» »

Google se je pritožil na evropsko globo

Google se je pritožil na evropsko globo

Slo-Tech - Po pričakovanjih je Google vložil pritožbo zoper 1,49 milijarde evrov težko globo, ki mu jo je zaradi oviranja konkurence na področju spletnih iskalnikov med letoma 2006 in 2016 marca izrekla Evropska komisija.

Pritožbo so vložili na Sodišče Evropske unije v Bruslju. Obe strani sta potrdili, da je tožba na sodišču vložena, nadaljnjih komentarjev pa iz Googla niso dajali. Iz Evropske komisije so sporočili le, da bodo svojo odločitev zagovarjali tudi na sodišču.

To je sicer že tretja večja globa, ki jo je Google prejel v EU. Lani je moral Google plačati 4,34 milijarde evrov zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu operacijskih sistemov za mobilne naprave, predlani pa 2,42 milijarde evrov kazni zaradi zlorabe prevladujočega položaja na trgu iskalnikov, kjer so favorizirali svoje storitve za primerjavo cen. Google omenjeni globi prav tako prereka na sodišču, je pa tudi spremenil politiko glede Androida v Evropi in delovanje Google Shopping, s čimer je ugodil zahtevam Komisije.

Najnovejša globa, ki jo Google prereka, pa se nanaša na AdSense. V pogodbe s stranmi, ki so uporabljale to storitev, je Google vsilil omejujoče pogoje, ki jih na prostem trgu ne bi mogel. Z njimi je skrbel, da je bil Googlov reklamni prostor najbolj izpostavljen na straneh (premium izpostavitev). Za spremembe postavitev oglasov konkurence so upravljavci strani potrebovali pisno soglasje iz Googla. S tem je Google de facto monopoliziral trg prodaje oglasnega prostora, ugotavlja Evropska komisija. Google se seveda s tem ne strinja.

5 komentarjev

gendale2018 ::

a morajo globo vseeno plačati, če pa zmagajo jo dobijo nazaj (ko ji itak inflacija poje 20% vrednosti (ubistvu bi morali vsi ispji imeti proxije, ki blokirsjo oglase, s tem da se uporabnik še vedno lahko odloči gledat stran z oglasi in pa prepovedat recaptcho, za koji drek bom jst treniral njihov ai brezplačno, da oni potem delajo sisteme za identifikacijo sovražnikov??? z vesesljem ji na slilkah cel dan klikam op rasah, če dobim za vsako sliko 1 eur
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

srnjak ::

gendale2018 je izjavil:

ubistvu bi morali vsi ispji imeti proxije, ki blokirsjo oglase


To misliš, da če že prisluškujejo prometu, naj še naredijo kaj koristnega za stranko? :)
Nekriptiran HTTP je zakon, kaj ne? :D

Netrunner ::

Komu pa gre ta denar in za kaj se ga porabi? Vsem oškodovancem verjetno ne :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

c3p0 ::

Za EU birokratsko mašino.

bbbbbb2015 ::

c3p0 je izjavil:

Za EU birokratsko mašino.


To, ko bodo Angleži odšli, to parkrat na leto naglobajo tele in smo na istem. To bodo na sodišču EU sigurno izgubili, višina globe pa je znana.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Google se je pritožil na milijardno globo v EU

Oddelek: Novice / Tožbe
136701 (5372) Markoff
»

Google Evropski komisiji predložil načrt za odpravo nepravilnosti

Oddelek: Novice / Tožbe
76150 (4380) ZigaZiga
»

Sodišče Evropske unije razveljavilo milijardno globo za Intel

Oddelek: Novice / Tožbe
3311154 (9785) PaX_MaN
»

EU Googlu naložila 2,42 milijarde evrov kazni (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Tožbe
7331235 (28521) andromedar
»

Google izgubil pritožbo v Rusiji

Oddelek: Novice / Tožbe
326433 (4864) MrStein

Več podobnih tem