D: ali E: pač katero particijo hočeš izbrati), Properties/Tools/Defragment in voila.
Stanja pa res nisem nikjer videl.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

krneki0001 ::

Mr.Stein, tudi linux nima priloženih vseh driverjev, mar ne? Zakaj bi vista morala imeti vse driverje? Driverje naj naredi proizvajalec izdelka, ker točno ve njegove specifikacije, ne pa nekdo drug.

To je tko kot da bi dajal človeku ki dela tapicirunge za v avto štimat motor, pa nej naredi karkoli že bo. Isto pa je z microsoftom in ostalimi proizvajalci računalniških komponent.

Pa ne gre za nobeno žaljenje, ampak resnično vsakdo misli, da ko posname visto na mašino, da bo pa vse kr od prve delalo. Ne more, driverjev vseh ni v samem sistemu in je potrebno še kr nekaj nastavitev in konfiguriranja, da zadeva teče resnično hitro in bolje od XP-jev.

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Pomiri se.
Nisem rekel kak ma linux, niti kak bi moralo bit. Ampak le, kak je.

(razen tega pa res ne razumem , kaj je potrebno "nastavljati" ??? Instaliram driver za zvočno (jaz ali že windows setup) in zvok dela. Pika. Kaj (in zakaj) bi moral karkoli "nastavljati" ??? Sam vem, da nisem še nikoli. -- primer je za zvočno, za skoraj vse ostalo velja enako)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Bramac ^^ ::

V prvem zagonu Viste so bili skoraj vsi driverji naloženi, kar ni bilo je Vista šla takoj iskat prek Win Update, je blo treba restartat in v drugem zagonu je vse delalo brez problema. Vse moje delo je bilo da sem potrdil da naloži iz Update-a pa da sem potrdil da restarta.:D Big deal.

MrStein ::

je blo treba restartat

Neee, kak si drzneš !???
Hitro briši to laž, preden darkolord opazi ! ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

darkolord ::

:\

Edit:
Imam visto business, vse dela super.
Hitro brisi, preden MrStein opazi

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

tomaz- ::

hitro brište vse, preden kdorokol tole prebere...:\

MrStein ::



Imam visto business, vse dela super.

Hitro brisi, preden MrStein opazi

Je opazil in nima nobenih pripomb.
Za razliko od nekoga, ki trdi, da reboot-i niso potrebni. (ali se je ta vmes premislil glede tega ?)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

darkolord ::

Res? KDAJ sem pa to rekel?

MrStein ::

Enkrat pred marcem. Ne najdem zdaj. Ko bom, ti bom povedal, brez skrbi ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Jst ::

To si trdil že od izida xpjev dalje.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

darkolord ::

Citat (in vir)?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Kenpachi ::

"(razen tega pa res ne razumem , kaj je potrebno "nastavljati" ??? Instaliram driver za zvočno (jaz ali že windows setup) in zvok dela. Pika. Kaj (in zakaj) bi moral karkoli "nastavljati" ??? Sam vem, da nisem še nikoli. -- primer je za zvočno, za skoraj vse ostalo velja enako)"

Konfiguracija zvočnikov, equalizer, glasnostni preseti (odlično izpeljani v Visti)...
Printerji,scannerji - konfiguriranje s priloženim softwareom. Razen če je kaka no-name wtf firma, ki nima niti konfiguracijskega programa...
Grafična - nastavljanje presetov, finomehanika z manjšimi nastavitvami...
Igralni pripomočki - kalibracija...

etc.
Zaraki Kenpachi.

imagodei ::

Vsem, ki se pritožujete nad (ne)delovanjem SW v Visti:

Glavnina problema leži v šlampasto napisanih aplikacijah. To je pač legacy zadeva, ki se pri Majkrosoftu vleče že iz časov DOSa oz. vsaj od Win95 naprej. To je bil pač kup dreka, ki so mu nadeli ime OS in se je pretvarjal, da je večopravilni in večuporabniški sistem. Pisci aplikacij so se pač razvadili, da lahko ružijo kamorkoli po disku, da lahko njihovi programi dostopajo RW do sistemskih map, registra... Ko je MS končno z SP2 za XP-je zaostril to politiko, se je takoj pokazalo, da cel kup SW-ja ni normalno delal. Ta trend se seveda nadaljuje v Visti.

Drugi del problema, tudi relativno velik, je pač ta, da Vista =! XP-ji in da SW, ki je bil pisan za XP-je, pač ni nujno 100% kompatibilen z Visto. Zanimivo sicer, da so imeli proizvajalci SW-ja na voljo precej časa za beta testing, ko bi lahko že testirali in prilagajali svoj SW na Visto. Ampak ne, očitno vsem ni potegnilo... Med njimi tudi ne Adobeu, ki je setup za Adobe Readerja 8 naredil nekompatibilnega z Visto in ga je treba zagnat v Win XP SP2 compatibility modeu.

Šele na tretjem mestu je vključenost gonilnikov v Visto in posledično nedelovanje naprav. Če razvijalci niso uspeli naredit gonilnikov in jih poslat MS-u v testiranje, potem je pač to njihov problem. Prav tako, če niso poskrbeli, da so driverji kompatibilni z Visto in zato vključeni v OS. Jasno, da MS ne bo vključeval gonilnikov, za katere ve, da povzročajo težave. Vedno pa lahko proizvajalci ob svoji strojni opremi vtaknejo v škatlo tudi CD z gonilnikom ali pa omogočijo download. MS lahko tukaj okrivimo le, če je Visto v finalni verziji spremenil toliko, da gonilniki, ki so bili napisani v času beta testiranja, niso več kompatibilni z njo.

Pa da ne bo kdo mislil, da sem kakšen zagovornik MS-a. V bistvu sploh ne. MS fantje so mi v bistvu prav antipatični.
- Hoc est qui sumus -
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva beta SP1 za Windows 7 že julija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
6515354 (12938) MrStein
»

Microsoft pripravlja SP1 za Visto (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
13411608 (7330) Tr0n
»

Windows XP SP2 Final (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
907976 (7976) MrStein
»

xp sp1 1106 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
554628 (3315) Paramedic
»

Win XP SP1 (strani: 1 2 )

Oddelek: Operacijski sistemi
554529 (3281) CaqKa

Več podobnih tem