» »

Will Hillary own some republican ass?

Will Hillary own some republican ass?

««
4 / 23
»»

username ::

ne padam pa na vsako levičarsko foro, da je pa vsakdo, ki ni ortodoksni ateist, avtomatsko nek verski fanatik...
Ja, frazo "kdor ni z nami, je proti nam" so že povsem ponotranjili. S tem, da je "ortodoksni ateist" tudi sam v bistvu verski fanatik (oni drugi so zanj "neverniki", le da jim on drugače reče)
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

username ::

jype: Z izjavami kot sta npr. "Te levičarski ameriški mediji" in "Te isti slovenski levičarji pa na drugi strani v veliki meri podpirajo islamski fundamentalizem" se klasificiraš med paranoične ultradesničarje.
Nope. On se s tem ne klasificira med 'paranoične ultradesničarje', ampak ga tja kvalificirajo(te) ortodoksni ultralevičarji.

Sicer pa tale Nimitz (za prijatelje CVN-68? :) ima kar dosti stvari v glavi dobro pošlihtanih, ko takole diagonalno preletim njegove poste. Malo je še vetrnjaški in ima tak mladosten navdušen stil - ki se zdi malo naiven, ampak to ni slabo, dobro je malo sveže energije in iskrenega navdušenja. Welcome aboard, sailor!
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

hokuto ::

Luka pravi:
Tega nisem videl.
Sedaj spreminjam mnenje.
Škoda, FairTax, pa mi še vedno diši :D

fairtax je stvar debate in pogledov, nekomu se zdi boljsa, drugemu slabsa ideja, defitivno pa lahko ima svoje mesto v politicno-ekonomski debati. me pa veseli, da ne odtehta fundamentalizma, ki tega mesta ne bi smel imeti in si tako spremenil mnenje ob novih dejstvih. hvalevredno.
doke!

jype ::

USS Nimitz> Politično so mi blizu politiki kot so Helmut Kohl, Margaret Thatcher, Sarkozy… v ZDA pa recimo Ronald Reagan, Newt Gingrich… če sem zaradi tega paranoični utradesničar… so what…

Ne, tvoje butaste izjave te tja klasificirajo. Kohl, Thatcherjeva in Sarkozy niso niti približno ultra, Reagan tudi ne, pravzaprav so vse tisto, kar Janez Janša očitno ni - desnosredinski. Gingrich je pa precej bolj vodéna neocon figura.

username> Ja, frazo "kdor ni z nami, je proti nam" so že povsem ponotranjili.

Motiš se, tako kot USS Nimitz. Ampak z nečim se je pač treba prepričati, da je druga opcija slabša, kajne?

hokuto ::

nimitzov manjko ni "mladosten navdusen" stil, ampak zblaznela vsebina, hudo nepoznavanje dejstev in paranoja.

tale oslarija je recimo simptomaticna za vse nasteto:
vsakogar, ki se upa javno opredeliti kot kristjan, ožigosajo za verskega fanatika in nekakšnega zunanjega sovražnika. Te isti slovenski levičarji pa na drugi strani v veliki meri podpirajo islamski fundamentalizem, za katerega vedno najdejo tisoč izgovorov in opravičil… saj je znano, da je levičarska fantazija, da bo nekakšna koalicija med evropsko skrajno levico in islamisti porazila zahodno civilizacijo z ZDA na čelu

nimitz ocitno ne ve, da se VSI ameriski kandidati javno opredelijo glede svoje religije in glej ga zlomka, med njimi ni niti enega ateista in niti enega nekristjana (vsi so ena ali druga verzija slednjega). ateisticni kandidat v zda namrec nima niti najmanjse sanse, da bi bil izvoljen za predsednika. nato zblazni in prijavi, da vsakega takega (torej kar vse od prvega do zadnjega) ozigosajo za verskega fanatika, kar ocitno ne drzi, saj je bil tega naziva delezen edino huckabee. paranoja, ki je podlaga za nadaljnji bolan konstrukt o porazu zda, je pa tudi evidentna. ostale oslarije, ki jih je zapisal se da pravtako zlahka ovreci, samo ker jih niti argumentiral ni, je breme dokaza na njegovi strani, zato z njegovimi pavsalnimi floskulami ne bom izgubljal casa.
doke!

Thomas ::

Čist resno naj se vprašajo, če je Obama morda res krt kakšne "medrese". Če je in je neizvoljiv, potem nič pretirano hudega.

Če pa bodo izvolili za presidenta nekoga, ki ni samo hodil na medreso v Indoneziji ... pač pa je v resnici celo blizu tamkajšnjemu mindsetu ... potem je pa to enako eni večji katastrofi. Potem je pa to huje, kot je bil napad na Dvojčka. Veliko huje.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Thomas> Če pa bodo izvolili za presidenta nekoga, ki ni samo hodil na medreso v Indoneziji ... pač pa je v resnici celo blizu tamkajšnjemu mindsetu ... potem je pa to enako eni večji katastrofi. Potem je pa to huje, kot je bil napad na Dvojčka. Veliko huje.

Saj Huckabee ni od tam, pa je blizu tamkajšnjemu mindsetu. Še celo GWB ni od tam, pa je blizu tamkajšnjemu mindsetu.

In ja, to je katastrofa.

"Tell me when, Lord, tell me when!"

TokioGangsta ::

Obama je car, dol s Hillary.

Ženska je "omejena", po moževi aferi je še vedno v zakonu z njim.

BTW: a ste vidl od south parka epizodo ko so se iz nje norčeval>:D
Asus P5K ~ Q6600 ~ 8800GTS 320MB~ Crucial 2GB 800MHZ ~
Enermax 500W ~ Antec Nine Hundred ~ Tarantula & Lachesis

Daedalus ::

Če pa bodo izvolili za presidenta nekoga, ki ni samo hodil na medreso v Indoneziji ... pač pa je v resnici celo blizu tamkajšnjemu mindsetu ... potem je pa to enako eni večji katastrofi. Potem je pa to huje, kot je bil napad na Dvojčka. Veliko huje.

Če se pa izvoli nekoga, ki zagovarja tweakanje Ustave po navodilih "tapravega Boga," pol je pa to kaj? Manjša katastrofa?

Ta izjava Huckabeeja je res malo "out" in neprimerna, ampak Huckabeeja označit za talibana je pa malo smešno...

Lej simpl, je. Taliban je za moje skromno dojemanje sveta vsak, ki bi spremenil sicerjšnjo in povsem dobro delujočo ureditev, po kateri je država laična, v tako, versko pofarbano. Bog in država - ne gre skup. Objektivno dejstvo je to - preverjeno prevečkrat. In ko nekdo pribije tako kot Hukabi - to ni malo "out," ampak je to bedarija prve klase. Tak človek naj pridiga v cerkvi, kot vodja države je prej škodljiv, kot koristen. Kak že gre ona - Bogu, kar je božjega in Cesarju, kar je cesarjevega. Tega zgleda Hukabi ne šteka.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> Taliban je za moje skromno dojemanje sveta vsak, ki bi spremenil sicerjšnjo in povsem dobro delujočo ureditev, po kateri je država laična

Eno je Taliban, eno je zmešan Evangeličan.

Prvi je katastrofa, drugi je huda nadloga. Nadloga, skoraj tako velika, kot kakšen Al Gore. Ne dosti manjša.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Daedalus ::

Kaj misliš, v kaj se sprevrže "ala Al Gore nadležen Evangeličan" če se enkrat dokoplje do dovolj moči?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Thomas ::

> Saj Huckabee ni od tam, pa je blizu tamkajšnjemu mindsetu. Še celo GWB ni od tam, pa je blizu tamkajšnjemu mindsetu.

> In ja, to je katastrofa.

Ni ravno katastrofa. Bolj je to normalno, kot ne. En levičar bi bil dosti večja nesreča, kot je en pobožen kristjan, na mestu presidenta.

Samo take nesreče se nekako preživi. S Talibanom pa jaz ne bi tvegal. Niti slučajno. Boljš da Jesse Jackson postane predsednik. Pobožen levičar. Kot pa domnevno nepobožen dijak medrese v Indoneziji.

Če bi bil Obama človek na mestu, bi našel enga druzga črnca, če že mora biti ravno črnc predsednik. O. J. bi bil IMHO manjši riziko.

Samo v resnici ni nobene potrebe po tem, da bi se KAKORKOLI ozirali na raso ali spol.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Kaj misliš, v kaj se sprevrže "ala Al Gore nadležen Evangeličan" če se enkrat dokoplje do dovolj moči?

Lunatika v Beli hiši. Nič posebnega, že videno. Je lahko čisto dober predsednik. Ali celo zelo dober.

Ustave on itak ne sprejema, to dela Kongres.

Če pa pride nekdo, ki je morda krt sovražne strukture ... to pač je problem. Ga morajo ministri odstavljat, je cela štala.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

drejc ::

Bog in država - ne gre skup


"Cesarju kar je cesarjevega, Bogu kar je božjega." Now..who said that?

Zahod JE tweakan "christian way".
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

Thomas ::

> Zahod JE tweakan "christian way".

Seveda, da je. Moramo bit realisti in si to priznat.

Razsvetljenski ideal družbe ateističnih posameznikov preprosto ne funkcionira. Teh je lahko deset, dvajset procentov, pa še od tega večini udari na kakšen New Age ali Zelene pogane.

Človek je pač zevoluiral tako, da je Bog vgrajen v njegove možgane. Če je ta bog za silo kulturen, še kar dobro gre. Če pa je kakšen podivjan duh ... so pa takoj realni problemi. Sej to vidimo vsak dan v poročilih. Nekaj kar pokaže slika kamere, nekaj pa v komentarju novinarjev. Pridigajo spoštovanje do Matere Narave, če drugega ne.

Tko smo zevoluirali.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::



Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: STASI ()

jype ::

Thomas> Seveda, da je. Moramo bit realisti in si to priznat.

O, saj smo realisti. Vemo, da smo poklali vse, ki niso bili tweakani "christian way".

Potem se je pa našel en zajeban kristjan, ki je ugotovil, da v knjigi piše, da se vse to ne dela, kar smo počeli, nakar smo dobili zahodno civilizacijo. Odkar mamo Protestante, se ateistom ni več treba skrivat.

Thomas> Tko smo zevoluirali.

To vedno lahko rečeš. To vedno _moraš_ reči.

Ampak tako kot je krščanstvo (no, pa tudi ostale religije knjige) v bistvu utemeljilo neke zametke svetosti življenja in človekovega dostojanstva in tako postavilo temelj človekovim pravicam, tako je zamotan splet okoliščin komunizmu vsadil idejo emancipacije žensk, ki se je potem na zahodu nenadoma tako dobro prijela celo med kristjani (ki so sicer vsaj toliko naklonjeni diskriminaciji žensk, kot islam, le da jih držijo v podrejenem položaju na drugačen način).

Thomas ::

Ženske so imele volilno pravico najprej v NEkomunizmu. V komunizmu niso imele volilne pravice ne ženske in ne moški. Noben ni imel volilne pravice v komunizmu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

V komunizmu so vsi imeli pravico voliti za partijo, ne govori neumnosti.

Ženske so skoraj tako kot zdaj na Norveškem spodbujali, naj zasedejo pomembne funkcije.

Sufražetke so že naredile prvi korak v urbanih središčih zahoda, ampak od tega na tem istem zahodu ni bilo nič - kar spomnite se, kako se je z ženskami v ameriki ravnalo še tik pred drugo vojno.

ZDA so kar temeljito posrkale kulturo emancipacije iz ideologije, ki jo je jemala zares. Seveda - nič slabega ni pobirat dobre ideje od drugih - pa naj bodo magar ideološki sovražniki.

Double_J ::

Ampak a ni to še najboljša možnost za Al-Kaido? Da pač njen kandidat enkrat zmaga na volitvah.
Saj je dovolj da 1x, pa magari čez 50let?

Potem si itak lahko nastavi svoje ljudi. Minimalno kar bi mu zagotovo uspelo je, Al-Kaidi potalat nuklearno orožje.

perci ::

Pa kaj ste vi zblaznel? Obama je alkaidovc po novem? Dobr, da ste povedal. :\

Daedalus ::

Zahod JE tweakan "christian way".

Bi bil nor, če bi to zanikal. Je pa tud res, da so glavni prodajalci ideje o Bogu bili odcepljeni od državne oblasti že lep čas nazaj. In da je uvajanje kakih preživetih pogledov pač nesprejemljivo. Obenem pa še potrata časa in energije. Bog in država - se pač ne mixata dobro. Je bilo in je še zdaj na voljo dovolj primerov. Iran je recimo en tak.

Taliban in kataliban - isto sranje, drugo pakovanje. Na Zahodu mamo pač to srečo, da so eni ljudje pred zdaj pa že kr precej časa pogruntali, kako zavarovat državno ureditev pred prevemi s strani [vstavi verskega voditelja po želji]. In primeru popuščanja raznim uvajalcem kreacionizma in bogu prilagojenih ustav, se zna situacija kmal obrnit - obstoječi red je pač precej krhka struktura. Takim se že v štartu pove, da je to pač off limits. Če je kristjan, musliman, al pa kaj tretjega - to je drugotnega pomena.

Pa kaj ste vi zblaznel? Obama je alkaidovc po novem? Dobr, da ste povedal

Pomoje jih muči rasizem. Pač, dečko je črn - ni hudič, da je še kaj drugega narobe z njim.

Če bi bil Obama človek na mestu, bi našel enga druzga črnca, če že mora biti ravno črnc predsednik. O. J. bi bil IMHO manjši riziko.


...
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

drejc ::

Odkar mamo Protestante


..ki so ravnotako kristjani..
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

poweroff ::

Desničarji so povsem odklopljeni od realnosti. Za pomislit, da bi ameriški predsednik AlKajdi potalal nuklearno orožje moraš biti res hudo usekan.

Saj, če bi bil kakšen republikanec, bi še verjel, da bi jim bil sposoben potalat WMD in konvencionalno orožje (kot Iraku in talibanom pred leti). Ampak z nuklearnim orožjem se niti republikanci ne zaje*vajo.
sudo poweroff

Luka Percic ::

Jaz se nebi preveč bal Obame. Sej majo vzvode da ga razrešijo, če bo kaj nakazovalo v to smer. Konec koncev pa nebo preživel več kot 4 leta če bo "popuščal" (drugega si kot predsednik najbrž itak nemore privoščit- politična smrt).

Ravno tako se ne bojim Hukabee-ja čeprav ima tako mnenje.

Ga bodo že ustavili- sej niso v kongresu tako neumni da bodo ustavo prilagajali bogu.

Le padel je na mojem mestu (skoraj) idealnega (izvoljivega) USA predsednika.

Zgodovina sprememb…

Calligulla ::

Ne rabis bit usekan, da mislis, da bi predsednik ZDA nuklearno orozje dilal Al kaidi. Republikanski so to skos poceli z konvencionalnim orozjem. Ce bi v tem videli smisel bi jim pac dilali se jedrsko. Samo ena stopnicka visje. Demokratski pac ne.

Je pa res desnicarski folk ze cist paranoicno f.. up z takimi blaznimi idejami. Persen anyone?

drejc ::

Ne rabis bit usekan, da mislis, da bi predsednik ZDA nuklearno orozje dilal Al kaidi.


Stvar zornega kota. Zame je usekan tisti, ki pravi da ni treba bit usekan da to misli.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

drejc> ..ki so ravnotako kristjani..

Seveda - ampak odkar imamo več kot samo eno mainstream različico vere, odkar je konkurenca, smo bistveno na boljšem tudi vsi ostali. Nenadoma ni več RKC way or the highway.

Luka Veliki> Jaz se nebi preveč bal Obame. Sej majo vzvode da ga razrešijo, če bo kaj nakazovalo v to smer.

Tudi za GWB so imeli take vzvode, pa ga niso razrešili, ko je delal kapitalno napako za kapitalno napako.

Luka Veliki> Ga bodo že ustavili- sej niso v kongresu tako neumni da bodo ustavo prilagajali bogu.

Greš stavit? Požegnal so Patriot Act, ne da bi ga pozorno prebrali (in ugotovili, da je v nasprotju z ustavo), na primer.

drejc ::

Greš stavit? Požegnal so Patriot Act, ne da bi ga pozorno prebrali (in ugotovili, da je v nasprotju z ustavo), na primer.


Ne vem kje ti v tem vidiš Boga. Jasna so dejstva da z vsemi vzvodi ki so jih vpeljal (tudi Patriot act) od 11.9.01 ni bilo terorističnega napada "on american soil", medtem ko jih Evropejci fašemo po par na leto.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

drejc> od 11.9.01 ni bilo terorističnega napada "on american soil",

Slab argument - če si spremljal delo preiskovalne komisije si vedel, da je bil GWB zelo natančno informiran o namerah Alkajde o terorističnih napadih v ZDA in o tem kako se bodo ti napadi izvedli. Kaj je ukrenil?

Sprejel je slabo zakonodajo.

Saj bi rekel, da bi bilo fino, če bi se še kdo kje razstrelil, da bi vam dokazal, da Patriot Act ponuja zelo šibko zaščito v primerjavi s tem v kolikšni meri taca po ameriški ustavi, ampak si dejansko tega ne želim.

Daedalus ::

Jasna so dejstva da z vsemi vzvodi ki so jih vpeljal (tudi Patriot act) od 11.9.01 ni bilo terorističnega napada

Požegnal so Patriot Act, ne da bi ga pozorno prebrali (in ugotovili, da je v nasprotju z ustavo), na primer.

Se pravi, da je ok, če Država sistematično krši lastne temeljne predpise, če se po drugi strani hvalisa z večjo varnostjo?

Ah, ja. Novo vreme, stare dileme. Komunizem je bil potemtakem, drejc, čist kul. Kriminal? Ga praktično ni blo, če gledamo situacijo danes. Seveda je taka trditev absurdna, kot je absurdna ona, da če me Država "ščiti," ji je pa dovoljeno vse. Vključno z banom Habeas Corpus akta in z mučenji, ugrabitvami, posebnimi taborišči. Zveni znano? Seveda, vse to je del naše temne zgodovine. Zdaj se pa odloči, kje stojiš.
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

jype ::

drejc ::

Kriminal? Ga praktično ni blo,


Lej tole + to da so takrat vsi mel zastonj flet in garantiran job je ena taka konkretna laž.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

drejc ::

Komunizem je bil potemtakem, drejc, čist kul


Komunizem se orenk loči od ZDA, predvsem v ekonomski svobodi o kateri tam praktično ne moremo govoriti. Dodaj to da je bila tudi osebna svoboda totalno v podnu in dobiš populistično-totalističen sistem.

Se pa strinjam da na osi osebne svobode se združene države bližajo totalitarističnim, tudi zaradi terorističnih groženj, ampak dokler imaš ekonomsko svobodo in mešanje dreka vsake 8 let, le-tega nikoli ne moreš doseči.

Mislim pa da se tukaj mi2 razhajava v tem, da jaz vseeno mislm da CCTV style nadzor in patriot act je sprejemljiv v državi, ki je v vojni, ti pa da ni dopusten. Ampak moraš vedeti, da enako razmišlja tudi "druga stran".
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

drejc> Ampak moraš vedeti, da enako razmišlja tudi "druga stran".

Kaj je s tabo narobe? A hočeš Alkajdo obtožit demokratičnosti?

Alkajda bi z veseljem imela totalitarizem po vzoru Patriot Acta po celem svetu. Saj za to se bori. Sicer bi gor namalala Alaha, ampak meni totalitarizem ne diši ne glede na to kakšno nalepko ima.

drejc> Lej tole + to da so takrat vsi mel zastonj flet in garantiran job je ena taka konkretna laž.

Ne, ni. Laž je zgolj to, da tak sistem lahko sam sebe v nedogled preživlja.

Kriminala je bilo malo tudi zato ker so vsi imeli službo, če je pa kdo ni imel, je bil pa pošteno sumljiv.

drejc ::

A hočeš Alkajdo obtožit demokratičnosti?


Alkajda ima rada levičarje, pa saj to vsi vemo...lažje bombirajo zahod.
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

jype ::

drejc> Alkajda ima rada levičarje, pa saj to vsi vemo...

Mhm, splošno znano dejstvo, da je GWB komunist.

drejc> lažje bombirajo zahod.

Ker če bi bil po vzoru desničarjev, sploh ne bi bil zahod.

Daedalus ::

Drejc - po piki kdaj pa kdaj sledi še kak stavek. Preberi ga, pol pa se boma naprej menila, mkay?

p.s.

Mislim pa da se tukaj mi2 razhajava v tem, da jaz vseeno mislm da CCTV style nadzor in patriot act je sprejemljiv v državi, ki je v vojni, ti pa da ni dopusten.

Zakonodaja, ki nasprotuje temeljnim pravilom države (=ustava), ni dovoljena niti v mirnem, niti v vojnem času. Tu se razlikujema - ti zagovarjaš nenapovedane in neutemeljene analne preglede "sumljivih oseb," jaz pač ne. Kot ne zagovarjam neomejenega pripora brez možnosti pritožbe, al pa vsaj pridobitve informacije, česa si obtožen. Je en tip po imenu Kafka napisal krasno knjigo o tem - preberi jo kdaj. Al pa kako od Zupana. CCTV je pa itak en joke, za katerega so že Britanci priznali, da ne deluje. Je bolj za dober vtis, ko pa za kaj uporabnega. Al pa si mogoče tolk naiven in verjameš, da lahko kamere zaustavijo z bombami obloženega norca na poti do glavne železniške postaje?
Man is condemned to be free; because once thrown into the world,
he is responsible for everything he does.
[J.P.Sartre]

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Daedalus ()

poweroff ::

A hočeš Alkajdo obtožit demokratičnosti?

Alkajda ima rada levičarje, pa saj to vsi vemo...lažje bombirajo zahod.


Ima rada? Kvečjemu potrebuje jih morda. Ampak štos je v tem,d a alKajda morda potrebuje levičarje, AlKajdovci pa SO desničarji!

Komunizem se orenk loči od ZDA, predvsem v ekonomski svobodi o kateri tam praktično ne moremo govoriti.
Točno.

Morda je treba dodati le to, da na Kitajskem pa sedaj ekonomska svoboda je...

Dodaj to da je bila tudi osebna svoboda totalno v podnu in dobiš populistično-totalističen sistem.
...osebna svoboda pa je totalno v podnu. Kar pomeni, da je sodobna Kitajska v bistvu kapitalistična država.

Se pa strinjam da na osi osebne svobode se združene države bližajo totalitarističnim, tudi zaradi terorističnih groženj, ampak dokler imaš ekonomsko svobodo in mešanje dreka vsake 8 let, le-tega nikoli ne moreš doseči.

To je nedokazana trditev. Poleg tega je bo bullshit, ki ga prodajajo Chicago boyzi. Zame je svobodna družba le tista, ki mi omogoča OSEBNO in EKONOMSKO svobodo. Oboje.

Kar je manj kot to, je totalitarizem. Pa naj bo sovjetskega, ali kitajsko-ameriškega tipa.
sudo poweroff

PacificBlue ::

Tole je iz Rtvslo.si

Med demokrati največ denarja Clintonovi ... Hillary Clinton, ki je med vsemi kandidati do zdaj zbrala največ denarja, se za to lahko zahvali predvsem DLA Piperju (470.150 dolarjev), Goldman Sachsu (407.561 dolarjev), Morganu Stanleyju (362.700 dolarjev), Citigroupu (350.895 dolarjev) in Lehman Brothersu (237.270 dolarjev). Njen največji tekmec v borbi za demokratsko nominacijo Barack Obama je največ denarja prejel od Goldman Sachsa (421.763 dolarjev), UBS-a (296.670 dolarjev), Lehman Brothersa (250.630 dolarjev), National Amusementa (245.843 dolarjev) in JP Morgan Chase (240.788 dolarjev).


... med republikanci pa Romney Med republikanci je največ denarja zbral Mitt Romney, sam pa je v svojo kampanjo vložil 35,4 milijona dolarjev. Za njegovo kampanjo so največ prispevali Goldman Sachs (223.925 dolarjev), Merrill Lynch (163.020 dolarjev), Citigroup (162.950 dolarjev), Morgan Stanley (152.050 dolarjev) in Lehman Brothers (137.450 dolarjev). Nekdanjemu guvernerju Massachusettsa po zbranih nominacijah sledi republikanski favorit John McCain, katerega kampanja je lani skoraj bankrotirala. Pred bankrotom so mu kampanjo z največjimi donacijami rešili Merrill Lynch (155.950 dolarjev), Citigroup (153.362), Blank Rome (143.501 dolar), Greenberg Traurig (130.587 dolarjev) in Goldman Sachs (85.252 dolarjev).


Hm zanimivo tile Goldman Sachs,Lehman Brothers-i in JP Morgan Chase Bank..če bi se poglobili oziroma skušali pridobiti informacije kdo so ti ljudje.. bi prišli do tega kar mi ne verjamete..do svetovne zarote..ti ljudje podpirajo obe strani..tako v politiki, kot v vojnah..ustvarijo konlikt, da lahko potem(seveda ker imajo moč odločanja..Združeni narodi,elite v ozadju..) predlagajo neko rešitev, ki je seveda njim v korist(njihovim interesom)..to je tako imenovana "Hegelian dialectic..The Hegelian dialectic is the framework for guiding our thoughts and actions into conflicts that lead us to a predetermined solution. If we do not understand how the Hegelian dialectic shapes our perceptions of the world, then we do not know how we are helping to implement the vision for the future...Preberite si ta članek..zelo toplo priporočam.vir: KLIK..in natanko o tem jaz govorim ves čas, da nas skozi manipulacijo tv..mediji..internet..itd..držijo v šahu..oziroma, da nam ustvarjajo neko iluzijo, ki pa nam jemlje življensko energijo-moč(delamo v sistemu,kjer je vedno skoraj eden nadrejeni)..nikoli nismo svobodni, čeprav si mislimo, da smo ampak nismo..ampak po drugi strani je pa catch, ker se nam to na neki način mora dogajati, da spoznamo(ob trpljenju), da smo duhovna bitja in ne neka delovna sila oziroma surovina oziroma z drugo besedo "potrošniki"..v vsaki slabi strani je nekaj dobra in obratno..jing jang..vendar vseeno smo na robu, zato moramo prekleto paziti, da ne pademo čezenj..in tile "norci" so eden izmed povodov, da se to lahko zgodi...


Edit:typo

Zgodovina sprememb…

drejc ::

ti ljudje podpirajo obe strani


Telekom, Iskratel, Mobitel, Simobil...so tudi na osi zla potemtakem?
"Rise above oneself and grasp the world"
- Archimedes of Syracuse

PacificBlue ::

Hm..na osi ne..verjetno pa tam nekje pri repu ali proti koncu repa zla..Zdaj če se razumemo, kaj sploh zlo pomeni..Zame je zlo samo človeška neumnost in nič drugega..

Avby ::

Jaz se "bojim" da bo zmagal republikanec.

Clinton-ova in Obama pa ne. To se mi zdi najbolj vrjeten scenarij!

cypena ::

Hm zanimivo tile Goldman Sachs,Lehman Brothers-i in JP Morgan Chase Bank..če bi se poglobili oziroma skušali pridobiti informacije kdo so ti ljudje.. bi prišli do tega kar mi ne verjamete..do svetovne zarote..ti ljudje podpirajo obe strani..tako v politiki, kot v vojnah..ustvarijo konlikt, da lahko potem(seveda ker imajo moč odločanja..Združeni narodi,elite v ozadju..) predlagajo neko rešitev, ki je seveda njim v korist(njihovim interesom)...in natanko o tem jaz govorim ves čas, da nas skozi manipulacijo tv..mediji..internet..itd..držijo v šahu..oziroma, da nam ustvarjajo neko iluzijo, ki pa nam jemlje življensko energijo-moč(delamo v sistemu,kjer je vedno skoraj eden nadrejeni)..nikoli nismo svobodni, čeprav si mislimo, da smo ampak nismo..ampak po drugi strani je pa catch, ker se nam to na neki način mora dogajati, da spoznamo(ob trpljenju), da smo duhovna bitja in ne neka delovna sila oziroma surovina oziroma z drugo besedo "potrošniki"..v vsaki slabi strani je nekaj dobra in obratno..jing jang..vendar vseeno smo na robu, zato moramo prekleto paziti, da ne pademo čezenj..in tile "norci" so eden izmed povodov, da se to lahko zgodi...

tud meni se včasih zazdi, da je tako. ali pa sem prevečkrat matrico gledal:)
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

username ::

bi prišli do tega kar mi ne verjamete..do svetovne zarote..ti ljudje podpirajo obe strani..
Pha. A ti misliš da si sedaj nakaj blazno novega povedal? Sem mislil, da je to splošno znano - večina lobistov vedno podpre oba kandidata, ker tako vedno zmaga njihov. To je vendar jasno.

To je tako kot bejba, ki se pusti peljat na večerjo dvema tipoma, ampak samo z enim (taboljšim) fuka, z drugimi ne. To se pač dogaja, get over it.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

cypena ::

če je res čisto tako, potem sploh nimaš prave izbire, v vsakem primeru izbereš ISTO "glavo". hmm, kako bi lahko temu rekli...
demokracija, svoboda odločanja in ipd., nekako ne bi ustrezalo, ali pač?
občasno vse skupaj zadiši na neke vrste diktaturo, hehe
dolga, interaktivna, "real time" gledališka igra :))
vse skupaj je en kup basanja folka, ki za vedno manj piče vse to odpelje.
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)

podbevna ::

Cypena, Blue in ostali. Prosim preberite zadnji post v To sem čakal! temi in nehajte bluzit o zarotah.

Zabavno je, da ima podobne vzorce včasih tudi Thomas (teorija o podtaknjencu iz madrase). A pri njem gre po mojem bolj za retorično manipulacijo in iskanje casus belli, kot za resnično vero v zarote, ki osmišljajo svet. Vsaj upam...

Thomas ::

> Zabavno je, da ima podobne vzorce včasih tudi Thomas (teorija o podtaknjencu iz madrase).

90+% je verjetnost, da Obama ni podtaknjen, oziroma se v medresi ni bistveno okužil.

A ga ne bomo sprejeli v našo firmo za komercialista, pač pa bi lahko postal Predsednik Amerike.

Že iz tega razloga, bi moral sam Obama, ker je zahajal v "nevarna okolja" odstopiti od tekme za to funkcijo.

Ker ena majhna možnost, da se fundijem posreči še kakšen "veliki met" pa je, zato bi morali ukrepati z vso previdnostjo. No ja, če ga Clintonka povozi, je že vse OK. Volitve bi bile pa IMO že preveč tvegana stvar.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

PacificBlue ::

Zmagovalec predsedniških volitev v Zda bo Hillary Clinton..to sem že izjavil in trdim tudi zdaj..

Thomas ::

Zarad mene. Al je ona al pa McCain, men dol visi. Oba sta ena levičarja zame, ampak ne prehuda.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
««
4 / 23
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ron Paul (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
757093 (4865) innerspace
»

McCainov klub pozabil pobrisati blackberry

Oddelek: Novice / Zasebnost
104229 (2574) Loki
»

V ZDA kršijo tudi zasebnost predsedniških kandidatov?

Oddelek: Novice / Zasebnost
473727 (2377) jype
»

Hillary Clinton - predsednica ZDA?

Oddelek: Loža
111707 (1486) michel

Več podobnih tem