» »

[Posta] Pogoj Za Carino

[Posta] Pogoj Za Carino

d0rK ::

Zdravo,

na telefon se na Generalnem carinskem uradu nuben vec ne oglasa jaz pa rabim naslednjo informacijo se danes:

Katere pogoje mora posiljka izpolnjevati, da gre na carino? Skratka kaj use pogledajo in posljejo na carino namest na mojo posto?

Hvala.

bastadu ::

Ne me trdno za besedo držat, ampak po mojih izkušnjah vse kar je večje (in debelejše) od navadnega pisma, se pravi da se že na vzven vidi da so notri lahko kakšne stvari in ne le kakšno papirovje...

Boeing ::

Predpogoj za carino je, da pošiljka prihaja iz države izven EU.

Papirji in dokumentacija se ne carini in sploh ne gre tja. Če gre za blago, je oproščeno carine in DDV do vrednosti 22€. V to vrednost šteje tudi poštnina! Pošiljke odpira samo in izključno carina, poštarji imajo svoja navodila, kaj točno gre tja in kaj ne, odpirajo pa ne.

Če je vrednost blaga nad 22€, plačaš najprej carino, nato pa na vse skupaj še 20% ddv-ja.

Večina blaga je carine prosta, tako da boš po vsej verjetnosti plačal samo DDV. Plus, seveda, še stroške carinjenja in poštnine od carine do tebe (in niti ne poskušaj dopovedat poštarjem, da si poštnino že plačal -> kot bi govoril kamnu), kar skupaj nanese cca 4.5€.

Upam da bo v pomoč...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Amazon in carina

Oddelek: Loža
344005 (3445) Furbo
»

Gearbest carina (EU)

Oddelek: Loža
4611134 (7994) Mare2