» »

Airbnb bi svoje ponudnike povabil v solastništvo

Airbnb bi svoje ponudnike povabil v solastništvo

vir: Axios
Axios - Airbnb, podjetje, ki upravlja spletno tržnico zasebnih prenočišč, bi svojim ponudnikom nastanitev rado ponudilo možnost vstopiti v solastništvo podjetja. Vodstvo je zato v pismu zaprosilo ameriškega regulatorja za trg vrednostnih papirjev SEC (Securities and Exchange Commission) za revizijo pravil na tem področju.

Ameriška zakonodaja, natančneje pravilo 701 SEC, namreč sedaj dopušča tako solastništvo le zaposlenim in vlagateljem. Zato bi bilo potrebno v predpisu vzpostaviti novo kategorijo, ki bi solastništvo dopuščala tudi neodvisnim pogodbenikom, ki s principalom sklepajo večkratna kratkotrajna pogodbena razmerja. To bi seveda sprožilo številne nadaljnje nejasnosti, ki bi jih bilo prav tako urediti, denimo na področju obdavčitve takega lastništva. Pravzaprav je težav cela kopica, denimo eden od predpisov SEC, ki število delničarjev v kakem podjetju omejuje na 2000, sicer zapade pod povsem nova pravila poslovanja, med katera sodi denimo tudi obveznost rednega javnega poročanja, enako velja za podjetja, ki imajo več kot 500 lastnikov s tujim državljanstvom, oboje bi bilo pri Airbnb - ta v 190 državah ponuja nekaj milijonov namestitev - neizogibno.

Airbnb je sicer pred meseci napovedal, da bo podjetje julija prihodnje leto začelo prek javne prodaje svojih delnic kotirati na borzi. Vrednost podjetja je trenutno ocenjujena na 31 milijard ameriških dolarjev.

Airbnb pa ni prvi, ki je prišel na tako idejo. Podobno so načrtovali tudi pri startupu Juno, ki se ukvarja s ponujanjem zasebnih prevozov, pa pri Uberju, čigar vodstvo se je s tem namenom tudi nekajkrat sestalo s predstavniki SEC.

1 komentar

zmaugy ::

Ah, ne samo da si zaračunajo lepo provizijo, zdaj bi imeli še brezobrestno kreditiranje. Po možnosti bi solastništvo sčasoma postalo obvezno, če bi hotel oddajati nepremičnino...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wolt je v SLO

Oddelek: Loža
4715109 (1405) Malidelničar
»

Furs deluje protizakonito ? AIRBNB in davki (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
45193273 (43513) RockyS
»

Airbnb izbojeval pomembno zmago na Sodišču Evropske unije

Oddelek: Novice / Tožbe
195804 (4188) Gagatronix
»

Francoski digitalni davek bo navrgel pol milijarde letno (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
6813599 (10914) gus5
»

Britanski parlament objavil mešetarjenje Facebookovega vodstva

Oddelek: Novice / Zasebnost
165790 (4427) aerie

Več podobnih tem