» »

Zakaj se mašina "zmatra"?

Zakaj se mašina "zmatra"?

V-i-p ::

Imam problem, ki me zelo moti, zato, če ma kdo kakšno rešitev je bom zelo vesel. Na računalniku (Tualtin 1.7ghz, 384mb rama, pc133, cas2, 40gb disk, ata 100, GF2 Mx400) mam nameščene Win XP. Ko mašino prvič zaženem, recimo zjutraj, dela kot se nekako za takšno konfiguracijo tudi spodobi. Se pravi, hitro, lepo, itd... igre delajo bp, bla, bla, bla. Če mašino uporabljam za internet, pisanje, word, excel, Dreamweaver, flash itd, lahko računalnik gonim cel dan pa bo delal vredu. Problem je pa sledeč. Kadar pa zapečem recimo, večje število cdjev zaporedoma, ali pa kadar igram igro dlje časa (MAFIA, GTA3, itd...), takrat se pa računalnik "zmatra". Kaj to pomeni? Kot prvo, predno pride iz igre nazaj v winse ali iz proggya za peko cdjev traja celo večnost, ko pride v winse, revež pol ure (ne dobesedno ;) nalaga nazaj ozadje, ikone, task bar, itd... potem pa vse dela zelo, zelo počasi, in ne preostane drugega, kot ponovni zagon, potem pa spet dela vredu. V čem bi bil tu problem? Prej, pri win 98se in z isto konfiguracijo teh problemov ni bilo. So xpji kaj krivi ali je kaj tretjega? Thx za info...
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

BigMan ::

Verjetno imaš disk preveč poln. Ostranjevalna datoteka je zato fragmentirana in traja več časa, da se naloži v ram. Če imaš disk razdeljen na več patricij, probaj spraznit particijo, na kateri je OS, defragmentiraj to particijo in stvar bi morala delati bolje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigMan ()

suse80 ::

Nastavi fiksno velikost swapa.
Obiščite stran o astronomiji ijn astrologiji http://www.mojevesolje.org

V-i-p ::

Hmm, fiksni swap file imam že od kar pomnim. Ni to... :'(
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

XsenO ::

Razlog je ker mnogo teh programov (novejše igre npr GTA3) ima težave z uporabo memorije- virtualne memorije in predvsem pri sproščanju le te zsto je žal edina rešitev restart lahko pa poskusiš s programi ki ti sporoščajo memorijo kot je ram booster. Upam, da ti to kaj pomaga.
1 + 1 = 1

TESKAn ::

Se strinjam z XenOm. Dobi si programček tweakall, lepo takrat, ko ti postane računalo utrujeno, zapri programe in sprazni RAM. Sicer bo trajalo nekaj časa, ma po posegu bo v RAMu le to, kar uporabljaš.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

CaqKa ::

če se ne motim je tudi na msjevi strani en progi ki ti ram 'sprazni'.
sam bi pa predlagal da glede na to da imaš xpje da se ko računalnik šteka malo poigraš s taskmanagerjem, pogledaš keri proces požere največ cpu time ali pa največ rama.. po potrebi tisti proces killneš ali pa restartaš. dostikrat explorer.exe 'šteka'.
pa lp

vili ::

pri peki vec CD-jk sem zadnic opazu mnogo nekih tmp fajlov (C:\Documents and Settings\vili.VILI-1800XP\Local Settings\Temp) tud po 1Gb velkih k jih je NERO nasral pol pa ti pocas zmanka diska - preveri kolk ga je prostega mogoce pa se mal RAMA dokup


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

GTA 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
26518485 (3471) Nyana
»

gta vice city (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Igre
69249167 (13770) Heavy
»

Swap ali pagefile?

Oddelek: Operacijski sistemi
493380 (2182) MrStein
»

1GB ram-a in windowsi XP??? Gre to sploh skupaj?

Oddelek: Operacijski sistemi
382307 (1557) R33D3M33R
»

Je z mojim računalnikom nekaj narobe?

Oddelek: Pomoč in nasveti
322021 (1421) AtaStrumf

Več podobnih tem