Forum » Operacijski sistemi » Obvezno branje!
Obvezno branje!
Registriraj seAirskull :: 4. dec 2002, 19:30:06
Že ime oddelka vam pove, da je tu govora o vseh operacijskih sistemih na našem planetu, zato z vprašanji na plan!
Nikar ne naslavljajte tem z naslovi kot so:
Nunjo!
Na pomoč!
itd.
V naslovu teme jasno zastavite vprašanje in ni vrag, da vam ne bo kdo postregel z odgovorom, ki bo rešil vaše težave.
No, pa še nekaj linkov:
Če bi radi ukrotili svoja okenčka xp se po pomoč odpravite sem, kjer boste našli nekaj vodičev.
Če bi se radi pridružili strokovnjakom za okna xp se odpravite na Windows XP Expert Zone
Vsi, ki vas zanima Linux, se odpravite na > Download Linux - LQ ISO, kjer imate povezave do vseh distribucij.
Če potrebujete pomoč pri Linuxu se odpravite na The Linux Documentation Project.
Če imate probleme s prenosniki v Linuxu, se odpravite na to stran: Linux on Laptops
Za celovito knjigo o Linuxu pojdite na to stran: :: MWEB Home ::
Nikar ne naslavljajte tem z naslovi kot so:
Nunjo!
Na pomoč!
itd.
V naslovu teme jasno zastavite vprašanje in ni vrag, da vam ne bo kdo postregel z odgovorom, ki bo rešil vaše težave.
No, pa še nekaj linkov:
Če bi radi ukrotili svoja okenčka xp se po pomoč odpravite sem, kjer boste našli nekaj vodičev.
Če bi se radi pridružili strokovnjakom za okna xp se odpravite na Windows XP Expert Zone
Vsi, ki vas zanima Linux, se odpravite na > Download Linux - LQ ISO, kjer imate povezave do vseh distribucij.
Če potrebujete pomoč pri Linuxu se odpravite na The Linux Documentation Project.
Če imate probleme s prenosniki v Linuxu, se odpravite na to stran: Linux on Laptops
Za celovito knjigo o Linuxu pojdite na to stran: :: MWEB Home ::
Every word of this is a lie, and my readers should put no trust in it at all.
- spremenil: moj_nick (3. nov 2004 ob 20:17:32)
moj_nick :: 29. maj 2004, 22:13:52
Nekaj hardware-a:
-skenerji
-printerji
-zvočne kartice
-firewire naprave
-vse mogoče naprave za prenosnike
-digitalne kamere
-Palm dlančniki 1. in 2.
-skenerji
-printerji
-zvočne kartice
-firewire naprave
-vse mogoče naprave za prenosnike
-digitalne kamere
-Palm dlančniki 1. in 2.
110111001001010001010000
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moj_nick (9. jun 2004 ob 09:46:25)
moj_nick :: 3. nov 2004, 20:38:00
Pravilna uporaba besede Linux
Beseda Linux se v glavnem ne uporablja v množini. Nekateri npr. rečejo: "Inštaliral sem Linuxe". To je narobe, pravilno bi bilo: "Inštaliral sem Linux". Nekaj primerov pravilne uporabe:
Množina se uporablja le, ko štejemo (distribucije, jedra...):
Obenem pa naj poudarim, da bi se množini lahko izognili tako da bi vprašali: "Katere distribucije si preizkusil?"
Priporočam, da vedno uporabljate ednino.
Uporaba množine se v večini razumeva kot nestrokovnost in nepoznavanje dotičnega operacijskega sistema in s tem tudi povezan slab vtis na ljudi, ki bi ti lahko pomagali pri kakšni težavi.
Beseda Linux se v glavnem ne uporablja v množini. Nekateri npr. rečejo: "Inštaliral sem Linuxe". To je narobe, pravilno bi bilo: "Inštaliral sem Linux". Nekaj primerov pravilne uporabe:
- Imam težave z Linuxom.
- Med inštalacijo Linuxa sem naletel na...
- Linux sem zapekel na cd.
- O Linuxu je bilo veliko govora.
- Linux mi dela preglavice
Množina se uporablja le, ko štejemo (distribucije, jedra...):
- Katere Linuxe si preizkusil? SuSE, Fedora, Gentoo, Debian...
Obenem pa naj poudarim, da bi se množini lahko izognili tako da bi vprašali: "Katere distribucije si preizkusil?"
Priporočam, da vedno uporabljate ednino.
Uporaba množine se v večini razumeva kot nestrokovnost in nepoznavanje dotičnega operacijskega sistema in s tem tudi povezan slab vtis na ljudi, ki bi ti lahko pomagali pri kakšni težavi.
christooss :: 29. maj 2005, 01:24:03
-----www.ubuntu.si-------christooss.wordpress.com---------
zakaj je nebo modro. Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
zakaj je nebo modro. Da imamo lahko sladoled Modro Nebo
MrStein :: 24. feb 2007, 10:59:00
Pravilna uporaba besede Windows
Beseda Windows se v glavnem ne uporablja v množini. Nekateri npr. rečejo: "Inštaliral sem Windowse". To je narobe, pravilno bi bilo: "Inštaliral sem Windows".
Beseda Windows se v glavnem ne uporablja v množini. Nekateri npr. rečejo: "Inštaliral sem Windowse". To je narobe, pravilno bi bilo: "Inštaliral sem Windows".
Teštiram če delaž
HyperKiller :: 21. sep 2007, 11:51:47
Ne smemo pozabiti tudi slovenskega imena Okna.
Uporbljajmo redke slovenske računalniške izraze.
Uporbljajmo redke slovenske računalniške izraze.

iNooby :: 28. apr 2008, 22:33:13
naprimer instaliral(in ne inštaliral)sem profesionalna okna
in ne "zdownlovdal sem si film",ampak "film sn si dol potegno"
;)
in ne "zdownlovdal sem si film",ampak "film sn si dol potegno"
;)
They say learning to love yourself
Is the first step
That you take when you want to be real
Is the first step
That you take when you want to be real