» »

PS2 kot [DivXvid] predvajalnik in še več

PS2 kot [DivXvid] predvajalnik in še več

«
1
2 3
...
5

kiFni ::

Glede na to da jih je bilo pri nas veliko prodanih in je vedno cenejši sem pomislil zakaj ne bi imel ta forum temo PS2 kot predvajalnik, kot ga ima Xbox. Tudi PS2 je lahko dobra multimediska naprava, ki predvaja filme, mp3, in slike.

Zdaj ko je doba teh DivXvid playerjev, sem se odločil da napišem mal o PS2 in njegovih zmožnostih predvajanja divxvid. Sploh za tiste, ki že imate konzolo, ne veste pa, da se da
predvajati filme in nameravate kupiti divx player. Res da prihaja nova sestrica (PS3), ampak je tale še precej uporabna in še nakaj časa bo. V primerjavi z Xškatlo je ves homebrew software legalen, ker se ne uporablja sonyjev compiler. Programe se najde na straneh povezanih s PS2. Za Xškat je treba preiskat vse torrent strani.

PS2 z vgrajenim 128 bitnim, 300 MHz procesorjem (294.912 MHz, če sem bolj točen) dobro predvaja divx filme s podnapisi brez zatikanja. Kar pa ne bi mogel reči računalnik z 300 MHz CPU. No ja v LINUXu in DOSu bi še šlo. Konzola sama po sebi tega ne omogoča, vendar se da dokaj preprosto namestiti program za predvajanje. Nekako morate PS2 prepričati da prebere pečen CD. Se pravi modificirat softwaresko ali hardwaresko.

Spodaj so še ostale specifikacije.
CPU: 128-bit CPU
System Clock Frequency: 294.912 MHz
Cache Memory: Instruction: 16KB, Data: 8KB + 16 K(ScrP)
Main Memory: Direct Rambus (Direct RDRAM)
Memory Size: 32MB
Memory Bus Bandwidth: 3.2GB per second

Co-processor:
FPU (Floating Point Unit)
Floating Point Multiply Accumulator x 1
Floating Point Divider x 1

Vector Units:
VU0 and VU1
Floating Point Multiply Accumulator x 9
Floating Point Divider x 3

Floating Point Performance: 6.2 GFLOPS
3D CG Geometric Transformation: 66 million Polygons per Second
Compressed Image Decoder: MPEG2

GRAPHICS
Graphics Synthesizer™
Clock Frequency: 147.456MHz
Embedded DRAM: 4MB
DRAM Bus Bandwidth: 48GB per second
DRAM Bus Width: 2,560 bits
Pixel Configuration: RGB:Alpha:Z Buffer (24:8:32)
Polygon Drawing Rate: 75 million Polygons per second
Screen Resolution: Variable from 256 x 224 to 1280 x 1024

SOUND: “SPU2 + CPU”
Number of Voices: ADPCM: 48 ch on SPU2 plus definable, software programmable voices
Sound Memory: 2MB
Output Frequency: Variable up to 48 KHz (DAT quality)

IOP: I/O Processor
CPU Core: PlayStation (current) CPU (R3000)
Clock Frequency: 33.8688MHz or 36.864MHz (selectable; PlayStation/PlayStation 2 mode)
IOP Memory: 2MB
Sub Bus: 32-bit
Interface Types: IEEE1394 i.LINK, Universal Serial Bus (USB) x2, Cont...


Najprej je nastal PS2REALITY player nekih španskih programerjev pod imenom PS2REALITY TEAM, ki je dobro opravljal svoje delo, vendar podnapisi niso bili ravno najlepši, in veliko filmov je štekalo zaradi prevelike resolucije (priporočljiva je bila maximalna 640x???-glede na razmerje in bitrate okoli 1000kbps). Potem je prišel SMS (SimpleMediaSystem), drugih programerjev. Vse te filme sem probal s SMS in so gladko tekli. Sicer je še vedno v razvoju, a vse lepo dela. V glavnem z novo verzijo dodajo kak manjši popravek in podporo večjemu številu kodekov. Celo (720x395) resolucijo predvaja preverjeno, sicer je malo filmov s tako veliko resolucijo. Ima še cel kup nastavitev, npr. velikost in pozicija podnapisov, meni najljubša je pa, da ima sleep funkcijo. Kolikokrat ste zaspal pri prižganem TV? Nastavim čas izklopa v SMS in TV npr. 1 uro. Aha še to, filme predvaja z notrajega diska (samo debele konzole), zunanjega USB diska ali USB ključa (če imate tok velikega, da gor spravite cel film) in CD/DVD-ja.

Zaenkrat tok, če bo tema kam stekla, bom opisal kako pripraviti PS2 softwaresko, da ob vklopu pežene program, ki ga vi želite v tem primeru SMS player.

Moj namen je seznanit folk, da ima PS2 še prihodnost, in da uporabna še za kaj več, kot gledanje DVD filmov in igranje špilov pozno v noč.

O SMS-ju si lahko preberete tukaj
  • preklical razglas: Mavrik ()

bzp ::

Kul, hvala ... nisem poznal SMS, sem pa uporabljal PS2REALITY ... samo se en zunanji USB disk najdem pa bo!

kiFni ::

Tukaj je še MyPS2. To je kot nek OS ali meni za upravljanje sistema, pregledovaje slik, poslušanje mp3 in internet radia.

No vse tole se da delat:
Features of myPS2

- Browse pictures from HDD, CD/DVD, USB or network shares
- Thumbnail preview and image zoom
- Create and manage files and directories on HDD, Memory Cards, USB
- Recursively copy and delete directories and files
- Launch other software from HDD, MC, CD and USB
- FTP server running in the background allowing you to easily copy files
from and to your PS2
- threaded MP3 player that plays MP3s from CD, HDD, USB or network
- Shoutcast radio client
- Shoutcast station browser
- Access Windows network shares

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kiFni ()

kiFni ::

Jaz nisem v naslov teme dal PS2. Zakaj ste spremenil?

mirkuma ::

Lahko napises kako pripraviti SMS player da bo na modani konzoli stekel z memory kartice? Oz obstaja kaksen ISO s katerega bootas SMS player in potem iz USBja gledas filme?
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

kiFni ::

Kater mod pa imaš? Nekateri podpirajo tudi boot z memory kartice.

kataklysm ::

Hmm..čeprau si lastim ps2 in ga ne bi zamenju za nobeno drugo konzolo (do zdaj);) bi priporoču, da filmov gor ne vrtite. Ma zlo občutljiv laser in pri gledanju filmov hitr crkne. Razn, če so pri novejših verzijah konzole to popravl...:))

Lp
ESi

mirkuma ::

@kataklysm SMS omogoca gledanje iz trdega diska, preko net adapterja iz USB kartic ter USB trdega diska ter celo streeming direktno iz PCja tako da laser ne trpi sploh...
Mimogrede imam PS2 v7 in Messiah mod chip, pa nimam od nakupa (zadnjih 5 let) nikakrsnjih tezav z laserjem, dela kot sus in tudi pred pojavom DivXvid predvajalnikov za male denarje sem na veliko gonil PS2 in Realiity Player za gledanje DivXvid-ov. Je pa res da zadnja leta v glavnem igram samo cez zimo (ker dugace za to nimam vec casa...) in se to samo velike PS2 only originalne naslove...mogoce tudi to pomaga ohranjati zivljensko dobo laserju...
...all those moments will be lost in time, like tears in the rain...

kataklysm ::

Aja sm mislu, da samo prek laserja bere filme.. Na disk še pomislu nism:8) Se oproščam. Tut sam sm meu pred leti čip v mašinci ampak sm ga takoj vn zadegu kokr se je uniču laser. Zdj špilam originale in laser drži kot mora. A da bere film iz diska rabim nujno čip?

Lp
ESi

kiFni ::

Lej tkole. Pojdi na ta link, kamor sem uploadal vse kar se rabi za PS2, in potegni dol sms.rar. Zapeči z nerotom na CD in daj v PS2. Zalaufal ti bo program LaunchElf v3.62 zadnja verzija.

Pojdi v filebrowser, potem cdfs. Skopiraj SMS in SYS-CONF direktorija na memory kartico v root (mc0:/), pa upam da imaš še kaj placa gor. Kopiraš in prilepiš tako da pritisneš R1 na controlerju.

V SYS-CONF so konfiguracijske datoteke za network (IP) za SMS in LaunchElf in USB driver brez katerega ne dela usb disk. Potem resetiraš da ti vse zazna. IPje lahko nastaviš v programu LaunchElf ali na PC v notepadu.

SMS zaženeš da browzaš do njega (mc0:/SMS/SMS Version 1.7 (Rev.2).elf). Lahko pa tudi narediš bližnjice, da se pokažejo na začetni strani LaunchElfa, pritisneš na tipko ki si jo določil in se zalaufa. Lahko pa tudi direkt s CDja. Če imaš pa disk lahko skopiraš sms na disk-notranji ali usb, vendar ne celega direktorija, samo SMS Version 1.7 (Rev.2).elf, ker nastavitve išče in shranjuje v mc0:/SMS

Jaz imam mod MATRIX INFINITY, ki imam možnost boota z MC ali HDD, tako ko prižgen PS2 mi takoj zažene program, ki sem ga izbral (LaunchElf v mojem primeru, ker je zelo dober za osnovni meni).

Tole sem zdele ful na hitr spisal upam da ti/vam bo jasno. Če ne smo pa tukaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kiFni ()

kiFni ::

kataklysm
Ni nujno, lahko nabaviš swap magic. Če si že tok zmetu za igre boš pa še to kupil (okrog 10 jurjev). Ostane ti na voljo še exploit, rabiš eno original igro od PS1 in MC, pa nekoga ki ima čip, da posname na MC.

kataklysm ::

Okej! Ej hvala za razlago. Bom nabavu swap magic in takoj ko bo cajt(šiht:| ) to zrihtu.

Lp
ESi

mihaahim ::

kaj ta sms ne gre nastavit brez da bi mel Network adapter?

kiFni ::

Kaj bi pa rad nastavil?

mihaahim ::

je ze ok :), mislo sem da rabis NA za to :)

kiFni ::

Sprobal sem tazadnjo verzijo SMS pa se mi zdi da še lepše laufajo filmi.

KleBac ::

A je kakšna fora glede HDD-ja ? FAT / FAT32 / NTSC ?


lp, symbolman

In my life....I should do what I could !

kiFni ::

Povej kakšen disk imaš. Zunanji USB ali notranji na ethernet adapter priklopljen?

USB mora bit FAT32.

Notranji pa sformatiraš z DMS HDD Format Tool.

kiFni ::

Dr.Boris ::

Jaz pa imam v ps2 vgrajen Mars chip pa mi ta stvar s sms playerjem ne deluje,naloži se normalno ko pa vložim divx cd pa mi javi nekakšen illegal error.Pri prijatelju ki ima neki drugi čip mislim da matrix ali nekaj takega pa stvar super "laufa".Ali se da tu kaj storiti da ne bi menjaval čipa?:\

kiFni ::

Ja mislim da pri marsu ne smeš odpirat dvd pogona ko enkrat boota. Mogel boš dati na isti cd ali dvd film in SMS player. Še najboljše je pa če imaš USB zunanji disk ali USB ključ in skopiraš film gor, pa priklopiš na PS2. Matrix Infinity pa s tem nima problemov. Tud jaz ga mam.

kiFni ::

Zdaj v 1.9 verziji SMS podprta tudi samba. To smo čakali.

caribbean ::

Zanima me kje bi lahko dobil ta sms.rar ker link od videofrika ne dela?!

kiFni ::

SMS

Pa srečno!

dolenc ::

Lepo napisano videofrik

Za tiste, ki pa nimajo mod chipa ali swapa, pa lahko naredijo tako, da film zapečejo kot cd ali dvd video. Lahko z nerotom direktno, samo nisem našel kako se doda podnapise. Lahko se pa z programčkom Avi2dvd, ki isto kot nero pretvori, pa še podnapise se lahko doda, potem pa to zapeče.
In PS2 lepo predvaja, pazit je treba le, da so kvalitetni mediji (Verbatim, Imagination) in da se pečejo pri nizki hitrosti (najboljše 2x), če ne, bo film štekal.

Slaba stran tega je le da je pretvarjanje kar dolgotrajno, 700mb film pretvarja okoli 2h.

Isto velja tudi za audio cd/dvdje, le brez čakanja za pretvarjanje:).

kiFni ::

Ne vem zakaj bi pretvarjal v DVD video. SMS je glih zato narejen da predvaja divXvid in to prek mreže (samba). Tist swap magic pa ni tok velik strošek.

caribbean ::

Morda kdo ve kje se bi dalo kupiti YPrPb kabel?!:D

tomaz-1991 ::

Tale SMS to je isto kot če bi imel swap magic ali boljše ?
Kaj lahko imam ta SMS brez mod čipa ?
Mi bo potem predvajalo presnete igre in dvdje ?
Zakaj ko da USB v playstation 2 nič ne zažene na njem pa imam film ?

kiFni ::

Tale SMS to je isto kot če bi imel swap magic ali boljše ?


SMS in SwapMagic nimata sploh nič skupnega. SMS program za predvajanje divx video datotek.
Swapmagic pa lahko zažene ta program, ali kateri drug program za PS2, ali varnostno kopijo igre.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kiFni ()

caribbean ::

Jst še zdej ne vem kaj moram dat na CD oz USB, katere fajle

kiFni ::

Povej kaj več!
Imaš čip ali swapmagic?

caribbean ::

Jst mam čip Matrix Infinity.

kiFni ::

Tud jaz imam ta čip. Lahko ti pošljem po mailu svoj save po ga skopiraš na memory card.

caribbean ::

Moj mail je bfrenk@volja.net. Mi lahko še poveš kako bom dal fajle gor na memory card. Hvala.

kiFni ::

Kaj če bi si ti mal prebral na PS2 scene. Potem bo vse bolj jasno.

colin ::

imam chip h2o želel sem probat ta program ko sem si pobral datoteko dol sms version 1.9 (rev.2) je datoteka z končnici elf ne pa rar kot je opisano vseeno sem posnel na cd a se program ne zažene na file browseru cd-napiše da je neznan format HVALA

kiFni ::

Lej rabiš CDGENPS2, google vabi. V notepad (beležnica) prepiši tole:

BOOT2 = cdrom0:\SMS.ELF;1
VER = 1.00
VMODE = PAL

in shrani kot SYSTEM.CNF (velike črke), save as type: all files.V prvi vrstici je SMS.ELF, preimenuj fajl tako.
Odpri CDGENPS2 in povleci z miško not SYSTEM.CNF.
Desni klik z miško na SYSTEM.CNF v CDGenPS2, izberi edit in označi FIX LBA in vnesi 12331 in OK.
Potem poveleci not še SMS.ELF. Klikni image in shrani. Zapeči na CD. Zdaj bo PS2 zagnal SMS player.

Tako lahko zapečeš katerikoli program za PS2. Jaz imam nastavljen uLaunchELF ki je kot nekašen meni, od kod lahko zaženeš programe naložene na memory cartici (MC), ali disku. Pomembem je SYSTEM.CNF, ki mora biti prisotem če boota s CDja.

Najboljše da si narediš tak boot cd z uLaunchElf in player vržeš na zunanji disk ali USB ključ, ga priklopiš na PS2 in ga potem zalaufaš od tam. Disk ali usb ključ mora bit formatiran v FAT32.

colin ::

VIDEOFRIK najlepša hvala zdaj mi je bol jasno

caribbean ::

Videofrik lahko tudi meni prosim pomagaš? Kot sem že povedal imam čip Matrix INFINITY. Downloadal sem si tudi CDGenPS2 in sms.elf. Kako naprej? Hvala.

kiFni ::

@caribbean

Jutri bom nekam uploadal iso fajl pa si ga boš zapekel. Ti si pa tacajt daj gor tazaden firmware za Matrix Infinity.

tomaz-1991 ::

Jaz pa sem si downloadal program avi2dvd. Ko pa naložim avi film mi tam pod audiostrem piše audiostrem ena tam piše nekaj. Pod audiostream 2 pa 3 pa piše none zaradi tega mi ap noče spremenit. Sem imeč program convert xsx to dvd nekaj takega. Pa mi je spremenilo samo mi podnapise ni dalo zraven pa čeprav sem ji dodal.

Kaj naj naredim ?

Film mi pa drugače predvaja na ps2 samo podnapisov ni.;( ;( ;(

kiFni ::

Evo kot sem obljubil, sicer z zamudo.

Semle sem postavil image s SMS playerjem in ULAUNCHELF menijem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kiFni ()

colin ::

VIDEOFRIK
hvala! mi dela... meni ni uspelo ker sem ugotovu da imam pokvarjen pekač zanima me še samo če je možno da se mi na čipu H2O launchelf zažene brez cd-ja skopiral sem že mape BOOT, SMS IN SYS-CONF na MC NAJLEPŠA HVALA

kiFni ::

Kasneje sem ugotovil da so se pri izdelavi cd-ja, nekateri fajli spremenil v capital in jih je treba preimenovat.

SMS dir mora zgledat takole
- icon.sys
- SMS.cfg
- SMS.icn
- SMS.smb

in ne takole
- SMS.CFG
- SMS.ICN
... itd

Ker ne bo zaznal nastavitev (SAMBA in ostalo)
Se prav v dirktorijih na MC morajo bit icon.sys in .icn z malimi, ker za PS2 ni isto kot pri windows. Prekopiraj ali FTPjaj jih na PC preimenuj in skopiraj nazaj. Če je sms naredu nove jih zbrište in velike preimenujte v male.

kiFni ::

Ja dela tud pri H2O DEV1 mode.
Sem prebral da za H2O čip mora bit z malimi črkami (mc0:/boot/boot.elf). Preimenuj direktorij in file.

uporaga H2O čipa

1.MEDIA: Insert PS1/PS2/DVD disc and press RESET

2.CHIP-OFF: Hold RESET till picture on TV appears

3.DEV1: Do procedure for CHIP-OFF + tap 1x RESET

4.FORCE PS1/DVDvideo MODE: Hold RESET 1.5sec

5.EACH MODE ACTIVE UNTIL STANDBY!


Da se vklopi DEV1, izvedi korak 2 in potem samo nahitro pritisneš reset.

caribbean ::

Hvala videofrik!

_pobesneli_ ::

mam eno vprasanje...glede sambe.torej a to pomeni da postane ps2 z sambo ,pa da brskas z pcjem po ps2. ali da ps2 upa brskat po samba strežniku v mreži? ...kaj vpisem v SMS.smb ?
Gregor

kiFni ::

To pomeni da PS2 brska po sambi, kjer je pošerano. Lahko predvajaš filme in musko.

Napiši v SMS.smb file:

192.168.0.5 (IP na katerem laufa samba in imaš pošerano, linux ali windows)
IME PC-JA (z velikimi)
MYPS2 (pusti MYPS2)
uporabnik
geslo

Samo eno samba povezavo lahko vneseš. Če hočeš dostopat do druge mašine, moraš vnesti druge podatke.

_pobesneli_ ::

a je treba še kaj dodatnega nastavit v ps2? v sms-u ? a se tebi slučajno doagaja da sms izgubi mapo ki je povezana z Rad host client z ps-jem,potem ko je bil ta restartan?teži mi ker če hočem gledat kaj z diska da moram it izklopit/vklopit tega clienta da se ponovno poveže.

še nekaj..kako zaženes (bootas) Elfluncer ali pa SMS z memory card?mora imet kakšno posebno ime?mam v psju pa matrix infinity
Gregor

kiFni ::

Ob bootu drži trikotnik in krog istočasno. Potem nastavi kako naj boota. Glej redme od MI.
DEV1=mc:0/BOOT/BOOT:ELF
INFMAN=mc0:/MATRIXTEAM/MANAGER.ELF
DEV2=boota z diska, rabiš dev2 instaler, poglej na njihovo stran.
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Playstation 2?

Oddelek: Konzole
453725 (3187) Johansen
»

nakup rabljene PS2 konzole

Oddelek: Kaj kupiti
124098 (3659) Jago
»

PlayStation 3 že v proizvodnji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Konzole
7910775 (8907) Tr0n
»

PS2 - kaj je sploh to?

Oddelek: Pomoč in nasveti
131765 (1566) kiFni
»

Kupujem PS2 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
504707 (4015) TribesMan

Več podobnih tem