Forum » Pomoč in nasveti » Switch za internet
Switch za internet

bigbada ::
Zdravo,
Imam samo eno kratko vprašanje, če kdo ve.
Delal sem si doma omarico in sem povezal potem vse... Modem na ruter, ruter na prvi port switcha, ostale utp kable pa potem na 2,3,4...
Nič ni delalo.
Ko sem pa na switchu prestavil tisti gumb iz "normal" na "extend" pa je vse začelo delati. Sem kar random poskusil.
V čem je finta tega? Toliko da vem za drugič. Sem mislil, da bi switch moral delovati avtomatsko ko noter daš glavnega v 1, ostale pa pač random, ampak zgleda da ne. Je pa še neka opcija "vlan" pa "flow control"...
SLika:
Imam samo eno kratko vprašanje, če kdo ve.
Delal sem si doma omarico in sem povezal potem vse... Modem na ruter, ruter na prvi port switcha, ostale utp kable pa potem na 2,3,4...
Nič ni delalo.
Ko sem pa na switchu prestavil tisti gumb iz "normal" na "extend" pa je vse začelo delati. Sem kar random poskusil.
V čem je finta tega? Toliko da vem za drugič. Sem mislil, da bi switch moral delovati avtomatsko ko noter daš glavnega v 1, ostale pa pač random, ampak zgleda da ne. Je pa še neka opcija "vlan" pa "flow control"...
SLika:
- spremenilo: bigbada ()

mtošev ::
Extend ti je hitrost na portih 1-8 spremenil na 10Mb/s. Tega načeloma nočeš.
https://www.level1.com/level1_en/amfile...
https://www.level1.com/level1_en/amfile...

mar123tin ::
Načeloma je tako:
Normal deluje čisto kot normalno switch
VLAN je navadno tako, da vsaka naprava vidi samo naprave na uplinku, med sabo pa se ne vidijo.
Extend pa deluje na daljših linijah (90-150m) vendar navadno samo na 10 MBps
Flow control pa je različno od znamke do znamke
Normal deluje čisto kot normalno switch
VLAN je navadno tako, da vsaka naprava vidi samo naprave na uplinku, med sabo pa se ne vidijo.
Extend pa deluje na daljših linijah (90-150m) vendar navadno samo na 10 MBps
Flow control pa je različno od znamke do znamke

bigbada ::
Ampak normal mi sploh ni internet deloval, ne wifi, ne utp kabel, ki je v tvju.
Ko sem pa prestavil na extend pa je naenkrat vse začelo delati.
Torej normal bi moralo biti pravilna izbira?
Ko sem pa prestavil na extend pa je naenkrat vse začelo delati.
Torej normal bi moralo biti pravilna izbira?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bigbada ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Postavitev domacega omrezja in deljenje internet povezave (strani: 1 2 3 4 … 34 35 36 37 )Oddelek: Omrežja in internet | 594566 (8093) | viktor_007 |
» | Python | array z dvema vrednostnima (int, str) in sortOddelek: Programiranje | 986 (731) | BBB |
» | Linksys WRT54G In Tomato Firmware (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 19234 (12171) | Hayabusa |
» | pc in tvOddelek: Pomoč in nasveti | 860 (689) | Legyman |