» »

Samsung predstavil nova Galaxy Taba

Samsung predstavil nova Galaxy Taba

2 mm tanjši od predhodnika, le delček mm tanjši od iPad 2

vir: AnandTech
AnandTech - Poleg najave o uporabi enotnih polnilcev v ZDA je na konferenci CTIA prišlo še do predstavitve nekaterih novosti. Samsung je tako predstavil svoj par konkurentov na trgu tabličnih računalnikov Galaxy Tab, ki se bosta pridružila Motorolinemu Xoomu pri uporabi Androida v različici 3.0, bolje poznanega tudi pod imenom Honeycomb. Različici se bosta razlikovali predvsem v velikosti zaslona, saj se bo večja ponašala z 10,1-palčno diagonalo, medtem ko bo drugi Galaxy Tab za približno palec manjši z 8,9-palčno diagonalo, brez da bi to vplivalo na ločljivost 1280 x 800 pik. V primeru 10-palčnika gre pravzaprav za prenovljeno različico, ki prihaja kot odgovor na predstavitev iPad 2, saj sta oba novinca za delček milimetra tanjša od Applove nove tablice, od katere sta tudi lažja.

Na predstavitvi prikazana modela, naj bi ob splavitvi imela dvojedrna procesorja, za katera pa še ni bil potrjen proizvajalec. Pričakuje se lahko tako Tegro, uporabljeno v prvi različici Galaxy Tab 10.1, kot Samsungovo lastno rešitev oz. celo mešanico obeh, kakršna je situacija pri mobilniku Galaxy S II. Pri obeh velikostih bosta na voljo dve različici, kjer bo cenejša imela 16 GB, dražja pa 32 GB pomnilnika. Prav tako bo poleg osnovne različice z le WiFi povezljivostjo na voljo tudi dražja različica, ki se bo lahko povezovala v mobilna omrežja. Cene bodo ponovno dokaj standardne, 500 dolarjev za 16 GB 10-palčnika, stotak več za 32 GB različico, medtem ko pri manjšem 8,9-palčnem Galaxy Tab lahko v obeh primerih odštejemo 30 dolarjev, vse zgolj z WiFi povezljivostjo.

Novinca bosta najverjetneje prvi napravi, ki bosta preoblekli sicer popolnoma prenovljen uporabniški vmesnik Honeycomba, saj so se pri Samsungu odločili uporabiti preobleko TouchWiz UX oz. TouchWiz 4.0.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Samsung s prvo predstavitvijo z MWC-ja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5816141 (13806) matejdro
»

Samsung predstavil Galaxy Tab 7.7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5019736 (15974) eieieie1
»

Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
238713 (7302) salesky
»

Googlova konferenca I/O bi bila lahko kar Android konferenca

Oddelek: Novice / Android
217110 (6141) matejdro

Več podobnih tem