» »

Microsoftova raziskava: šefi menijo, da zaposleni pri delu od doma niso produktivni

Microsoftova raziskava: šefi menijo, da zaposleni pri delu od doma niso produktivni

Slo-Tech - Medtem ko zaposleni večinoma menijo, da so pri delu od doma vsaj tako storilni kakor v pisarnah, se njihovi nadrejenih s tem ne strinjajo. V raziskavi, ki jo je Microsoft izvedel med 20.000 zaposlenimi v 11 državah, so odkrili veliko neskladje med občutki zaposlenih in nadrejenih. Približno 87 odstotkov zaposlenih je menilo, da so doma enako ali bolj produktivni, a se 80 odstotkov njihovih vodij s tem ni strinjalo. To predstavlja težavo pri urejanju dela od doma, je dejal izvršni direktor Satya Nadella. Fenomen imenujejo produktivnostna paranoja. Poudarimo, da so merili občutke in prepričanja sodelujočih, ne pa dejanske storilnosti.

Obseg dela od doma je močno narasel med epidemijo in se je odtlej sicer nekoliko zmanjšal, a je še vedno precej večji kot pred njo. Na Linkedinu, ki je v Microsoftovi lasti, je približno 15 milijonov oglasov za delo. Pred epidemijo jih je stalno delo od doma ponujalo dva odstotka, trenutno pa jih je okrog 15 odstotkov. Tudi v Microsoftu trenutno omogočajo hibridni način dela, kjer zaposlenim omogočajo 50-odstotno prisotnost v pisarnah, za več dela od doma pa potrebujejo posebno dovoljenje nadrejenega. Povečuje se tudi število zaposlenih, ki niso nikoli poznali drugačnega načina dela. Microsoft je med epidemijo na novo zaposlil 70.000 ljudi, ki so vse od začetka poznali le delo na daljavo. Sedaj, ko se podjetja vračajo v pisarne, jih je treba ponovno pritegniti, predvsem pa jim pomagati, da se vključijo v delo in socialne povezave na delovnem mestu.

Od začetka pandemije doslej je zaposlitev v IT sektorju zamenjalo več ljudi kot kdajkoli dotlej. Mlajše generacije, na primer generacija Z, dvakrat pogosteje menjajo zaposlitve kot starejše. Če jim pogoji dela v podjetju, kamor sodi tudi delo na daljavo, ne bodo ustrezali, bodo preprosto odšli h konkurenci. Na trgu, kjer delavcev primanjkuje, je to za podjetja težava. Ko je Apple napovedal obvezno vračanje v pisarne, Tesla pa celo stoodstotno prisotnost, so se zaposleni močno uprli.

132 komentarjev

«
1
2 3

Glugy ::

Jah ne morš imet delovne procese ki so se razvili tekom desetletij za delo na lokaciji podjetja pa pričakovat da boš v enem letu to primerno prilagodil delu od doma. Večinoma se ni niti probalo karkol posebnega spremenit da bi delo od doma lahko ornk delovalo. Delo od doma je fajn sam se mora bl ornk zorganizirat kot so se. Kakšnega psihologa najet pa kakšno raziskavo naredit kako naredit delo od doma enako učinkovito in tako naprej. Velik je tud problem v tem da se sprašuje kaj si nadrejeni mislijo namest da bi se osredotočil na same podatke . Veliko nadrejenih je ujetnikov svoje generacije ki imajo znani moto: če se moral jaz čez to boš tudi ti...če je v mojih časih bila to prava zadeva bo tud zdej to prava zadeva in pika.

Alexius Heristalski ::

Nadrejeni čisto živčni, ker ne morejo v živo težiti podrejenim.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

svecka ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Nadrejeni čisto živčni, ker ne morejo v živo težiti podrejenim.


točno tako, ker nadrejeni v bistvu odpadejo in jih ne rabimo ko se dela od doma. Nadrejeni v večini primerov so samo tam, da mešajo drek in ne naredijo nič. Vse SVOJE naloge itak razdelijo podrejenim in se potem trkajo po prsih svojim šefom, kaj so vse naredili.

tilen03 ::

Kar komicno. Velika vecina vsake strani je prepricana, da ima prav

kuall ::

Če si zmožen natoči ure od doma je produktivno. Malo manj delaš, a mogoče bolj hitro, ker ni motenj. Nadrejeni se bojijo za svoje delo, če ne bodo imel nobenga zraven, da ga mučijo.

XIIT ::

Če bi bili zaposleni pri delu iz pisarne bolj produktivni, tega podatka sigurno ne bi pozabili izpostaviti.

Pri delu od doma se bolj težko zaklepetaš s sodelavcem na poti do kavo-/vodomata.

kuall je izjavil:

Nadrejeni se bojijo za svoje delo, če ne bodo imel nobenga zraven, da ga mučijo.

Verjetno bolj to, da želijo da si tam (če te že kupijo za 8 ur), tudi če samo gledaš v zrak.
"Only physical beauty is the foundation for a true higher culture of
the mind and spirit as well. Only sun and steel will show you the path."
Beauty is absolutely terrifying to people because it highlights what is ugly.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: XIIT ()

neonX ::

se strinjam, tezko se zaklepetas s sodelavcem na poti do kavo/vodomata. lahko pa pocnes druge stvari kot je daljse spanje, gledanje tvja, igranje z macko/psom/otrokom, pospravljanje stanovanja, igranje igerc, kuhanje, ipd.

DamijanD ::

Ampak ta klepet je lahko tudi produktiven - seveda odvisno od teme...

Tody ::

Butasto... Naj gledajo mojo zeleno pikico na teams ce že hočejo vidit ali sem živ. Od prometa do parkiranja do prihrankov časa in ne nazadnje okužb. Vsako dnevno pojavljanje v službi ni več muss. Je pa zdravo sem pa tja pridit.

dexterboy ::

Nisem vedel, da imajo šefi tako veeeelik kompleks manjvrednosti. Mar ne vejo, da obstajajo operacije za podaljšanje penisa?
Vsak bi zase moral najbolj vedeti, ali si zmožen opraviti doma toliko kot v službi. In da si nekako na voljo tistih 8 ur. Ostalo je merodajno samo toliko, da če si doma, ne morem nagajati kiklam v službi. In vešče nimajo koga, da mu pijejo kri :))
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Mike_Rotch ::

Približno 87 odstotkov zaposlenih je menilo, da so doma enako ali bolj produktivni, a se 80 odstotkov njihovih vodij s tem ni strinjalo.


Haha. Middle management se bori za svoj obstoj :)

Microsoftov net income po kvartalih:
https://www.statista.com/statistics/272...

Od Q1 2020 do Q4 2022 je poskočil za 60%. Kaj bi šele bilo, če bi ljudje bili enako produktivni, kot v pisarnah :)

Gregor P ::

Od kje logika, da doma manj delaš?!? Kvečjemu več, ker vse počneš za računalnikom - vključno ješ. In ko je nek rok, ga moraš ravno tako ujeti doma, pa če delaš do poznih ur - medtem ko dužina dela svoje naokoli.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

djabi ::

Gregor P je izjavil:

Od kje logika, da doma manj delaš?!? Kvečjemu več, ker vse počneš za računalnikom - vključno ješ. In ko je nek rok, ga moraš ravno tako ujeti doma, pa če delaš do poznih ur - medtem ko dužina dela svoje naokoli.


Kaj za vraga?! Jaz nikoli ne jem za računalnikom. 8-O

ikeman ::

workplaces need to overcome "productivity paranoia"


Wtf..in kaj pravijo podatki(OKRji in ostala navlaka), statistika, konec koncev prodaja,.. ?!? a tega pri vsej telemetriji nimajo ?
Mislim, da se "šefe" ne upa pokazati le teh.

WhiteAngel ::

Alexius Heristalski je izjavil:

Nadrejeni čisto živčni, ker ne morejo v živo težiti podrejenim.


Jaz pa opažam težavo pri nadrejenih npr. middle managementu ali celo CTOjih. Enostavno jim je nerodno, ker ne vedo, kaj bi počeli. Vsaj pol delovnega časa je bilo pri njih namenjenega opazovanju podrejenih, gledanjem kode sproti (mimo PRjev) in tudi (upravičeno) delanje planov za naprej - tako za firmo kot podrejene - glede na to, kako jih doživljajo. Zdaj tega ni. Kaj se s podrejenimi dogaja čez dan, nimajo pojma. Vse, kar dobijo od njih, je PR (če gre za developerje), ki ga morajo reviewati in kakšen kratek sestanek. Tako se ne morejo zanašati več na "gut feeling" klimo v pisarni, sami pa so običajno že dovolj izven code basa, da bi se vrgli nazaj v kodiranje. Ampak za remote delo pomoje ne gre drugače. "Osebnega" managementa je manj in že pri zaposlovanju se je treba zanesti na neko zrelost kandidata za remote pozicijo. Senior pozicije pa več kodirajo kot prej.

Zgodovina sprememb…

darkolord ::

tilen03 je izjavil:

Kar komicno. Velika vecina vsake strani je prepricana, da ima prav
Hehe, točno to. Vsak sedaj na veliko hiti razlagati, kako se druga stran samo praska po tazadnji in nič ne naredi.

Resnica je pa kot ponavadi najverjetneje nekje vmes.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Mike_Rotch ::

Resnica je taka, da firme, ki so šle na remote še vedno tolčejo rekordne dobičke. Tudi uspešne firme, ki so že v štartu remote only rastejo kot gobe po dežju.

darkolord ::

Imaš kakšno statistiko na to temo ali si par firm izbral "na uč"?

Tody ::

c3p0 ::

dexterboy je izjavil:

Nisem vedel, da imajo šefi tako veeeelik kompleks manjvrednosti. Mar ne vejo, da obstajajo operacije za podaljšanje penisa?
Vsak bi zase moral najbolj vedeti, ali si zmožen opraviti doma toliko kot v službi. In da si nekako na voljo tistih 8 ur. Ostalo je merodajno samo toliko, da če si doma, ne morem nagajati kiklam v službi. In vešče nimajo koga, da mu pijejo kri :))


Ne znajo ocenit dela v smislu časa in imajo zdaj problem, večina. Njihov smisel obstoja so neskončni sestanki in gnjavaža podrejenim, lezenje v rit nadrejenim, to pa najraje v živo.

BigWhale ::

Middle management replaced by Jira? :>

Grapher ::

To je odvisno od sektorja v katerem delas in od vloge, ki jo opravljas. Sestanki so lahko brez problema preko spleta - tu mi na pamet pade edino da bi lahko imel vsak uporabnik svojo "pisarno", kjer mu lahko zaposleni "potrka" na vrata da pogleda ce je v sobi in ga kaj vprasa (vsi imajo kamero, da je malo bolj pristen stik kot samo tekst), ce te ni v "pisarni" ker opravljas neko nujno delo pa si nastavis status na "ne moti" in ti lahko drugi pustijo sporocilo.

Administracija se v celoti ne more opravljati od doma, ker gre naceloma za kup papirjev.

Z delom od doma ne izgubljas cas za prevoz in ga lahko porabis za kaj bolj produktivnega, kot recimo spanec. Kar je win/win, delavec spocit in ne zapravlja svojega casa, delodajalcu pa ni treba placati stroskov prevoza. Verjetno se tudi pogosteje zgodi da delavec, ki dela od doma, opravi kasno naduro vec kot pa tisti ki je cel dan v pisarni in ze komaj caka da gre domov - za delo od doma bi lahko bil razlog to, da ne ves ali si naredil dovolj, lahko se preprosto zatopis v delo ali pa delas malo zjutraj, malo zvecer.

Odmor za malico/kavo/kajenje pa sicer ne nudi enake izkusnje s sodelavci.

Produktivnost? V kolikor je organizacijski proces urejen tako kot mora biti, bi morala biti produktivnost od doma vecja. Temu pa verjetno ni tako, ker zna priti do stevilnih "motenj" iz okolice in tudi dovolj samokontrole mora biti, da ne gledas yt,fb ali pocnes raznih drugih stvari.

Beernarrd ::

darkolord je izjavil:

Vsak sedaj na veliko hiti razlagati, kako se druga stran samo praska po tazadnji in nič ne naredi.

Resnica je pa kot ponavadi najverjetneje nekje vmes.

Torej se praska točno po slotu.

Mike_Rotch ::

Administracija se v celoti ne more opravljati od doma, ker gre naceloma za kup papirjev.


Kje točno je problem? Na eni od firm kjer delam je trenutno nekaj čez 50 zaposlenih in nekaj zunanjih sodelavcev, letos planiramo 48 milijonov USD prihodkov. Firma je 100% remote od prvega dne več kot 10 let nazaj, vključno s celotno administracijo.

darkolord ::

Elektronsko poslovanje ni obvezno, tako da morajo pri nas še vedno biti nekje fascikli z računi in dokumenti. Razen če imaš zunanje računovodstvo pa vse forwardaš tja, ampak potem so pač namesto tebe v pisarni oni med kupom papirjev.

Glede produktivnosti pa, vsaj za tam, kjer se je remote delo začelo bolj med korono, sem jaz na začetku opažal dvig produktivnosti. Očitno je bil nek začeten excitement, ko so si prosto prilagajali čas in so lahko marsikatero stvar rešili v miru in precej hitreje. Kar je prej trajalo tedne, se je rešilo v nekaj urah. Prej je bil skozi nek ping-pong s ticketi, potem si je nekdo vzel čas, da je naštudiral in naredil v enem sittingu.

Ampak to je trajalo samo nekaj mesecev, potem so več ali manj vsi očitno ugotovili, da to, da imaš delo malo zmešano v vseh 24 urah, ni ravno kul, pa so šli nazaj na ustaljene urnike, produktivnost je pa tudi šla nazaj na prejšnji nivo.

Kjer so tight teami, potem se manjek osebnega stika lahko kar pozna v negativni smeri. Video klici so precej bolj intruzivni od "ej, maš minutko?", tako da se ne uporabljajo tako pogosto. Kar lahko v živo natuhtaš v minuti, prek ticketov in pull requestov traja hitro nekaj dni.

Je pa res, da če so od začetka vsi remote, potem je baseline pač drug, in ne moreš z ničemer narest primerjave.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

Zimonem ::

V čem je sploh tak problem. Zaposleni ki hočejo delat doma najdejo nove službe, delodajalci pa nove delavce.

Mike_Rotch ::

Elektronsko poslovanje ni obvezno, tako da morajo pri nas še vedno biti nekje fascikli z računi in dokumenti. Razen če imaš zunanje računovodstvo pa vse forwardaš tja, ampak potem so pač namesto tebe v pisarni oni med kupom papirjev.


To, da morajo obstajati papirji v fizični obliki v ničemer ne preprečuje dela na daljavo. Papirji še vednom lahko obstajajo, le, da je njihova fizična lokacija lahko pri tajnici doma.

Ampak to je trajalo samo nekaj mesecev, potem so več ali manj vsi očitno ugotovili, da to, da imaš delo malo zmešano v vseh 24 urah, ni ravno kul, pa so šli nazaj na ustaljene urnike, produktivnost je pa tudi šla nazaj na prejšnji nivo.


Torej, produktivnost je šla na prejšnji nivo, s tem, da so ljudje bolj zadovoljni, imajo več časa zase in za družino, manj onesnažujejo planet, ker se jim ni treba fizično gužvati po cesti...

I'll take it.

Video klici so precej bolj intruzivni od "ej, maš minutko?", tako da se ne uporabljajo tako pogosto. Kar lahko v živo natuhtaš v minuti, prek ticketov in pull requestov traja hitro nekaj dni.


Tale "ej, maš minutko" je sam po sebi odgovoren za 50% nižjo produktivnost. Takšne neumnosti bi morali z zakonom prepovedati, ne glede na lokacijo dela.

ivane ::

Je ful odvisno kake razmere in pogoje imaš doma. Jaz načeloma sem raje v pisarni.

Zimonem ::

Jah on je posebej primer ima , dva full time joba pa Laufa večji del dneva in kuha kosilo. Vmes je 3 ure na slo-tech. Vmes gre na kofe in pivo. Popoldne pa še udari kakšno honorarno delo. Vse kar nuca je pa chat in browser.

Mike_Rotch ::

dva full time joba


Trenutno 3 :)

Zimonem ::

Mike_Rotch je izjavil:

dva full time joba


Trenutno 3 :)

Aja nisem na tekočem povsem. Zakaj ne 4 ali 6?

Mike_Rotch ::

4 so se izkazale za prevelik zalogaj, ni šlo. Diminishing returns. Za dodatnih 4-5k na mesec sem bil prikrajšan za ogromno prostega časa. Če bi bil mlajši brez otrok in drugih obveznosti bi verjetno šlo, trenutno pa so 3 ravno sweet spot.

darkolord ::

Mike_Rotch je izjavil:

Tale "ej, maš minutko" je sam po sebi odgovoren za 50% nižjo produktivnost. Takšne neumnosti bi morali z zakonom prepovedati, ne glede na lokacijo dela.
Neumnost je to, da se nekdo zajebava 10-50x dlje, kot bi bilo potrebno, ker želi stvar rešiti sam.

Če je plačan na uro, potem mu je sicer ravno, ampak za produktivnost je to polom.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: darkolord ()

m0LN4r ::

XIIT je izjavil:

Če bi bili zaposleni pri delu iz pisarne bolj produktivni, tega podatka sigurno ne bi pozabili izpostaviti.

Pri delu od doma se bolj težko zaklepetaš s sodelavcem na poti do kavo-/vodomata.

kuall je izjavil:

Nadrejeni se bojijo za svoje delo, če ne bodo imel nobenga zraven, da ga mučijo.

Verjetno bolj to, da želijo da si tam (če te že kupijo za 8 ur), tudi če samo gledaš v zrak.

Doma se zaklepetas se lazje, ampak ne s sodelavcem. Hjao kake ultimatume mecete ven.

PS: Zanimivo, da o nadrejenih imajo za povedati najvec podrejeni.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mike_Rotch ::

Neumnost je to, da se nekdo zajebava 10-50x dlje, kot bi bilo potrebno, ker želi stvar rešiti sam.


Zakaj bi trajalo dlje kot v pisarni? Zakaj bi želel stvar rešiti sam?

Namesto, da motiš vse po vrsti z "maš minutko" na slack napišeš kak problem imaš in kaj bi ga lahko rešilo.

Sodealvci preberejo tvoj problem, ko končajo s trenutnim delom in se ti lahko polno posvetijo. Ker jasno opišeš kaj te muči, se lahko pripravijo na klic, če je ta potreben in s tem zmanjšaš dodaten ping pong.

Ti pa v vmesnem času delaš nekaj drugege. V praksi se redko zgodi, da si blokiran na vseh taskih. Če si in gre za nujen primer, pa tudi video klic ni odveč.

m0LN4r ::

Gregor P je izjavil:

Od kje logika, da doma manj delaš?!? Kvečjemu več, ker vse počneš za računalnikom - vključno ješ. In ko je nek rok, ga moraš ravno tako ujeti doma, pa če delaš do poznih ur - medtem ko dužina dela svoje naokoli.

Od kje le. Ker je folk po naravi len, bo delal doma vse drugo, hvatal krivine, se bolj kot v sluzbi.

Vprasaj kaksnega v JU, ko doma drva seka, hodi k zobarju na hrvasko, obrezuje trsje med delovnim casom al pa pije pivo s sosedom in pol se kdo cudi zakaj se papirji v javnih uradih tako dolgo prelagajo in doloceni postopki ne premaknejo nikamor, haha.

Delo od doma ni nic novega, ce pogledamo malo sirse.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Pobes ::

Pozabljate še en problem ..sploh tistih ki gledajo samo v ekran, delo od doma precej zmanjša možnost da odkrijete boljšo polovico, ker edino živo bitje ki vam je blizu je mama, ki vas oskrbuje.

Mike_Rotch ::

Vprasaj kaksnega v JU, ko doma drva seka, hodi k zobarju na hrvasko, obrezuje trsje med delovnim casom al pa pije pivo s sosedom in pol se kdo cudi zakaj se papirji v javnih uradih tako dolgo prelagajo in doloceni postopki ne premaknejo nikamor, haha.


Torej trdiš, da so se postopki od Q1 2020 konkretno podaljšali zaradi dela od doma? Bi bilo zanimivo videti kakšne številke na to temo.

delo od doma precej zmanjša možnost da odkrijete boljšo polovico, ker edino živo bitje ki vam je blizu je mama, ki vas oskrbuje.


Ne, obratno. Delo od doma pomeni več časa zase, več svobode pri izbiri lokacije, posledično več socializacije izven ozkega kroga sodelavcev, nenazadnje tudi več denarja.

m0LN4r ::

Od kod tebi to, da kajkoli trdim? Samo povem, kaj vem iz prve roke.

Meni je pa kr fajn, da kurjavo lahko izklopim vecino dneva.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Daliborg ::

m0LN4r je izjavil:

Od kod tebi to, da kajkoli trdim? Samo povem, kaj vem iz prve roke.

Meni je pa kr fajn, da kurjavo lahko izklopim vecino dneva.

To prineseš notri z ne-plačano uro - dve vožnji do dela in nazaj :))
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

m0LN4r ::

Ti se ne peljes med tednom nikoli v mesto, ce ne delas? Oz. se ne peljes nikamor nasploh?
Okej.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Daliborg ::

m0LN4r je izjavil:

Ti se ne peljes med tednom nikoli v mesto, ce ne delas? Oz. se ne peljes nikamor nasploh?
Okej.

Govor je o službi in ne privatni nedeljski vožnji. Že res da ti delodajalec povrne stroške vožnje, ne plača ti pa časa ki si ga zapravil za vožnjo do dela in nazaj.
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Daliborg ()

m0LN4r ::

ne plača ti pa časa ki si ga zapravil za vožnjo do dela in nazaj.
Ja pol pa dajmo odpoved :)
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Mike_Rotch ::

Od kod tebi to, da kajkoli trdim? Samo povem, kaj vem iz prve roke.


Namiguješ, da je delo od doma krivo za počasne postopke. Boš moral dati kakšne številke, če želiš, da ti verjamemo.

kuall ::

pri tem paradoxu, ko 80 % zaposlenih in vodij meni diametralno bi jaz vseeno dal vodjim bolj prav.
zaposleni naravno gravitirajo k lenarjenju, to nam je v genih, čimveč prigrabit za čimmanj energije. šparanje energije je važno.
če ima firma stimulativni model je veliko lažje delato od doma kot pa če je vse zavito v meglo.
jaz od doma manj delam, se pa trudim, da bi tako kot včasih natolkel 40 ur na teden. zdaj ko je ura tako dobro plačana, ene 10x bolje kot včasih, se bi mi res splačalo. zdej sem prilezel iz 20 na 30 ur, počasi bo ratalo.
možnost iti v pisarno je še vedno dobrodošla, posebej prav pride4 v začetku tedna, da imaš to način, kako se zagnat, ker začet je najtežje, se upira, kio enkrat laufa ni problem, je pol že mau problem pozabit na delo, če delaš na polno do petka popoldne boš delo komaj pozabil do nedelje, tak da ni slabo počasi nehat že v četrtek zvečer pa raje prej par dni po 10 ur.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kuall ()

m0LN4r ::

Mike_Rotch je izjavil:

Od kod tebi to, da kajkoli trdim? Samo povem, kaj vem iz prve roke.


Namiguješ, da je delo od doma krivo za počasne postopke. Boš moral dati kakšne številke, če želiš, da ti verjamemo.

Moras samo umret, vse ostalo je opcionalno.

zaposleni naravno gravitirajo k lenarjenju, to nam je v genih, čimveč prigrabit za čimmanj energije.

Ja saj tocno to. Seveda obstajajo deloholiki in ljubitelji dela, poznam take, ampak taksnih je kaj mogoce en izmed dvajsetih? Ja tak pac je.
Zdaj pa se tista "marljiva" manjsina dere, ker oni so pa produktivni, ostali so pa seveda jebivetri. Vecina folka se doma se bolj dela, da se dela, pa se bolj iznajdljivi so hvatat krivine, ni to iz danes na jutri.
Po naravi v genih clovek gleda, da naredi cim manj za cim vec € in za to je delo od doma idealno.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

Daliborg ::

m0LN4r je izjavil:

ne plača ti pa časa ki si ga zapravil za vožnjo do dela in nazaj.
Ja pol pa dajmo odpoved :)

Im just spiting facts!
Nisem pa tako pesimističen. Za pesimiste je dovolj vrvi in mostov :))
Format life:
Warning all life will be erased!
Do you want to continue?(y/n) Y_

Phantomeye ::

Jst mam kakšne dneve kjer delam dejansko 6-8 ur.

Imam dneve, kjer praktično nimam nobenega dela oz. sem dodeljeno delo naredil hitreje od predvidenega. Takšne dneve na šihtu mindlessly scrollam, grem na kavo itd. Ampak še vedno moram bit tam 8 ur, še vedno se moram v vsako smer vozit eno uro ...

Pri delu od doma lahko vstanem kasneje, lahko delam več časa, ni vožnje (npr. namesto, da grem od doma ob 8, da sem ob 9 na šihtu, in potem ob 5 s šihta, da sem lahko doma do 6, lahko začnem delat ob 8 in zaključim ob 4. In je to for the day.

V primeru počasnih dni, ko ni nekega dela, pa lahko ta čas porabim za kaj produktivnega - ki ga na lokaciji porabim za scrollanje.

Looooooka ::

Produktivnezi delajo, lenuhi se naprej posiljajo emaile in mislijo, da je to produktivnost, managementu pa je ocitno dolgcas, ker ne more paradirati med zaposlenimi in jim dajati vedeti, da jih "nadzoruje".
Ce je firma zaposlene nategnila in ti zaradi visje porabe elektrike doma, amortizacije domace opreme in malice ne dobivajo nadomestila, so verjetno v plusu. Tistega "minusa", ki so ga ustvarjali lenuhi, vec kot ocitno ze prej niso opazili, torej se stanje verjetno ni spremenilo. Kdor je "hvatal krivine" v pisarni, jih doma verjetno ulovi se vec, z manj dela.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Delo od doma se v Sloveniji očitno (še) ne bo uveljavilo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33745621 (11455) Baja
»

Microsoftova raziskava: šefi menijo, da zaposleni pri delu od doma niso produktivni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13211114 (5424) kuall
»

Applovi zaposleni se, tokrat zares, vračajo v pisarne (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
16416188 (9941) Mike_Rotch
»

Za razliko od konkurence Google ne bo omogočal stalnega dela od doma (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
8817380 (13260) LeQuack

Več podobnih tem